ACIMIT Sipariş Alımlarında 3.Çeyrek İçin Olumlu

İtalyan tekstil makine üreticilerini birliği Acimit tarafından derlenen İtalyan tekstil makineleri sipariş alımı endeksi, Temmuz-Eylül 2021 döneminde 2020'nin aynı dönemine göre %66 arttı.

  30 Aralık 2021 08:06 Perşembe
ACIMIT Sipariş Alımlarında 3.Çeyrek İçin Olumlu

Endeksin değeri 119,8 puan oldu (2015=100 bazında). Bu büyüme, 2020'nin aynı dönemine kıyasla yurtiçi siparişlerde %130 ve dış siparişlerde %54 artışla hem İtalyan hem de dış pazarlarıyla ilgiliydi.

Yaz Tatili Önceki Bir Çeyreğe Göre Siparişleri Azaltmış

Bununla birlikte, sipariş alım endeksi, esas olarak yaz tatili ve son birkaç ayda stabil seyreden makine talebi nedeniyle, bu yılın önceki çeyreğine kıyasla %-17'lik bir düşüş gösteriyor.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, bu rakamlarla ilgili olarak, “Genel olarak, yeni sipariş rakamları yaz döneminden önceki aylara göre hafif bir düşüşe rağmen pozitif büyümesine devam ediyor. Bu, İtalyan şirketlerinin, diğer tarihsel dönemlerde sıklıkla olduğu gibi, yeni piyasa koşullarına hızla uyum sağladığının bir göstergesidir. Dikkate değer esneklikle birlikte pazara uyum sağlama kabiliyeti, yalnızca kendi sektörümüzde değil, İtalyan işletmeleri olarak DNA'mızın bir parçasıdır.’’

‘’Yıl Sonuna Kadar Sipariş Artışlarında Beklentimiz Olumlu’’

ACIMIT'in analiz verilerine göre, İtalya'nın tekstil makine sektörü için bu olumlu sürecin yılsonuna kadar devam etmesi beklenmektedir. Nitekim İtalyan makine üreticileri, yılın son çeyreği için hem yurt dışından hem de yurt içinden sipariş alımında artış öngörüyor.

‘’Zorlu Süreç Henüz Bitmedi’’

ACIMIT Başkanı şu sonuca varıyor: “Şahit olduğumuz fuarlara katılımın yeniden başlaması, şirketler arasındaki güven ortamını iyileştirdi. Ancak, zorlu süreç henüz atlatılmadığından bu süreci en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle dijitalleşme ve sürdürülebilirlik yolunda kararlı adımlar atmalıyız.” dedi.

Yeniden ITMA’ya Ev Sahibi

Bu arada, Milano'da düzenlenmesi planlanan dünyanın önde gelen tekstil makineleri fuarı olan ITMA 2023 resmi olarak lanse edildi. 2015'in başarısının ardından 2019 yılında Barselona’da yapılan fuarın 2023 adresi yeniden Milano oldu. Fuarda katılımcı firmalar tarafından yüksek düzey inovasyon gösterimine sahip ana etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazır.

İtalyan tekstil makine üreticilerini birliği Acimit tarafından derlenen İtalyan tekstil makineleri sipariş alımı endeksi, Temmuz-Eylül 2021 döneminde 2020'nin aynı dönemine göre %66 arttı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.