İsveç Tekstil Makineleri ITMA 2023'te Boyama ve Terbiyeyi Dönüştürüyor

Boyama ve terbiye için su ve enerji-yoğunluklu teknolojilerin yerini alacak marka destekli bir devrim.

  10 Mayıs 2023 08:36 Çarşamba
İsveç Tekstil Makineleri ITMA 2023'te Boyama ve Terbiyeyi Dönüştürüyor

“Şu anda dünya çapında faaliyette olan tahminen 90.000 jet boyama makinesi var ve bunların %60-70'i enerji, su ve uygulanabilecek boya ve aprelerdeki tasarruf açısından iki ila üç seviye eskimiş durumda –en yeni geleneksel sistemlerle bile" dedi, TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson ve ekledi,  "Son birkaç yılda TMAS şirketleri Baldwin ve imogo tarafından piyasaya sunulan bu süreçler için en yeni son derece dijitalleştirilmiş ve hassas temassız püskürtme sistemleri düşünüldüğünde, bu üretkenlik farkı belirgin bir biçimde daha yüksek."

Standartların Üzerinde, Üretim "Test Edilmiş ve Onaylanmış" Püskürtme Teknolojisi

Baldwin'in İsveç'te mühendislik çalışması yapılmış ve üretilmiş tekstil terbiye ve yeniden nemlendirme için temassız bir püskürtme teknolojisi olan TexCoat G4, yalnızca su, kimyasallar ve enerji tüketimini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda tek ve çift taraflı apre uygulamaları açısından müşterinin gereksinimlerine uyum sağlamak için esneklik sağlar.

Neredeyse hiç atık olmadan hassas ve eşit finisaj kaplaması sağlamak için optimize edilmiş yazılım algoritmalarıyla birleştirilmiş hassas valf teknolojisinin bir kombinasyonu yoluyla kumaşın belirli yapılarına ulaşmak için apre kimyasının tam miktarının kontrollü ve optimum şekilde kaplanmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır.

TexCoat G4, geleneksel fularlama uygulama süreçlerine kıyasla su tüketimini %50'ye kadar azaltabilir. Enerji fiyatlarının ani yıkıcı etkisinin görülebildiği günümüz dünyasında, gaz ve elektrik maliyetlerini  %35-50 oranında azalttığınızı hayal edin. Daha yüksek hat hızlarına izin veren daha düşük yaş toplama sayesinde üretkenlik de %50 artar. Basitçe söylemek gerekirse, her 2-3 fuların bir TexCoat G4 ile değiştirilmesi, ek zemin alanı ve ekstra işçilik olmaksızın, maliyetin en küçük biriminde ek bir terbiye hattının üretkenliğini artırmaya eşittir.

Baldwin'in Küresel İş Geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Stanford, "Fularlama ile geleneksel tekstil terbiyesi savurgan, modası geçmiş bir süreçtir" dedi ve ekledi, "Yüksek partiler, yüksek enerji tüketimine yol açar ve sık banyo değişimleri, çok sayıda önlenebilir kimyasal atık üretir. Neyse ki şu anda markalar ve fabrikalar artık temassız hassas püskürtme sistemlerimizin yardımıyla çevresel ve ekonomik faydalar deneyimlemeye başlıyor. Bu sistemler ürün kalitesini artırıyor, fabrika kârlılığını iyileştiriyor ve ölçülebilir sürdürülebilirlik faydaları sağlıyor."

Doğru Sürdürülebilirlik Potansiyeli

Benzer etkileyici tasarruflar artık imogo'nun Dye-Max püskürtmeli boyama teknolojisi ile tekstil boyamada da artık uygulanabiliyor. Bir kilo kumaş için 0,6-0,8 litre gibi son derece düşük banyo oranı sayesinde geleneksel jet boyama sistemlerine kıyasla tatlı su, atık su, enerji ve kimyasal kullanımını %90'a kadar çok öemli bir ölçüde azaltabilir. Aynı zamanda, başlamak için önemli ölçüde daha az yardımcı kimyasala ihtiyaç duyulur.

Dye-Max'in uygulama ünitesi, hassas ve tutarlı kapsama için hassas nozüllere sahip bir dizi yüksek hızlı dijital kontrollü valf içeren kapalı bir odadan oluşur.

Yüksek üretim hızıyla birlikte neredeyse hiç atık içermeyen hızlı geçişler, yüksek üretkenlik ve benzersiz üretim esnekliği sağlar.

ITMA 2023'te, Hassas İlk Seferde boyama için uygulama hacimlerini ve renk eşleştirmeyi önceden belirlemek için Dye-Max kurulumlarıyla birlikte kullanılan kanıtlanmış Mini-Max laboratuvar ünitesi, imogo teknolojisinin ilkelerini gösterecek.

Dye-Max'in devasa potansiyeli, sürdürülebilirlik hedeflerine çözüm arayan markalar tarafından hızla fark edildi ve şu anda endüstriyel ölçekte bir kurulum devreye alınıyor. Daha fazla ayrıntı ITMA 2023'ten önce duyurulacaktır.

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, "Bütün bu inovasyonların yerleşik bilgi birikimi ve ileri görüşlülüğe dayalı olarak Avrupa'da gerçekleşmesi harika" dedi ve ekledi, "Püskürtmeli uygulama teknolojileri, yeni dijital teknolojilerin, bu durumda, su-yoğunluklu süreçleri, boyaların ve kimyaların buhar olarak yüksek düzeyde hassas ve kontrollü uygulamasıyla değiştirerek nasıl daha sürdürülebilir üretime doğru geçişi sağlayabileceğinin mükemmel bir örneğidir.’’

“İsveç markaları ve gelişmiş araştırma enstitüleri tarafından desteklenen TMAS üyeleri, işe yarayan yeni konseptleri ilerletmede aktif bir rol oynuyor. Dijitalleşme, tekstil endüstrisinin geleceği için artık sürdürülebilirlikle el ele ilerliyor.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.