'Yarışma İle Fason Kültürden Kurtulabiliriz'

DENİB tarafından 6'ıncısı düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması son buldu. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, "Fason üretim kültüründen kurtulmak adına yarışmayı çok önemsiyoruz." dedi.

  07 Mart 2018 01:00 Çarşamba
'Yarışma İle Fason Kültürden Kurtulabiliriz'

Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) yenilikçi ürünleri teşvik etmek amacıyla bu yıl 6'ncısını düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda finale kalan tasarımcıların eserleri, ünlü mankenlerin yer aldığı defilede sergilendi. Yarışmanın final gecesi ‘3Dreams’ ana temasıyla düzenlendi. Finale kalan 10 tasarımcının eserleri, tasarımcılar Hakan Akkaya, Atıl Kutoğlu, Sedef Orman, Emre Erdemoğlu, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Defile öncesi konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’deki tekstil kültürünün M.Ö. 2 binlere kadar dayandığını söyledi. Tekstil sektöründe şehrin öneminde bahseden Kocasert, Denizli’nin, Türkiye’nin havlu ihracatının yüzde 80’ini kendi başına karşıladığını belirterek, “Dünyanın 200’den fazla ülkesine bu şehirden havlu ve bornoz ihracatı yapılıyor. Ev tekstili anlamında gerçekten güçlü bir konuma sahibiz. Uzun yıllardan beri de dünyanın en ünlü markalarına fason üretim yapıyoruz. Artık bu fason kültürden kurtulmak ve katma değerli ihracat yapma adına önce inovasyon, sonra Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya geçmeliyiz. Bu yarışmayı bu bakımdan önemsiyoruz. Yüzlerce başvuru arasından 10 kişi finale kaldı. Dereceye girecek olanlar dünyanın en iyi moda akademilerinde Ekonomi Bakanlığı’nın bursuyla iki yıl eğitim alacaklar, dünya çapında bir modacı olma yolunda adım atacaklar” dedi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Gülhan Ateş birinci, Melike Dolan ikinci, Şilan Göker üçüncü oldu, Abdul Cihat Sünbül de jüri özel ödülüne layık görüldü.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.