Sadece Fransız Ekipmanları için Yeşil Işık @ Itma

UCMTF Genel Sekreteri Christian Guinet, müşteri taleplerini yeni ürünler ve kaynak tasarrufu ile karşılayan üye firmaların başarılı fuar katılımlarına vurgu yaptı.

  26 Eylül 2023 08:30 Salı
Sadece Fransız Ekipmanları için Yeşil Işık @ Itma

Itma 2023, Fransız katılımcılar için harika bir fuar oldu. UCMTF'nin Genel Sekreteri Christian Guinet, "Ar-GE, üyelerimizin stratejisine dâhil edilmiştir, ancak bu Itma için her zamankinden daha fazla bütçe ayırdılar. Hedefler iddialı: müşterilerine yeni ürünler geliştirme, bunları güvenli, ekonomik ve çevre dostu bir şekilde işleme fırsatı sunmak için yenilikçi teknolojilere çığır açmak. Ham madde, enerji ve su tasarrufu, hem son pazar talebi olması hem de maliyetleri düşürmesi nedeniyle müşterilerimiz için en ana önceliklerdir. Dijitalleşme ve yapay zekâ, bu yönlere evrilmek için gerekli araçlardır. Itma'da, aktif bir iç pazar elde etmek için büyük bir varlık olduğu için, çok sayıda Fransız Tekstil Üreticisi de dâhil olmak üzere çok sayıda müşteriyle tanışmaktan gurur duydum. Az önce aldığım istatistikler, Fransız ziyaretçilerin en büyük 5’nci grup olduğunu gösteriyor” dedi.

Birkaç Fransız katılımcıyla görüşme gerçekleştirdik.

NSC: Uzun Kesikli Elyafların İşlenmesinde Tekstil Makinelerinde Küresel Uzmanlık

50 seriden 3 makine sergilendi.

Yeni tahrikli ERA50 penye makinesi. Fuar boyunca iki makine satıldı ve fuardan sonra bunu yeni makineler izledi.

GC50, ana kontrol ekranında daha fazla ayara izin veren servo motorlar tarafından tahriklendirilen ek sürücülerden yararlanır. Bu yeni nesil zincir askıları için Avrupalı müşteriler için sözleşmeler imzalanmıştır.

Yaklaşık 20 yıllık aradan sonra, NSC yeni bir flayer makinesi BM'yi sundu.

FIL CONTROL: Öncü Tekstil Sensör Sağlayıcısı

Fil Control, uzmanlığını ve yeniliklerini sergileyerek, tekstil sensörü endüstrisindeki öncü marka konumunu güçlendirdi. CEO Cédric Schlicher, Itma sırasında kayda değer önemli bir hususun, önde gelen iki Avrupalı tekstil üreticisi ile kritik bir sözleşmenin imzalanması olduğunu açıkladı. Ayrıca Fil Control, Çek Cumhuriyeti pazarında uzmanlaşmış köklü bir tekstil acentesi olan Media CZ ile stratejik bir ortaklık kurarak erişimini genişletti.

SUPERBA: Halı Sistemi Dışında Çeşitlendirme

En büyük memnuniyetlerden biri, otomasyon sisteminin ve özellikle KR1 düğümleme modülünün yarattığı coşku oldu. İnsan operatörleri işe almak giderek zorlaştığı ve iş tanımları değiştiği için, üretim boyunca tüm bobin düğümleme aşamalarını otomatikleştirmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca, etiketleme ve paletleme tekliflendirildi; kalite kontrol seçenekleri ve veri yönetimi kombinasyonu müşterilerin ilgisini çekti. Superba'nın Lastik Fitili, Polyester DTY, Suni Çim, Teknik Tekstiller ve daha fazlası gibi yeni pazarlarda çeşitlenmesini sağlar...

SPOOLEX: Calemard, Decoup+ ve Silindir Konsepti Markaları

Dönüştürme makineleri bölümü Calemard, dilme ve yeniden sarma/sarma, yapıştırma veya dilme tezgâhı projelerini sergiledi. Fuar aynı zamanda, Tekstil ve Nonwoven kumaş pazarlarında iyi tanıtılmış yerel bir uzmanla yeni bir Hintli temsilcilik sözleşmesi imzalama fırsatıydı.

