Itma Milano: İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri İçin Bir Başarı

ACIMIT Başkanı Zucchi, "Küresel tekstil makineleri endüstrisinin ve özellikle İtalya'daki sektörün canlılığını teyit eden çok sayıda memnun ziyaretçi ve katılımcı var" dedi.

  24 Temmuz 2023 08:37 Pazartesi
Itma Milano: İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri İçin Bir Başarı

8-14 Haziran tarihleri arasında Milano'da Fiera Milano -Rho fuar alanlarında düzenlenen Itma 2023 etkileyici rakamlarla kapandı. Toplam 1709 katılımcının yer aldığı yedi gün süren etkinlik 143 ülkeden 111.000'in üzerinde kayıtlı ziyaretçinin katılım gerçekleşti.

422 firmanın ürünlerini sergilediği fuarda, İtalya ziyaretçi sayısının yanı sıra toplam katılımın %29'u ile açık ara en büyük bileşeni temsil eden ülke olurken, onu Türkiye, Hindistan ve Almanya (her biri %6) ve Fransa (%4) ve Brezilya (%3) ile takip etti.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, "Itma, endüstri için olmazsa olmaz katılınması gereken bir etkinlik olmaya devam ediyor ve Milano'daki edisyonun rakamları, tekstil sektörünün dünya çapındaki rekabetçiliğini teyit ederek kendisini ifade ediyor" yorumunu yaptı. "Ülkemiz söz konusu olduğunda, katılımcı ve ziyaretçi sayısı, tüm İtalyan tekstil tedarik zincirinin canlılığına tanıklık ediyor. İtalya'nın başarısı, hem ziyaretçi katılım verileri hem de fuar sırasında sağlanan siparişler açısından, köklerine dayanan derin bir bağlılığın sonucudur- aynı zamanda imalatçılarımız tarafından öne sürülen ekonomik bir yatırım ve ayrıca Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Ajansı'nın desteğiyle Itma için promosyon inisiyatiflerinin uygulanmasında vazgeçilmez bir destek."

Katılımcıların çoğu tarafından daha sürdürülebilir tekstil üretimi için çözümler öneriliyordu ve burada da su, enerji ve ham madde tasarrufu sağlayan çözümlerle elit İtalyan üreticiler kesinlikle ön plandaydı. Sürdürülebilirlik, ACIMIT Yeşil Etiket Ödülü'nün iki İtalyan üreticiye, ACIMIT'in bağlı üyeleri arasında son birkaç yılda makinelerinin çalışması sırasında üretilen karbon dioksit eşdeğeri emisyonları miktarını azaltmaya en kararlı olduklarını kanıtlayan Pafasystem S.r.l ve Brazzoli S.r.l.'ye verildiği ACIMIT basın toplantısının da ana odak noktasıydı.

Hannover’e Doğru Hazırlanırken

Katılım sağlayan çok sayıda hükümet temsilcisi arasında Itma 2023, dünyanın en büyük tekstil üreticisi ülkelerinden ikisi olan Hindistan ve Özbekistan'dan üst düzey delegasyonları ağırladı. ACIMIT'in üst yönetimi, Özbekistan Devlet Başkanı Shavkat Mirziyoyev ve Hindistan Tekstil Bakanı Darshana Vikram Jardosh ile bir araya gelerek sunulan İtalyan teknolojisinin mükemmelliğini sergiledi. İran Büyükelçisi Mohammad Reza Sabouri'nin yanı sıra Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı Müsteşarı Saygıdeğer Giorgio Silli gibi İtalyan Hükümeti temsilcileriyle de çok önemli ziyaretler gerçekleşti.

Sonuç olarak, ACIMIT Başkanı Zucchi tarafından bir özet, ‘’Katılımcılar olarak, daha fazla sürdürülebilirlik arayışına ve tekstil üretim süreçlerinin daha kararlı bir şekilde dijitalleştirilmesine odaklanan sayısız teknolojik yenilik sunduğundan, bu edisyon verdiği mesajla hatırlanacak. Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme: tüm tekstil tedarik zinciri için başarının anahtarını oluşturan kombinasyon ve 16-22 Eylül 2027 tarihleri arasında Hannover'de (Almanya) düzenlenecek olan Itma'nın bir sonraki edisyonunda yeni gelişmelerin vitrine çıkacağına eminim."

ACIMIT Hakkında

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği, %86'sı ihraç edilen toplam değeri yaklaşık 2,7 milyar Euro değerinde makine üreten yaklaşık 300 üreticiden (yaklaşık 13.000 kişi istihdam eden) oluşan bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya lideri yapan ana sütunlardır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.