Sektör ve Üniversite İşbirliği Başlattı

TMHGF ve İKÜ sektörün talep ettiği insan gücünün yetiştirilmesi için bir protokol imzaladı.

  15 Ekim 2012 23:56 Pazartesi
Sektör ve Üniversite İşbirliği Başlattı

Türk tekstil, moda ve hazırgiyim sektörünün çatı örgütü Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) ile İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) arasında imzalanan protokol ile sanayi-üniversite işbirliğinde yeni bir adım atıldı. Protokol çerçevesinde; sektörün ihtiyacını karşılayacak insan gücünün yetiştirilmesi için yeni önlisans programlarının açılması, İKÜ’nün mevcut eğitim programlarının revize edilerek sektöre uyarlanması, kısa dönemde eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik sertifikasyon programları ile mevcut çalışanların sertifikalı hale getirilmesi başlıklarında çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında öğrencilerin stajlarını TMHGF bünyesindeki firmalarda yapması ve İKÜ mezunlarının sektörde istihdamına öncelik tanınması gibi başlıklar da protokolde bulunuyor. İmza törenine iki kurumun temsilcilerinin yanı sıra tekstil ve hazırgiyim sektöründen birçok önemli isim katıldı.

 

Bir konuşma yapan İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Paksoy, günümüzde firmaların sürdürülebilir rekabet açısından avantaj sağlamaları için iyi yetişmiş elemanlar ile iyi bir teknolojiye gereksinimleri olduğunu dile getirdi. Teknolojinin parayla satın alındığına ancak eğitimli ve nitelikli elamanları bulmanın her zaman mümkün olmadığına dikkat çeken Paksoy, bugüne kadar üniversite-sanayi işbirliğinin yeteri kadar gelişmediğine değindi. Bu noktada iletişim, uzlaşma ve iyi niyetin önemine vurgu yapan Paksoy; “TMHGF ile yapılan çalışmalar sonucunda hem bu niyet açıkça ortaya konmuş, hem güven ortamı oluşturulmuş, hem de bu işbirliği için büyük adımlar atılmıştır. Bunun için bu üçlü unsurun iki kurum arasındaki gelişmesiyle Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliği açısından bir model oluşturabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

 

Türkiye genelinde 2.5 milyon çalışanıyla 50 milyar Dolarlık işlem hacmi ortaya koyan bir sektörün sorumluluğu içinde hareket ettiklerini söyleyen TMHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, bu projenin önemini vurguladı. Tecrübeli sanayicileri üniversitelere taşıyarak, gençlerin derslerde öğrendikleri teorik bilgilerle harmanlayacaklarını söyleyen Öztürk, bu işbirliğinin Tekstil ve Hazırgiyim Fakültesi’nin kurulmasını sağlayacak bir noktaya gelmesi temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Paksoy, TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk ve TMHGF Eğitim Komitesi Başkanı Osman Sait Günteki işbirliği protokolünü imzaladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.