İsveç Tekstil Makinelerinin İklim Etki Haritalaması

TMAS, geçtiğimiz yıl içinde, daha sürdürülebilir bir tekstil endüstrisi için doğal bir adım olarak, üye şirketleri ile bir Kurumsal Karbon Ayak İzi (CCF) haritalama projesi üzerinde ClimatePartner ile birlikte çalışıyor.

  13 Aralık 2022 09:41 Salı
İsveç Tekstil Makinelerinin İklim Etki Haritalaması

TMAS üyelerinin yarısından fazlası, mevcut iklimsel etkiyi ve azaltımların yapılabileceği alanları belirlemek için her bir operasyonun Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarının hesaplanmasını içeren projeye katılıyor.

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, “İklim eylemini stratejilere entegre etmek Avrupa'da giderek daha önemli hale geliyor ve biz proaktif bir rol üstlenmeye karar verdik” diyor. “Müşterilerden bu alanda daha şeffaf olunması yönünde artan bir baskı var ve gelecek yasama yakında iklim önlemlerinin alınmasını herkes açısından gerekli kılacaktır. Ancak TMAS üyeleri, şimdi harekete geçmenin yararının farkına varıyor, en azından sorumluluk almak ve güvenilirlik göstermek açısından.”

CCF projesinin kapsamı, beş alana bölünmüş bir işletmenin tüm yönlerini inceler:
-Tesis Yönetimi (ısıtma, elektrik, su, soğutma maddeleri ve atık yok etme)
-Çalışan Mobilitesi (seyahat ve şirket araçları)
-İş Seyahati (trenle seyahat eden uçuşlar, kiralık araba)
-Satın Alma, Tedarik (üretim, paketleme ve ofis malzemeleri)
-Lojistik (iç hat ve dış hat)

Mümkün olan her yerde öncül veriler kullanılmaktadır ve emisyon faktörleri ecoinvent ve GEMIS gibi uluslararası kabul görmüş veri tabanlarından elde edilmektedir.

Premler, "Her şirket büyüklük, yapı ve operasyonlar açısından çok farklıdır, ancak esnek ve son derece otomasyonlu olan ve mümkün olan her yerde enerji, su ve kimyasal tüketiminde tasarruf sağlayan tekstil makinelerinin tasarım ve üretiminde ortak hedefleri paylaşırlar" diyor, Premler-Andersson.“Tekstil endüstrisi on yıllar boyunca oldukça küreselleşti ve ayrıca uygulamaların ve tedarik zincirlerinin yakın denetiminden büyük fayda sağlayacak. Kovid-19 salgını, zorunluluktan işlerin alışılmışın dışında nasıl sevk edileceğine dair birçok yeni fikre olanak verdi. Burada kalıcı olan ve gelecekte önemli rollere sahip olacak olan yeni ve yenilikçi dijital araçların ve uzaktan hizmetlerin tanıtımına tanıklık etti.''

ClimatePartner ölçüm programı, Sera Gazı Protokolü Kurumsal Hesaplar ve Raporlama Standardı (GHG Protokolü) yönergelerine ve Kyoto Protokolü kapsamında yer alan tüm sera gazlarındaki faktörlere dayanmaktadır. Bunlar karbon dioksit (CO₂), metan (CH₄), azot oksit (N₂O), hidroflorokarbonlar (HFC), perflorokarbonlar (PFC), kükürt heksaflorür (SF₆) ve azot triflorür (NF₃)

Bu gazların her biri atmosferde farklı bir etki yaratır ve farklı süre uzunluklarında atmosferde tutunur. Her bir gaz için ayrı ayrı raporlamak yerine, basitlik adına CO₂ eşdeğeri (CO₂e) olarak tanımlanırlar. Bir CO₂e, esasen, farklı gazların küresel ısınma üzerindeki etkisinin karşılaştırılmasına olanak tanıyan bir "küresel ısınma potansiyeli" değerine dönüştürme işlemidir.

Premler-Andersson, "İş burada bitmiyor - aksine, şimdi mevcut uygulamalarımızın farkına vardığımızda, emisyonları verimli bir şekilde azaltma yönündeki çalışmalarımız devam edecek" diyerek sözleirni noktaladı.

TMAS Hakkında

İsveç Tekstil Makineleri Birliği (TMAS), tekstil teknolojisi, otomasyon ve üretim süreçleri ile lider İsveç şirketlerinden oluşmaktadır. Üyelerinin uzmanlığı, iplik hatası algılama ve gerilim izleme için gelişmiş sistemlerden, dokuma için iplik besleme teknolojisine, otomatik dikiş üretim hatlarına, kesme makinelerine, nakış teknolojisine, etkili malzeme sevk ve taşıma sistemlerine, kumaş terbiyesi için sprey uygulama sistemine ve çok daha fazlasına kadar çeşitlenmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.