İsveç İnovasyonu ile Yaratılan Eşsiz Bir Ürün

Dijitalleşme ve yüksek otomasyona sahip yeni teknolojiler, yüksek birim ücret uygulayan ülkelerdeki şirketlerin, uzun yıllardır kendilerine kapalı olan tekstil pazarlarında rekabetçi büyümelerini sağlıyor.

  30 Mart 2023 08:30 Perşembe
İsveç İnovasyonu ile Yaratılan Eşsiz Bir Ürün

Eşsiz bir taşıma çantasının yüksek otomasyonlu üretimi ve dekorasyonu için TMAS (İsveç Tekstil Makineleri Birliği) tarafından başlatılan yakın tarihli bir projede vurgulandığı gibi, bu teknolojilerin son derece rekabetçi alanlarda farklılaşmak için araçlar sağlaması da aynı derecede önemlidir.

Plastik Azaltımı

2015 yılında Avrupa Parlamentosu, 2025 yılına kadar geleneksel tek kullanımlık plastik kargo poşetlerinin kullanımının %80 oranında azaltılmasını teşvik eden mevzuatı uygulamaya koydu.

Girişim, tüketici davranışında temel ve yaygın bir değişikliği etkili bir şekilde teşvik ederek, hemen geniş bir halk desteği buldu. Sonuç olarak, tek kullanımlık plastik poşetlerin tüketimi, oluşturdukları atıkta buna karşılık gelen bir azalma ile birlikte çok önemli ölçüde düştü.

Geçmişte kesme ve dikme işlemlerinin bir sonucu olarak, ucuza üretmek için yoğun emek harcanan dayanıklı dokuma alışveriş çantalarına da bir yöneliş olmuştur.

İsveç inovasyonu sayesinde artık durum söz konusu değil.

Tam otomatik

TMAS üyesi Automatex, 35-80cm yüksekliğinde ve 30-80cm genişliğinde tamamen bitmiş çantalar üretebilen tam otomatik bir taşıma/tüketici çantası dikiş ünitesi geliştirdi. Makine, daha önce manuel olarak yapılması gereken reçme, askı girişi, kesme, etiketleme, çanta kalıplama ve astar kalıplama dahil olmak üzere gerekli tüm otomasyonlu işlemleri gerçekleştirecek şekilde kurulmuştur. Üretim çıktısı saatte yaklaşık 540 ünitedir ve tamamen yeni bir maliyet paradigması getirir.

Ortaya çıkan çantalar ise bu noktada halen düz ve tek tiptir ve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılması amaçlanan ürünlerde kişiselleştirme temeldir. Benzersiz tasarımlar, alıcıların ürünlerine daha fazla bağlı olmalarını ve ilk etapta onlar için biraz daha fazla ödemekten memnuniyet duymalarını sağlamak için çalışır.

Anında Renklendirme

Dekoratif çekicilik katmak için bir diğer TMAS üyesi firma olan Coloreel projeye dahil oldu.

Coloreel, yüksek hızlı dekorasyon ve nakış için anında iplik boyama teknolojisi için çoklu siparişlerin teminat garantisine devam ediyor - özellikle de toplu standart üretim ve talep üzerine üretim satışlarının temel önem arz ettiği, hızla yükselen yeni nesil çevrimiçi toptancılar ve markalarla. Taşıma çantasına Coloreel teknolojisi kullanılarak belirgin bir işlemeli tasarımın eklenmesi, İsveç inovasyonu için bir başka gösterim olarak ürünü yeni bir çekicilik düzeyine taşıdı.

Teknoloji, bir tekstil ipliğinin aslında nakış üretiminde kullanılırken yüksek kalitede ve anında boyanmasını sağlıyor. Mevcut herhangi bir nakış makinesiyle modifikasyona ihtiyaç duyulmadan kullanılabilir. Ek olarak, bu teknoloji, TMAS logosu ve görseldeki metin tarafından gösterildiği gibi, bir nakış tasarımında gradyanlar üretmeyi mümkün kılar.

Gelişmiş hızlı renk oluşumu yazılımı ve yüksek hızlı tahrik teknolojisi, tek bir iğnenin daha önce birçok çoklu iğnenin yapmasını gerektirdiği şeyi ve çok daha tutarlı dikiş kalitesiyle gerçekleştirmesine olanak tanır.

Sistem, üretim sırasında geri dönüştürülmüş beyaz bir ipliği anında boyayarak, herhangi bir sınırlama olmaksızın benzersiz dekorasyonlar ve nakışlar yaratmak için tam bir özgürlük sağlar. İplik hattı boyunca renk değişiklikleri, yumuşak geçişler veya talep edilen herhangi bir renk efektine geçiş için bir katı renkten diğerine hızlı bir şekilde veya kademeli olarak yapılabilir.

Bu, hem sürdürülebilirlik hem de tasarım yaratıcılığı söz konusu olduğunda büyük faydalar sağlar.

İsveç İnovasyonunun Potansiyeli

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, "Coloreel'in Automatex makinesinde üretilen çanta partisi üzerindeki tasarımları gerçekten sıradışı ve oluştukları her yerde dikkatleri üzerine topluyor" diyor. "İşbirliği, şirketlerin nerede olurlarsa olsunlar yeni gelir akışları oluşturmalarını sağlayan en son İsveç dijital tekstil teknolojilerinin olumlu potansiyelini gerçekten vurguluyor."


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.