Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme ITMA’da İtalyan Teknolojisi İçin Kazandıran Bir Varlık

Sektörün en önemli ticaret fuarı olan ITMA, Milano'ya geri dönüyor.

  05 Mayıs 2023 08:37 Cuma
Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme ITMA’da İtalyan Teknolojisi İçin Kazandıran Bir Varlık

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği ACIMIT tarafından desteklenen, 8-14 Haziran tarihlerinde Fiera Milano – Rho’da takvime alınan öncü tekstil makineleri fuarı ITMA'ya İtalya'nın katılımını duyurmak için 15 Mart'ta Villa Frua'da (Stresa, İtalya) bir basın toplantısı düzenlendi.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, etkinlik sırasında 2022 yılı öncelikli verilerini paylaştı. Buna göre, İtalya'nın hem tekstil makineleri üretimi hem de ihracatı bir önceki yıla göre %10'dan fazla arttı. Üretim hacmi 2,6 milyar avroyu aştı. Bu hacmin %87'si yani yaklaşık 2,3 milyar avroluk kısmı yurt dışında gerçekleşti. İtalyan ihracatı ağırlıklı olarak Asya ve Avrupa'ya gitti. Genel olarak, iki alan yabancı satışların %79'unu emdi. 2022'de Çin, Türkiye, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri; İtalya'nın yurtdışındaki satışlarının ana destinasyonları oldu. Alessandro Zucchi, "Ancak olumlu sonuçlar, ne yazık ki şirketlerin bu dönemde hala karşı karşıya kaldıkları engelleri ortadan kaldırmıyor. Kovid-79 salgınını takip eden ana konular, devam eden Rusya-Ukrayna ihtilafıyla şiddetlendi. 2023'ün bu başlarında bile, yakın geçmişe ait ortalamanın üzerinde yüksek enflasyon, değer zincirlerinin işleyişi üzerindeki kısıtlamalar ve enerji emtia fiyatları gibi işletmeler için elverişsiz koşullar hâlâ mevcut. Ancak, Ekonomi Büromuzun hazırladığı tahminlerin yılın ikinci yarısında ve 2024-26 döneminde iyileşme göstermesi bize umut veriyor."

Bu tahminlerle, Haziran ayında Milano'da düzenlenecek tekstil makineleri endüstrisinin lider ticaret fuarı ITMA 2023, sadece İtalya için değil, tekstil sektöründeki tüm yatırımları teşvik edebilecek itici güç olabilir. Zucchi şu yorumu yaptı; "Üreticilerimiz bir sonraki Haziran etkinliğine yönelik büyük bir özgüvene sahip. Etkinlikteki İtalyan varlığına ilişkin rakamların ortaya koyduğu gibi: yaklaşık 400 İtalyan katılımcı, yaklaşık 36.000 metrekarelik işgal edilen fuar yer alanında ve Barselona’da gerçekleşen önceki edisyona göre 20%’lik bir artışla temsil edilecek. ITMA 2023'teki toplam sergi alanının %30'u İtalyan makine üreticileri tarafından kullanılacak.’’

ACIMIT ile Konsolide ve Test Edilen Etkili Bir İş Birliği

Basın toplantısında, ACIMIT'in İtalyan Ticaret Ajansı'nın (ITA) desteğiyle ITMA'ya İtalyan katılımını teşvik etmek için hayata geçirdiği çeşitli girişimler duyuruldu. ITA Genel Müdürü Roberto Luongo, “İtalyan tekstil makine sektörü, uluslararası pazarlardaki güçlü projeksiyonu nedeniyle ülkemiz için önde gelen üretim sektörlerinden birini temsil ediyor. Tekstil teknolojilerimizin yüksek bir kalite seviyesinde olduğu kabul ediliyor ve bu ITA'da bizim için büyük bir gurur ve memnuniyet unsurunu temsil ediyor ve bu da bizi ACIMIT ile şimdi konsolide edilmiş ve test edilmiş etkili bir iş birliği aracılığıyla İtalyan şirketlerini giderek daha ikna edici ve kararlı bir şekilde desteklemeye itiyor. ITMA, yüksek katılımcı sayısı ve genellikle çektiği on binlerce ziyaretçi nedeniyle İtalyan tekstil makineleri endüstrisi için eşsiz bir fırsattır. Bu nedenle ITA olarak, ACIMIT'e uyumlu bir biçimde, İtalyan tekstil makineleri sektörünü, onu farklı kılan üç itici gücün: teknoloji, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik olmak üzere geliştirilmesi yoluyla tanıtmayı amaçlayan kapsamlı bir proje hazırladık. 25 farklı ülkeden en seçkin 740 yabancı alıcımız olacak; buna İtalya'da ve yurtdışında yoğun ve geniş çapta bir iletişim kampanyası eşlik edecek ve bu, dünyanın her yerinden profesyonel operatörlerin etkinlikteki varlığını artırmaya çok önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Sürdürülebilir teknolojiler ve dijitalleşme süreçlerine özel olarak odaklanarak, ITMA 2023'te ana olarak İtalyan şirketlerinin sunduğu yeniliklere odaklanan çeşitli eğitim etkinlikleri olacak. Ardından ITA ve ACIMIT tarafından düzenlenen İtalyan Tekstil Teknoloji Ödülleri takip edecek. İtalyan Tekstil Teknolojisi Eğitim Merkezlerinin aktif olduğu veya kurulmakta olduğu ülkeler olan; Bangladeş, Hindistan, Moğolistan, Pakistan, Peru ve Vietnam'daki tekstil üniversitelerinden en başarılı 78 öğrenciye ödüller verilecek.’’

