Grosse, Unished 2 İle Sektöre Seslendi

UNISHED model jakarlı makinalar ile geleneksel makinaların tüm fiziksel ve mekanik sınırlamalarını ortadan kaldıran Grosse, üstün kontrol mekanizmalı sistemleri ile Türkiye pazarına iddialı geliyor.

  18 Mart 2013 19:59 Pazartesi
Grosse, Unished 2 İle Sektöre Seslendi

1878 yılında Doğu Almanya’da kurulan tekstil endüstrisinin köklü firması Grosse, ITMA Barselona’da Unished 2 ve EJP 4 jakarlı dokuma makinaları ile gücünü sergiledi. Etkinlikte röportaj gerçekleştirdiğimiz Grosse Şirket Müdürü Johann Peter Ferarric, firmalarının ITMA’da sergilediği ürünler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Firmalarının 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Ferarric, Almanya’da kurulan şirketlerinin bir değişim sürecinden geçtiğini belirtti. Ferarric konu ile ilgili şu bilgileri aktardı; “Almanya kökenli olan şirketimiz 2005 yılında Çin merkezli Hisun Group tarafından satın alındı. 2009 yılında ise bu sisteme uygun şekilde yeniden organize edildi. Grosse’nin altında ise tamamen AR&GE’ye odaklanan GITEC firması Almanya’da çalışıyor. Standart makina üretimlerimizi de Çin’e kaydırdık. Çin’de EJP model elektronik jakar makinalarımızı Almanya kalite standartlarına göre üretiyoruz. Teknolojimiz ise tamamen Alman kalitesindeki parçalar ile tamamlanıyor. Biz bu üretim süreci ile EJP marka makinalarımızı Alman kalitesine uygun olduğunu garanti ediyoruz.”

UNISHED 2 Müşteri İhtiyaçlarına Göre Geliştirildi

Atkı oluşumu hareketini elde etmek için birçok parçaya ve unsura ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Ferarric, UNISHED makinasının EJP modeli gibi geleneksel jakar makinalarından çok farklı çalışma sistemine sahip olduğunu ifade etti. Fearric; “UNISHED geleneksel negatif modüllü jakar makinalarından farklı olarak pozitif bir modüle sahiptir. İtme ve çekme gibi süreçler için ilave unsurlara ihtiyaç yoktur. Geleneksel jakarlar kurulum için de çok fazla alana ihtiyacı vardır. Dolayısıyla üretim tesislerinde büyük bir alan gerekir. Yeni makinalarda bir tasarım oluşturmak istiyorsanız yeni gereksinimleri göz önüne almalısınız. Biz de bu noktaya odaklanarak UNISHED’i geliştirdik.” dedi.

Geleneksel jakar makina tasarımlarının yaklaşık elli yıldır aynı olduğunun altını çizen Ferarric, günümüze kadar jakar makinalarında yaşanan en büyük değişimin sadece mekanik sistemden elektronik sisteme geçilmesi olduğunu belirtti. Ferarric sözlerini şöyle sürdürdü; “Mekanik sistemden elektronik sisteme geçilmesinin dışında pek bir değişiklik yaşanmadı. Sektörün bu yönde bir alternatife ihtiyacı vardı. Grosse olarak UNISHED ile müşterilerimize verimliliğin ve kalitenin aynı kalacağını garanti ediyoruz. İnsan faktörünü minimuma indirerek sürdürülebilir hatasız üretim sürecini sunuyoruz. Dolayısıyla farklı tasarım konularına odaklanmak UNISHED’in geliştirilmesindeki en önemli öncelikti.”

UNISHED’in aslında yeni bir projenin parçası olmadığını hatırlatan Ferarric, Grosse’nin makine tanıtımını birkaç kez yaptığını ancak şirketin geçirdiği değişim süreci nedeniyle durdurulduğunu sözlerine ekledi. Ferarric;“Münih’te düzenlenen ITMA 2007’de, ITMA Barselona’da sergilediğimiz UNISHED’in bir önceki modelini tanıttık. Bu model nispeten basit bir ev tekstili üretim makinasıydı. Barselona’da sergilediğimiz UNISHED 2’de ise 8.000’in üzerinde kancaya sahip.

UNISHED’in çalışma süreçleri hakkında bilgi veren Ferarric, makinayı farklı yönlerin özellikle yeni tasarım ve kullanılan yaprak yayı (leaf spring) gibi basit mekanik parçaların olduğunu ifade etti. Ferarric; “Yaprak yay birçok püf noktası olan mekanik bir parçadır. Bu yay heddle’a bağlıdır ve itme&çekme gücünü yaratır. Yayda yaratılan itme&çekme gücünün ardından yukarı ve aşağı bir hareket ortaya çıkar. Eğer sistemde yanlış bir hareket ortaya çıkarsa yaprak yaya verilen bir iki ekstra hareket ile doğru pozisyonun elde edilmesi sağlanır. Makinamızın kurulum alanı çok ufaktır. Üretim çok verimli ve çıktı ürünün kalitesi ise yüzde yüz kontrollüdür.” dedi. UNISHED’de hava yastığı kumaşı üretildiğini söyleyen Ferarric, hava yastığı kumaşlarının çok yüksek kaliteli üretim süreçlerine ihtiyaç duyduğunu çünkü yapılan dokumanın direkt olarak insan hayatının güvenliğini ilgilendirdiğini ifade etti.

UNISHED 2 Avantajları ile Geliyor

UNISHED 2’nin uzun süreli kullanılacak makina modellerinden olduğunu söyleyen Ferarric, sistemde çok fazla karmaşık mekanizmalara ihtiyaç duyulmamasının makine ömrünü uzattığını belirtti. Fearric şunları söyledi; “Kalite kontrol ile ilgili birçok avantajımız var. Komple esnek bir makina, Atkı değiştirme işleminde insan müdahalesine gerek duymuyoruz. UNISHED’in ana fikri pratikliği, yaprak yayın basitçe bükme fikri ve kalite kontrolü. Üretimde her bir atkıyı/örgüyü ayrı ayrı izliyoruz. Sistem hareketinin doğru zamana gelmediğini fark ettiğimiz zaman atkı yerleştirilmeden hemen durdurabiliyoruz. Tabi ki buna sistemde sahip olduğumuz sensörler sayesinde bir sonra gelecek hareketi tahmin edebiliyoruz. Yanlış atkı birleşmelerini bu şekilde önlüyoruz. Sistemde uzaktan kontrol işlemine de sahibiz. UNISHED ile verimliliği geleneksel jakarlara oranla yüzde 50 yükseltiyoruz ve fiziksel özellikleri sayesinde makinayı 900rpm’ye kadar çıkarabiliyoruz.”

Ayrıca her bir ürün için maliyet hesaplayan bir sistemleri olduğunu söyleyen Ferarric, UNISHED’in hızına göre yaklaşık olarak 6.5 kw elektrik tüketimi yaptığını ifade etti. Ferarric, UNISHED’in şu anda kimseye satılmasına müsaade etmediklerini çünkü firma değişim sürecinin ve makinanın tam anlamıyla olgunlaşmasının bitmesini beklediklerini söyledi. Türkiye’nin çok güçlü bir otomotiv sektörü olduğunu bu nedenle Türkiye pazarına büyük önem verdiklerini belirten Ferarric, ITMA Barselona’nın ardından Grosse ürünlerini tanıtmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster