İsveçli ACG 100 Yaşında

Carl Axel Gustafsson, Boston merkezli dikiş makinesinde öncü Reece'den stratejik bir temsilcilik anlaşması ile 100 yıl önce bugün 17 Ağustos'ta ABD'den İsveç'e döndü.

  20 Ekim 2021 08:55 Çarşamba
İsveçli ACG 100 Yaşında

1921'de Reece, rakibi Singer ile birlikte, ilik makinesi pazarında tamamen hakimdi ve ceket pantolon palto üretimine yönelik teknolojilerin tek üreticisi olarak dünya pazarında konumlanmıştı.

Gustafsson'un lisansı, yeni şirketi AC Gustafsson'un Avrupa’nın lider leasing girişimlerinden biri olmasını,  Reece marka tekstil makinelerini üretim hattına alarak ve her dikiş işlemi için gereken ödemelerin tedariğini sağlayarak, mümkün kılmıştır.Bu girişim, onlarca yıl boyunca gelişim gösterdi ve günümüzde olduğu gibi ACG Group'un ana iskeletini oluşturdu.

Dikkat Çeken Öğlen Buluşması

Kırk yıl sonra, 2 Eylül 1961 itibariyle Reimar Westerlind, daha önce hiç tanımadığı biriyle uzun ve keyifli bir öğle yemeğinin ardından ayrılırken aynı zamanda daha önce hakkında bilgi sahibi olmadığı ve karşılıklı güvene dayanan bir işbirliğinin yarattığı sinerjiyle o günün koşullarında geçerli olan şirket sahiplik aşamalarından habersiz bir kuruluşa sahiplik niyetini ortaya koydu.

Reimar şunları paylaştı, "O zamanlar yemek partnerimin Carl Axel Gustafsson'un aile avukatı olduğunu bilmiyordum," diye açıkladı ve ekledi, “Hiç param yoktu ve tekstil endüstrisi hakkında hiçbir şey bilmiyordum ve o sırada işletmenin randıman vermediğini çabucak farketiim ve tek taraflı olarak anlaşmadan çekilmeye niyetlendim, ancak şartlara saygı duymam hususunda karşı taraftan telkinler aldım. Bana maddi açıdan yeterli gücü olduğunu ve beni destekleyeceğini söyledi ama benim çok çalışmam ve düzenli ödeme yapmam ön koşullar olarak karşımdaydı.”

Reimar, hiç tereddütsüz bu tavsiyeye uydu ve bugün hala 92 yaşıında olmasına rağmen  ACG çatısı altında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin operasyonlarına ilişkin uzun vadeli hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar için aralıksız olarak hergün ofisine gidip çalışıyor.

‘’Her gün yeni şeylere dahil olmak beni iyi hissettiriyor, bu da hayatın anlamı” diyor. “Bir ticari şirketin ortalama ömrü on sekiz yıldır ve biz yüz yıla dayandık, önümüzdeki on yıl için ulaşabileceğimizi öngördüğümz erişilebilir bir plan, her yıl bir adım daha çalışmalarımızı ileri götürerek. Aksi halde yakın stratejiler uygulama konusunda çekimseriz.’’

Bu felsefe, son zamanlarda tekstil endüstrisinde ciddi hasara yol açan iki kriz süresince – Kovid-19 salgını ve çevrimiçi perakende sektörümün belirgin etkisi geçerliliğini korudu, diye ekledi.

“Krizler hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır ve her kriz sonrası muhakkak olumlu gelişmeler yaşanır. Uzun vadeli planlama yapan vizyonu güçlü şirketler yaşamında devam eder ve aynı zamanda güçlenerek ilerler.’’

Mikrofabrikalar

ACG Nyström'ün CEO'su Thomas Arvidsson için hem Covid-19 hem de çevrimiçi perakende sektörü daha şimdiden birçok yeni fırsat kapısı açıyor.

“Ürün geliştirme, teknik tasarım ve kesimden dikişe ve diğer tekniklerle uygulamaya ve ayrıca nakış ve tekstil baskısı yardımıyla rafine etmeye kadar giysi üretim süreçleri boyunca değer katan CAD/CAM çözümlerinin eksiksiz bir tedarikçisiyiz, " dedi ve ekledi, “Müşterilerimizle uzun yıllara dayanan yakın işbirliği içinde oluşturduğumuz teknik üretim sistemleri ve süreçleri konusundaki bilgi ve deneyimimiz, bize dünyanın önde gelen makine üreticileri ile kritik öneme sahip giysi montajı işinde müşterilerimiz arasındaki bağlantı olarak ayrı bir görev verdi.