Geleceği Şekillendirmek

Sosyal ve geleneksel kanallar aracılığıyla yapılan tanıtım kampanyası da özellikle dikkat çekiciydi. ITMA 2023'e yönelik ACIMIT iletişim faaliyetlerini farklılaştıran kavram GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK'tir. "İtalyan tekstil makineleri sektörü" diye açıklama yapan ACIMIT Başkanı, son yıllarda yenilik yaratmak ve şu anda uluslararası olarak yerleşik ve tanınan bir teknolojik liderliği güçlendirmek için ileriye nasıl bakılacağını bildiğini gösterdi. Geleceği şekillendirmek, İtalyan üreticilerin tüm tekstil tedarik zincirinin gelişiminde nasıl temel etmenler olduğunu göstermeyi amaçlayan bir konsepttir, ITMA 2023'ün de ana temaları olan teknoloji, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik olmak üzere üç sütun üzerinde tüm sektörün proaktif doğasına tanıklık eden ve sektörün geleceğinin şekillenmesini sağlayan erdemli yolları ana hatlarıyla ortaya koyar."

ITMA'nın Milano edisyonunda, her zaman teknolojik tekliflerindeki yüksek düzeyde yenilikçilik, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ile karakterize edilen bir ticaret fuarı ana tartışma konuları olacak. Alessandro Zucchi; "Tekstil tedarik zinciri, daha düşük su, enerji ve ham madde tüketimi yoluyla üretim maliyetlerinin düşürülmesinin çevreye verilen önemle birleştirildiği, giderek daha rekabetçi hale gelen üretim süreçlerine doğru ilerliyor. Aynı derecede önemli olan, teknoloji tedarikçilerinin ve müşterilerinin giderek daha yapıcı ve verimli çalışmasını sağlayacak bir süreç olan şirketlerin devam eden dijital dönüşümüdür."

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konulu konferansta ACIMIT üyesi beş şirket de şirket deneyimlerini aktararak konuştu: Flainox, Itema, Marzoli, Salvadé, Sperotto Rimar. Katkıları, ACIMIT'in birkaç yıldır sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanında markaja aldığı projelerin, yani girişimin ana çekirdeği Yeşil Etiket ile Sürdürülebilir Teknolojiler projesinin ve ACIMIT Digital Ready adlı dijital sertifikasyonun geçerliliğini vurguladı. Her iki proje de, İtalyan tekstil teknolojisinin liderliğini gelecekte de konsolide etmek için stratejik öneme sahip iki alanda İtalyan üreticilerinin taahhüdüne tanıklık ediyor. Tekstil makinelerinin çevresel ve ekonomik performansını belgeleyen Yeşil Etiket ile üye şirketler, sürekli teknolojik iyileştirme yoluyla makinelerinin CO2 emisyonlarını azaltma sorumluluğunu üstlendi. Digital Ready ile ise İtalyan tekstil makinelerinin üretim ve yönetim verilerini ve müşterinin fabrikasında dijital olarak entegre olma yeteneklerini standart hale getirmek amaçlanıyor. Alessandro Zucchi sözlerini şöyle tamamladı: "Tekstillerin şekillendirmek istediğimiz geleceğinin, sürdürülebilir ve dijitalleştirilmiş bir teknolojik tedarikte yattığına inanıyoruz."

ACIMIT Hakkında

İtalyan Tekstil Makineleri İmalatçıları Derneği ACIMIT, %87'si ihraç edilen toplam değeri yaklaşık 2,6 milyar avro değerinde makine üreten yaklaşık 300 üreticiden (yaklaşık 73.000 çalışana sahip) oluşan bir sanayi sektörünü temsil ediyor. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini küresel bir lider haline getiren değerlerdir. ITA - İtalyan Ticaret Ajansı, şirketlerimizin yurtdışındaki iş geliştirmelerini destekleyen ve İtalya'ya yabancı yatırımın çekilmesini destekleyen bir Devlet acentesidir. Motive olmuş ve modern bir organizasyon ve geniş çapta bir denizaşırı ofis ağı ile ITA, İtalyan küçük ve orta ölçekli işletmelerine bilgi, yardım, danışmanlık, tanıtım ve eğitim sağlar. En modern çoklu-kanallı tanıtım ve iletişim araçlarını kullanarak, dünyada Made in Italy'nin mükemmelliğini hakim kılmak için hareket eder.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.