İtalyan Tekstil Makineleri Pazarda Büyümeye Devam Ediyor

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği ACIMIT'in Temmuz'da düzenlenen Genel Kurulu'nda Marco Salvadé yeni başkan seçilirken, sektörün invasyon çözümleri ile fark yaratacağı konuşuldu.

  11 Eylül 2023 08:30 Pazartesi
İtalyan Tekstil Makineleri Pazarda  Büyümeye Devam Ediyor

Başkan Alessandro Zucchi, İtalyan tekstil makineleri sektörü için 2022 yılı endüstri verilerini sunarak, üretimin %13 artarak 2,7 milyar avroluk bir değere ulaştığını, ihracatın ise %15 arttığını (2,3 milyar avro) gösterdi.

2022 yılı, 2021 yılında kaydedilen büyümenin ardından sektör için bir başka büyüme yılı oldu. Ancak, yılın ikinci yarısında mevcut makroekonomik görünümü karakterize eden belirsizlikler, genel anlamda bir düşüşe işaret eden İtalya'nın tekstil makineleri sektörünü de etkilediğini ortaya koydu. Geçen Haziran ayında Milano'da düzenlenen sektörün kabul gören küresel etkinliği Itma'nın İtalya edisyonunun verileri, umarız 2023 için daha fazla büyüme sağlamada hayati bir rol oynayacaktır. Fuar, hem sunulan birçok teknolojik yenilik hem de katılan ziyaretçi sayısı (111.000 üniteden fazla) açısından kesinlikle bir başarıydı. Sektör, şimdi, yaklaşan somut siparişler üzerindeki bu etkiyi sayısal olarak ölçmeyi bekliyor.

İtalyan makine üreticileri, Itma'da yeni teknoloji trendlerinin sunulmasında belirleyici bir rol oynadılar ve Zucchi, "İnovasyon, geleceğe iyimserlikle bakanlar ile bunun yerine takip etmeye zorlananlar arasındaki ayırt edici unsurdur" dedi. Gelecekte de inovasyon, her şeyden önce Avrupa Birliği'nin sözde Yeşil Mutabakat ile ilgili ortaya koyduğu stratejiler ışığında sektörümüzde fark yaratmaya devam edecektir.

“Tanımlanmış Bir Yasama ve Düzenleyici Senaryoya Dâhil Girişimler”

Zucchi sözlerine, “Yeşil Mutabakat hedeflerini uygulamak için Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan 'sürdürülebilir ve döngüsel ürünler' stratejileriyle, şu anda gönüllü olan bu girişimler, tanımlanmış bir yasama ve düzenleyici bir senaryoya dâhil edilecek. Bu, bir ürünün tasarımdan atık yönetimine kadar tüm kullanım ömrünü kapsayan bir yaklaşımdır. Zorluk kesinlikle karmaşık ve tekstil şirketleri, yenilikçi makine ve sistemlerle desteklenirse bununla yüzleşebilir” diyerek devam etti. İtalyan tekstil makine üreticilerinin tüm tekstil tedarik zinciriyle başlattığı diyalog, daha çevre dostu bir moda endüstrisi için vazgeçilmez bir koşulu temsil eden ve artan verimlilikte ve döngüsel bir görünüm sergileyen Yeşil Etiket ve yakın geçmişte makineler için Dijital Hazır girişimi Geri Dönüşüm Endeksi'ni ortaya çıkardı.

ACIMIT Yeni Başkanı Seçti

ACIMIT Genel Kurulu'nun özel toplantısında Alessandro Zucchi'nin yerine Marco Salvadé, ACIMIT'in yeni Başkanı olarak atandı.

Marco Salvadé Kimdir?

1967 yılında Como'da doğan Marco Salvadé evli ve iki çocuk babasıdır. Kariyerine 1967 yılında babası ve amcası tarafından kurulan terbiye makineleri sektöründe uzmanlaşmış aile şirketi Salvadé Srl'de başladı. Şirketin yönetim kurulu üyeliğinin ardından 2021 yılından bu yana Başkanlık görevini yürütmektedir.

Marco Salvadé, birliğin faaliyetlerinde uzun süredir aktiftir. 2018'den beri ACIMIT Genel Konseyi’nin Üyesi ve Mart 2023'ten beri Avrupa Tekstil Makineleri Birlikleri Komitesi CEMATEX'te İtalyan delegasyonunun bir parçası.

Salvadé'nin seçilmesinin ardından Genel Kurul, son altı yıldır derneğe rehberlik eden ve görevden ayrılan Başkan Alessandro Zucchi'ye şükranlarını dile getirdi.

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Seçildi

Genel Kurul, yeni başkanın yanı sıra yeni Başkan Yardımcıları Chiara Bonino (Bonino Carding Machines SRL), Federico Businaro (Sperotto Rimar SRL), Ugo Ghilardi (Iltema SpA) ve Cristian Locatelli'nin (Marzoli Machines Textile SRL) atamalarını yaptı.

Marco Salvadé'nin yeni atanan ACIMIT Başkanı olarak ilk yorumları: “Kurula bana duydukları güven için teşekkür etmek istiyorum ve son altı yılda derneğin ve İtalyan endüstrisinin uluslararası arenadaki rolünü güçlendirmek için sağladığı katkılardan ötürü eski Başkan Alessandro Zucchi'ye şükranlarımı sunmak istiyorum. Yeni Başkan Yardımcıları ve ACIMIT Yönetim Kurulu ile önceki başkanların son yıllarda yaptığı çalışmaları devam ettireceğim. Bu kesinlikle basit bir görev olmayacak, ancak şüphesiz ilham verici olacak. Öncelikli hedefim, aynı değerleri paylaştığımız üye şirketlerin ACIMIT'e aidiyet duygusunu artırmak ve derneğin stratejilerini ekonomik ve jeopolitik bağlamda değişen koşullara göre uyarlamak.”

ACIMIT Hakkında

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği, %86'sı ihraç edilen toplam değeri yaklaşık 2,7 milyar Euro değerinde makine üreten yaklaşık 300 üreticiden (yaklaşık 13.000 kişi istihdam eden) oluşan bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya lideri yapan değerlerdir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.