Tekstil Araştırmaları Ar-Ge Proje Pazarı ile Ödüllendirildi

Bu yıl 10. kez düzenlenen ‘UTİB Ar-Ge Proje Pazarı' kapsamında 16 kategoride ödül verildi.

  28 Mart 2018 01:00 Çarşamba
Tekstil Araştırmaları Ar-Ge Proje Pazarı ile Ödüllendirildi

Tekstil ve konfeksiyon sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi amacıyla, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliği ile düzenlenen 10. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi bu yıl da birbirinden özel çalışmaları ödüllendirdi.

UTİB Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında taşıt teknik tekstilleri ve kompozitler, uzay, havacılık, savunma teknik tekstilleri, lif polimer, prototip, doktora tezi, yüksek lisans tez, lisans bitirme tezi, fonksiyonel tekstiller doktora, fonksiyonel tekstiller yüksek lisans, fonksiyonel tekstiller lisans, akıllı tekstiller doktora, akıllı tekstiller lisans, ar-ge merkezleri, meslek yüksek okulları, meslek liseleri, lif ve polimer araştırmalarından oluşan toplam 16 kategoride 23 kişiye toplam 74 Bin TL'lik ödül verildi.

“Global Pazarda Yüksek Bir İmaja Sahibiz”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, tekstil sektörünün yarattığı katma değer ve gösterdiği performansla Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu vurguladı. Engin, “Tekstil sektörü en fazla istihdamın sağlandığı sektörlerden biri olduğu için ülkemiz açısından önemi her geçen gün artıyor. Aynı zamanda yıllık 13 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası vererek, bu konuda ülkemiz ihracatında lider sektör konumundayız. Türk tekstil sektörünün özellikle katma değerli üretimler açısından potansiyelinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bizler global pazarda da yüksek bir imaja sahibiz." sözlerine yer verdi.

Türkiye Tekstil sektörünün 2018 yılına hızlı bir giriş yaptığını belirten Engin, "2018'in ilk aylarında yüzde 13 ve 10 artış oranıyla 700'er milyon dolara yakın ihracata ulaşılması hedeflerimiz açısından bizleri umutlandırdı. Değer olarak bakarsak Türkiye genel ihracatı kilogram başına 1,25 iken, tekstilde bu rakam 4,5 oldu. UTİB ihracatımıza baktığımızda ise ilk iki ayda 8,5 doların üzerine çıktığını görüyoruz. Özetle 2018'e hızlı bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim” dedi.

“Türkiye’nin İhracat Potansiyeli 25 Milyar Doların Üzerinde”

Türk tekstil ürünlerinin dünyanın pek çok ülkesinde memnuniyetle kullanıldığını söyleyen Engin, "Türkiye şu anda dünyanın 7. büyük tekstil ihracatçısı konumunda. Ayrıca Avrupa'daki en büyük tekstil üreticisi de yine Türkiye olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ülkemizin tekstil ve hazır giyimde toplam 25 milyar doların üzerinde gerçekleştirdiği bir ihracat potansiyeli var.” açıklamalarında bulundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.