“Şu anda özellikle Batı Avrupa'da rastladığımız, tüketici odaklı, son zamanlarda hızla artış gösteren nakliye maliyetlerinin çoğunu ortadan kaldıran ve talep üzerine üretim yapabilen mikro fabrikaların ortaya çıkması önümüzdeki bir realite. Artık her şey dijitalleşmeyle ilişkili ve yine otomasyonla ilgili ve biz de sektörün bu geçişine destek olmak için çok iyi bir biçimde konumlandırılmış durumdayız. Daha şimdiden gerekli teknolojinin lojistiğini birçok mikro favrika için gerçekleştiriyoruz ve yıl itibariyle rekor seviyede hizmet gerçekleştirebileceğimiz beklentisindeyiz.’’

Eylül 2020'de ACG Nyström, İsveçli şirket Fyrtal'ı da satın alarak çok çeşitli ürünler için etiketleme ve identifikasyon sistem çözümlerini önemli ölçüde genişletti.

Çeşitlilik

Reimar Westerlind'in yönetimi altında tekstiller işin temel taşı olmaya devam etse de,  ACG Group son 60 yılda başka birçok faaliyet alanına da  çalışmalarını genişletti ve ürün çeşitliliği de oldukça beklenmedik gelişmelere zemin hazırladı.

Örnek olarak grup, artık dünya çapında diş hekimliği uygulamalarında standart olan dijital diş röntgeni teknolojisinin patentine sahiptir, bir ihtiyacı belirleyerek ve teknoloji uzmanlarını ve yazılım geliştiricilerini bir çözüm geliştirmeye yönlendirerek buna ulşamıştır. Benzer şekilde, artık kamu binalarında kullanılan LED tabanlı Exit uyarı sinyalleri üzerinde bir patente sahiptir ve ayrıca RFID etiketleme ve klinik önlük ve giysilerinin sistemli aralıklarla taşınması ve tedariği için standart olan yazılımı ve donanımı geliştirmiştir.

Reimar, "Bu kadar çok teknik gelişmeden sorumlu olan başka bir sektör olmadı ve birçok teknik atılımı gerçekleştirmek için bu şirketlerin çalışmalarının birçoğunda yer almaktan gurur duyuyoruz’ dedi Reimar ve ekledi, "Joe Gerber'in fırçalı kesim teknolojisi, hazır giyim imalat endüstrisi için otomasyonun başlangıcını işaret etti, ancak gerilimsiz yayma ve otomatik iplik kesiciler gibi diğer teknik ilerlemeler de sınırlı ama gelişirken bir parçası olduğumuz önemli değişim süeçleri olarak yer aldı.’’

Genişleme

ACG Nyström'e ek olarak, ACG Group şu anda İsveç'teki diğer beş ana şirketten oluşmaktadır:

• ACG Accent, tekstil, spor ve giyim sektörleri için kreatif etiketleme ve ambalaj konseptlerinin geliştiricisi.

• Yastık, yorgan ve şilte gibi dolgulu ürünler için tekstil makinelerinin yanı sıra filtre sistemleri üreticisi ACG Kinna Automatic.

• ACG Nyström AB, nakış ve tekstil baskısı, desen tasarımı ve kesimi, dikiş ve kaynaklama ve PLM çözümleri için eksiksiz bir CAD/CAM tedarikçisi.

• ACG Pulse AB, ilgili RFID teknolojisi ve yazılımı ile otomatik yönetim sistemleri sağlar.

• Baskı çözümleri tedarikçisi Eskils.

Diğer birçok Avrupalı ​​üretici gibi, ACG de 1970'lerden itibaren 1970'lerden itibaren geleneksel sınırlarının dışında genişlemeye başladı- ilk olarak eski Sovyetler Birliği ve ardından Estonya, Litvanya, Finlandiya, Ukrayna ve Danimarka'da ofis ve temsilcilikler kurdu.

TMAS

Hem ACG Nyström hem de ACG Kinna Automatic, İsveç tekstil makineleri birliği olan TMAS'ın üyeleridir.

Thomas Arvidsson, "TMAS, hizmetlerimizin dünya çapında tanıtımında bizlere değerli destek sağlıyor’’ dedi Thomas Arvidsson ve ekledi, ‘’diğer İsveçli tekstil teknolojistleri ve TMAS üyeleriyle gerçekleştirilen açık oturumların ve ikili işbirliklerinin bizlere şüphesiz birçok snerjik faydası var ve TMAS üyeleri otomasyon ve dijitalleşme de gösterdikleri gelişimle bu ilerlemenin ön safhasında yer alıyorlar.’

Reimar Westerlind, "Benim için tekstil endüstrisi anaokulum oldu ve ACG Group şimdi harika fikirleri olan ve işlerini de seven gençlerle dolu." dedi ve ekledi, “Bizi beklenmedik yeni yönlere sevk edebilecek teknolojilerin yanı sıra her zaman kendi yazılımımızı kendi bünyemizde geliştiriyoruz, bu nedenle küçük bir aile şirketi için önümüzdeki yüz yıllık süreç için olmasa da öngörülebilir on yıllık büyüme hedefleri için çok güçlü bir donanıma sahibiz.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.