COMEZ’den Yeni Elektronik Örgü Makinası

Comez, tekstil sektörüne sunduğu teknolojilerini Jakob Müller AG ile birlikte 11-13 Haziran tarihlerinde Techtextil 2013 fuarında sergileyecek

  11 Haziran 2013 03:13 Salı
COMEZ’den Yeni Elektronik Örgü Makinası

İtalya’nın önemli dokuma makinaları üreticilerinden Comez, hem iğneli dar dokuma makinaları hem de elektronik jakarlı iğneli tezgahları ile küresel pazarda önemli bir güce sahip. Comez, geniş ürün yelpazesiyle çok yönlü, yüksek verimlilik kazandıran ve kullanımda kolaylık sağlayan makineler üretiyor. Comez, 2012 yılından bu yana uygulama alanındaki faaliyetlerini Jakob Müller AG ile sürdürüyor. Bu iki marka, yeni makinelerini 11-13 Haziran tarihlerinde Frankfurt’ta gerçekleşecek Techtextil 2013 fuarında, 3 nolu salonda J06 standında sergileyecek. Comez’in makineleri ile tıbbi, jeo-tekstil, inşaat, otomotiv, sanayi, ulaştırma, spor ve eğlence, mobilya gibi çeşitli sektörlerdeki, pek çok değişik uygulamada kullanılan bantlar, kumaşlar, 3-D kumaşlar,  düz/sade ve örgüler elde edilebiliyor.

Kumaşlara Özel Efektler Uygulama İmkanı

Teknik tekstillerin üretimi için ideal çözümler sunan Comez makineleri ile güvenli bir şekilde işlenebilen özel iplikler kullanılırken, yüksek çalışma hızı korunarak üst düzeyde kazanç sağlanabiliyor. Bu iplikler; yün ve pamuk gibi doğal iplikler, Kevlar gibi özel iplikler, aramid ve cam elyaflar, bakır ve çinko iplikler olarak sıralanıyor. Markanın makineleri, geniş bir aralıkta kapalı veya açık örme triko, kapalı veya açık zincirleme etkisi verilmiş çözgülü örgüler üretebiliyor. Bu, kumaşa boyutta sabitlik ve üç boyutlu görünüm özelliği kazandırıyor. Comez’in sürücü sisteminin kullanımı sayesinde, sabit ve düzgün iplik besleme ile kumaşlarda özel efektler ve çeşitli desen tekrarları elde edilebiliyor.

Yenilikçi Makine İle Teknik Kumaş Üretimi

Comez tarafından geliştirilen yeni sistemde, teknik kullanımlara yönelik dirençli kumaşlar üretiliyor. Spor, gıda, sanayi, jeotekstil, otomotiv, inşaat alanında kullanılan kumaşların üretimi elektronik çift iğne yataklı çözgülü örme makinesi COMEZ DNB/EL-32 ile yapılabiliyor. Ayrıca sağlık sektöründe kullanılan bandajlar, tek kullanımlık çamaşırlar, pedler makinenin üretim segmenti arasında yer alıyor. Her tip iplikte etkin bir şekilde çalışabilen COMEZ DNB/EL-32, geniş çalışma eni ve  5-20 n.p.i arasındaki inceliklerde temin edilebiliyor. 8 desen kılavuz yayı ile donatılmış ve elektronik kontrollü olan makine, talep halinde aşırtma platin grupları ile temin edilebiliyor. İplik besleyicileri ve bitmiş ürün aşağı alınma işlemleri elektronik olarak desteklendiği için, aynı üründe farklı dikiş yoğunlukları (dikiş/cm) ile farklı çözgü/atkı besleme ve elastiklik değerlerinde çalışmak mümkün hale geliyor. 32 inç çalışma genişliğine sahip olan makinenin iki iğne yatağı arasındaki mesafe, 20mm olarak belirtiliyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster