İtalyan Tekstil Makineleri: 2023 İkinci Çeyreği Sipariş Alımında Düşüşü Onayladı

2023 yılının ikinci çeyreğinde, İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği ACIMIT'in Ekonomi Departmanı tarafından derlenen tekstil makineleri sipariş endeksi, Nisan- Haziran 2022 dönemine kıyasla önemli ölçüde düştü (%-30).

  22 Eylül 2023 09:15 Cuma
İtalyan Tekstil Makineleri: 2023 İkinci Çeyreği Sipariş Alımında Düşüşü Onayladı

Bu düşüş, imalatçıların hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda kaydettiği yeni sipariş alımlarındaki azalmanın sonucudur. İtalya'daki siparişlerdeki düşüş %21’e tırmanırken, yurtdışında %31'lik bir düşüş trendi gözlemlendi. Endeksin yurt dışı pazarlardaki mutlak değeri 81,9 puan seviyesinde gerçekleşirken, İtalya'da 117,2 puan seviyesinde kaydediliyor. İkinci çeyrek için yeni siparişler, 4,1 aylık garantili üretime kadar tırmandı. ACIMIT'in verileri de İtalyan üreticilerin üretim kapasitesi kullanımının 2023'ün ilk yarısı için %70 olduğunu gösteriyor. Bu oranın yılın ikinci yarısında sabit bir seviyede kalması bekleniyor.

ACIMIT Başkanı Marco Salvadé, “Ekonomi Departmanımız tarafından detaylandırılan ikinci çeyrek sipariş endeksi, bir önceki yıla göre hem İtalya'da hem de yurt dışında yeni siparişlerde yaşanan düşüşü olduğunu açıkça ifade ediyor. Bununla birlikte, genellikle geçtiğimiz Haziran ayında Milano'da düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı Itma gibi bir etkinlikten önce gelen düşüş, birkaç çeyrektir devam eden negatif bir trendin parçası.”

Belirsizlik, 2023'ün ilk çeyreğine göre güncellenen dış ticaret istatistiklerinin Türkiye, Çin, Birleşik Devletler ve Pakistan gibi bazı önemli referans pazarlardaki İtalyan satışlarındaki durgunluğun damgasını vurduğu yurt dışı pazarlarda özellikle ağır basıyor gibi görünüyor. Salvadé şunları ekledi, “Itma'ya katılan 400'den fazla İtalyan şirketinden sağlanan geri bildirimler olumlu. Etkinlik sırasında kurulan birçok temasın hayata geçmesi ve ana tekstil makineleri pazarlarındaki makine talebinin büyümeye doğru aldığı yolda devam etmesi artık gerekli.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.