Dokumanın 3’lü Lideri: ITEMA Weaving

Rapier, air jet ve projektili dokuma makinaları üreten Sultex, Vamatex ve Somet markalarını çatısı altında sunan ITEMA Weaving

  18 Mart 2013 21:09 Pazartesi
Dokumanın 3’lü Lideri: ITEMA Weaving

Tekstil sektörünün üç temel dokuma yöntemi olan rapier, air jet ve projektili dokuma makinaları sisteminin tek sağlayıcısı konumunda ITEMA Weaving, İsviçre ve İtalya’nın hem makina hem de tasarım gücünü biraraya getiriyor. Bünyesinde Sultex, Vamatex ve Somet markalarını barındıran ITEMA, her gün İsviçre, İtalya ve Çin’de, her türlü kumaşın dokunması için makina üretimi gerçekleştiriyor. 150 yıllık geçmişe sahip olan ITEMA, dokuma makinalarının yanı sıra bu hatları tamamlayıcı olarak, dokuma aksesuarları ve yedek parçalarını da tedarik ediyor. 100’den fazla ülkede varlık gösteren firmanın hali hazırda 200 binden fazla dokuma makinası sektörde kullanılıyor.

ITEMA, uzun yıllardır sürdürdüğü AR-GE çalışmalarını; enerji tasarrufu, atık azaltımı, gürültü ve titreşim azaltımı ve uzun surely güvenilir ürünler konularına yoğunlaştırmış bulunuyor. Günümüzde firmanın uyguladığı EKO-Çevresel Koruma Zorunluluğu (ECO- Environmental Care Obligation) programı, çözümlerde ve makinalarda kendini hissettirmeyi başarıyor.

Sultex’de Yeni Air Jet Dönemi

Air jet dokumada 25 yıllık tecrübeye sahip olan ITEMA’nın pazara sunduğu yeni Sultex A9500 Air Jet dokuma makinasının yeni bir dönüm noktası olduğu belirtiliyor. Makina, dokuma makinalarında verimli sürüş motorları ve yüksek teknolojiyle enerji dostu makinaların en son örneklerinden birini oluşturuyor. Makina, hava tüketimi değerleri ile öne çıkıyor. Bunun yanı sıra, atkı eklenmesinden kaynaklanan iplik atıığını azaltmak için makinada yeni geliştirmeler görülüyor. Bu da, iplik tüketiminde direkt bir azalması, atık tekrar işlemede tasarruf anlamına geliyor. Dokunan kumaşlarda elde edilen kalite de bu teknolojilerin bir başka üstün özelliği olarak belirtiliyor. Verimliliği ile yatırımın geri dönüş sürecini kısaltan makinada, günlük düz kumaştan yüksek modaya ve endüstriyel kumaşlara kadar birçok çeşit üretilebiliyor.

Yüksek kalitede kumaş üretirken minimum düzeyde hava tüketen A9500, uzun atkı ekleme zamanı ve yüksek verimlilikte ağızlık gibi özellikleriyle her türlü iplik için uyumluluğa sahip. Makinanın yeni elektronik platformu, renkli dokunmatik ekranı yeni fonksiyonellikleri göstermekte ve ITEMA Servis ağı ile daha etkili bir dialogda olmayı sağlıyor. The Sultex A9500 air jet dokuma makinası orta ağırlıktan daha ağıra denim, renkli dokuma ve astarlama uygulamaları için tercih ediliyor.

Somet Alpha Döşeme Ustası

Evrensel PGA greyfer (gripper) sayesinde, Somet Alpha PGA dokuma makinası önemli ölçüde geliştirildi. Farklı atkı materyallerinin eklenmesiyle, döşemelik kumaşlarda Alpha PGA en esnek makinaya dönüştürüldü.

Vamatex’in Silver HS Rapier Dokuma makinası ise yüksek kaliteli gömleklik kumaşların üretilmesi için çözüm sunuyor. Geliştirilmiş pervaneli rapier hareket sistemi ve opdimize edilmiş dökme geometrisi sayesinde makina, alanındaki en yüksek hızlı teknoloji olarak duyuruldu. Diğer ürünlere kıyasla son tüketici yüksek hız, daha az bakım gereksinimi, hızlı sitil değişimi ve düşük ürün maliyeti gibi avantajları beraberinde getiriyor. Makina yüksek kalitede gömleklik kumaş ve denim üretiminde en uygun model olarak pazarda geniş bir kabul gördü. Yeni elektronik platform ile donatılan Silver 501, denim ya da benzeri ağır kumaşlar gibi zor modellerin üretimindeki sürekliliği ve başarıyı garantilemek amacıyla yenilenmiş mekanik bir tasarıma sahip.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster