TEMSAD’ta Başkanını Seçti

TEMSAD, 26 Haziran’da gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile başkanını belirledi. Tek aday olarak seçime giren, Adil Nalbant 8. kez başkanlık koltuğuna oturdu.

  16 Ağustos 2021 09:06 Pazartesi
TEMSAD’ta Başkanını Seçti

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği’nin (TEMSAD), 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 26 Haziran’da yapılan genel kurul toplantısında Adil Nalbant yeniden başkanlığa seçildi. İki yılda bir yapılan TEMSAD seçimlerinde Adil Nalbant 8. kez başkanlık koltuğuna layık görüldü.

Şeçimli olarak yapılan 12. Olağan genel kurulda Temsad yönetim kurulu Adil Nalbant,Mehmet Ağrikli, Hüseyin Birben, Numan Gürel, Cüneyt ALKAN,  Levent Yılmaz , İrfan Yolcular, Ali Çakıcı, İzzet Savaş, Seven Yılmaztürk, Yusuf Uskaner’den oluştu.

TEMSAD 12. Olağan Genel Kurul Toplantısında sektörün gelişimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Adil Nalbant, Yerli üretimin ne kadar öneli olduğunu pandeminin bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek. Tekstil Makine ihracatımızın durumuna ilişkin yaptığı sunumda pandemi nedeni ile geçtiğimiz yıl Türk Tekstil Makine üreticilerinin hedefledikleri ihracatı yakalayamadıklarını belirtti. Bu yılın ilk gelen ihracat verilerinin ise çok iyi olduğunu ve yıl sonunda hedefledikleri ihracat rakamlarına ulaşacaklarını bildirdi. Pandemi süresince Tekstil makine İthalatlatının arttığına vurgu yapan Nalbant Hükümet nezdinde yaptıkları çalışmalar sonuç verdi.’’ Türk üreticiler satış rakamlarını artırmak ve ithalatın önünü de kesmek istiyorsa teknolojik yatırımlar yapılmalı. Bu konuda ihtiyaç duyulan bir çok sektöre destek çıkmasına öncülük ettiklerini belirtti.’’

Toplantıya; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle , Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanı Vehbi Canpolat  , Tekstil Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Aykut Üstün ve Gazeteci Kurulu Hakan Güldağ katılarak konuşma yaptılar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.