Ultrasonik bölme olan Decoup+, yenilikçi ve ultra kompakt bir kesme cihazı sundu.

Teknik silindirler bölümü Silindir Konsepti de, özellikle en son patentli geliştirmesi olan VLI ile büyük bir başarı elde etti. Bu tahrikli ve/veya kılavuz silindiri, ağ üzerinde daha da az hantallık ve ağırlık için Alveotube profil ve karbon tüpün mükemmel kombinasyonudur.

HEMP ACT: Bir Start-Up Vadisi Yıldızı

Çılgın bir hafta oldu! Start-Up vadisi Salon 3'te, Kenevir Akti fuar boyunca bir kuyruk oluşturdu! HEMP'i tanıtmak için dinlenmek yok!

Denim ve pamuk endüstrilerinden, küresel moda markalarından ve başta Türkiye, Pakistan, Hindistan, Bangladeş olmak üzere düzinelerce iplik eğirmeciden pamukla karıştırılıp eğirmek üzere kısa kenevir liflerine yönelik taleplerle boğulmuş durumdalar... Bu kadar çok ilgi ve bu kadar acil ihtiyaç nedeniyle HEMP çok yakında dünya çapında üretilen ve işlenen ana akım bir elyaf olacak. Umarız Kenevir Akti, müşterilerinin bu değişimin bir parçası olmasına yardımcı olmak için sadık çözümler ve talep eksenli ekipmanlar sunar.

ALLIANCE: Yepyeni Çevre Dostu Boyama Makineleri

Alliance Makineleri Tekstiller, iki yepyeni makine piyasaya sürdü. Jeta UF, hafif-ağırlıkta kumaşlardan hacimli kumaşlara kadar uygun ultra esnek bir makinedir. Ürün ve süreç geliştirmenin yanı sıra kapsül üretimi için mükemmel şekilde uyarlanmış, birbirinin yerine kullanılabilir jetlere (3” & 4”) sahip küçük, tam otomatik, endüstriyel bir makinedir.

Natura DS, küçük bir endüstriyel makinedir, kabaca bir çamaşır makinesi boyutundadır, özellikle doğal boyamaya ve inanılmaz bir çok yönlülüğe adanmıştır. Bu makinenin 4 farklı tip ayarı vardır: parça boyama, çile boyama, giysi boyama ve birbirinin yerine kullanılabilir farklı aksesuarlar aracılığıyla boyama yoğunluğu. Doğal boyama açısından gerçek bir devrimdir.

DOLLFUS & MULLER: Tekstil Terbiye ve Nonwoven Kumaşlar için Keçeler ve Kayışlar

Dollfus & Muller'in yedek parça faaliyeti, bugün tekstil faaliyetinin biraz yavaşlamış gibi görünmesine rağmen iyi gidiyor. Itma, kovid salgınından sonra bu kadar çok müşteriyle tanışmak için şirket adına harika bir fırsat oldu. Yeni ilgili boyacılar ve apreciler ile birçok ilginç toplantı gerçekleştirildi ve iyi perspektifler açıldı. Fuarda yer alan dünya çapındaki acenteler de çok olumluydu.

SCHAEFFER PRODUCTIQUE: SolinWAI, Tekstil Ticareti için Yeni Bilgi Sistemi

Tekstil dijitalleştirme ve sayısal araçlar, daha iyi performanslar sunan ana entegrasyon ve geliştirme güçleridir. SCHAEFFER PRODUCTIQUE tarafından önerilen çözümler, endüstriyel ve ticari süreçte pek çok iyileştirme sağlayan sayısal evrime dayanmaktadır: - İş akışı ile yönetilen dinamik organizasyon - uzman sistemlerin ve yapay zekânın yoğun kullanımının getirdiği çeviklik. SolinWAI adlı yazılım, en son çığır açan teknolojilere dayanmaktadır: yapay zekâ, iş akışları. Yapılan birçok görsel sunum sayesinde çözümün avantajları müşteriler tarafından onaylanmıştır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.