İtalyan Tekstil Makinelerinin Sipariş Alımında İlk Çeyrekte Hızlı Düşüş

2020 yılının ilk çeyreğinde İtalyan tekstil makinelerinin sipariş alımları hızlı bir düşüş kaydetti.

  20 Mayıs 2020 10:31 Çarşamba
İtalyan Tekstil Makinelerinin Sipariş Alımında İlk Çeyrekte Hızlı Düşüş

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan COVID-19 salgını dünya tekstil sektörüne ağır bir darbe vurdu. İtalyan Tekstil Makine Üreticileri Birliği ACIMIT tarafından hazırlanan tekstil makineleri sipariş alım endeksinde Ocak-Mart 2020 dönemi sipariş alımı, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 31 oranında düştüğü belirlendi.

“2019’a Kıyasla Bir Düşüş Gözlemlendi”

ACIMIT başkanı Alessandro Zucchi konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Sipariş alım endeksi 2019'a kıyasla düştü’’ dedi ve ekledi, ‘’2019 yılında İtalyan tekstil makineleri endüstrisine ilişkin hem üretim hem de ihracat olmak üzere bir düşüş gözlemledi.’’

Raporda, Covid-19 salgını sonrası ilk sonuç olarak 2020'nin ilk ayında sektördeki ana pazarlardan olan Çin, Türkiye ve Hindistan’da yavaşlamaya neden olduğu gözlemlendi.

ACIMIT

ACIMIT, yaklaşık 2.3 milyar avro değerinde makine üreten ve yüzde 82'si ihraç edilen yaklaşık 300 ihracatçıdan oluşan bir sanayi sektörünü temsil eden bir dernektir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya çapında lider yapan özellikler arasında dikkat çekmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.