Dar Dokumaya Geniş Bakış; Comez

Comez, sunduğu teknolojileri eletronik olarak da besleyerek müşterinin ürün çeşitliliğinin artışına katkı sağlıyor.

  18 Mart 2013 19:39 Pazartesi
Dar Dokumaya Geniş Bakış; Comez

İtalya’nın önemli dokuma makinaları üreticilerinden Comez, hem iğneli dar dokuma makinaları hem de elektronik jakarlı iğneli tezgahları ile küresel pazarda önemli bir güce sahip. Firma, yüksek verimliliğe sahip iğneli dokuma tezgahı CLX/EL ile dar dokumada avantaj sağlıyor. Makine, hem sert hem de elastik dar kumaşların büyük miktarda üretimi için, teknik uygulamalar için, düz ve boru şeklindeki kurdelelar için tekstilcilere kalite ve maliyet avantajını birlikte veriyor.

Üretiminin yüzde 90’dan fazlasını 5 kıtadaki pazarlara ihraç eden Comez’in geliştirdiği CLX/EL 500-700, maksimum 170 ya da 270mm arasındaki genişliği olan sıkı ya da elastik kurdelaların, omuz askılarının ve dantellerinin üretilmesinde yer alıyor. Tüm ürün ihtiyaçlarına adapte edilebilen makine bu makinanın yanı sıra CLX/EL 850 ise, maksimum 310 mm genişliğindeki bantların üretiminde verimlilik sağlıyor. Bu makinanın çözgü değişim iğneleri yenilik içeren kompozitlerden yapılmış.

Comez, 2’den 10 başlığa kadar, kurdela silindiri 310mm’ye kadar çıkartılmasıyla ve armür ünitesi 8’den 20’ye kadar gücü teli çerçeveleri ile teçhizatlandırılmış farklı modeller geliştirdi. COMEZ CLX/EL, bütün makine fonksiyonlarını yerine getiren, ürün stopaj nedenlerini gösteren, ürün verilerini görüntülemeyi ve elektronik kontrollü birçok aleti de programlamayı sağlayan yeni bir kontrol makinası ile donatıldı. Elektronik enerji sayesinde, çözgü ve yakalama ipliklerini besleme, çok doğru ve düzenli bir biçimde yapılıyor. Bu da, makinanın durma zamanını sınırlarken, bitmiş ürünlerdeki hataları azaltıyor. Sonuç olarak bunların hepsi tezgah verimliliğinde büyük bir artışa dönüşüyor.

Jakarlı Dokumada MCJ/EL 700/384 ile Yüksek Performans

Comez’in geliştirdiği MCJ/EL 700/384 yüksek performanslı elektronik jakarlı iğneli dokuma tezgahı da hem sıkı hem elastik dokumada seçenekler sunuyor. Makine, dantel, kurdela, korse malzemeleri,  teknik uygulama kurdelaler gibi ürünlerde karışık desenlerle ya da özel baskılarla kişiselleştirilmiş dar kumaş üretimine izin veriyor.

MCJ/EL 700/384 Comez’in yenilikçi bakışından yola çıkıyor. Makine; mekanik parçaların yenilenmesi ve armürlü birimlerin atılması, yeni donanım ve yazılımla yenilikçi elektroniklerin uygulanması, süreklilik işlemlerini kolaylaştırması ve kullanımı kolay olan hafif ve güçlü bir yapı, vibrasyon oranı sıfır ve minimuma indirgenmiş ses seviyesi ile, yumuşak işlem, yüksek üretkenlik ve güvenirlilik sağlıyor. Kurdela silindir genişliği 90mm’ye kadar çıkabilen makine 4’den 8’e kadar başlıkla teçhizatlandırılabiliyor ve farklı modelleri kapsıyor.

Bu iğne tezgahında armürlü birim ortadan kaldırılmış. Kullanılan bütün iplikler (desen, elastik ve veya bağlama iplik), 384 kopçalı yeni elektronik baş tarafından kontrol ediliyor. Böylece ipliklendirmesi kolay olan, daha hafif ve daha sıkı bir yapı oluşuyor. Armürlü birimin atılması bağlantı zincirinin de atılmasını beraberinde getirdiği için, bu aynı zamanda malzeme değişim zamanı ve maliyetinin azalması anlamına geliyor.

Makinada şekillendirilen desenler, Comez’in bu özel tekstil yazılımı kullanılarak programlanıyor ve yaratılabiliyor. MCJ/EL 700/384’de geniş bir bağlama sistemi yelpazesi, atçı ve çözgü ipliği, yakalama ipliği, elastik iplikler ve özel iplikler için birçok besleyici türü bulunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster