‘İhracat Artışına En Büyük Katkıyı Merter Verecek’

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, Merter’in üretim ve ihracatta 2018 yılına hızlı bir giriş yaptığını belirterek, Türkiye tekstil ve hazır giyim ihracatında beklenen artışta en büyük katkıyı Merter’in vereceğini söyledi.

  17 Mayıs 2018 01:00 Perşembe
‘İhracat Artışına En Büyük Katkıyı Merter Verecek’

Türkiye’de hazır giyim, tekstil sanayi ve ürünlerinin imalatının gelişmesine katkıda bulunmak için kurulan Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD), sektöre öncülük etmeyi ve sektörde iş birliğini sağlamayı sürdürüyor. Yaptığı etkinlik ve faaliyetlerle sektöre yön veren MESİAD, tekstil ve ham madde çalıştayı yaparak; tekstil ve ham maddenin sorunlarını çözmek için paydaşları bir araya getiriyor. Ayrıca modelhane eğitimi ve modelist kursları düzenleyerek sektörün ihtiyacı olan yetişmiş eleman sıkıntısına da ciddi katkılar sağlıyor. Bu kurslardan mezun olan kursiyerler ile iş adamları bir araya getirilerek istihdam yaratılıyor. Aktif 750 üyesi olan MESİAD hakkında yayın grubumuza özel bilgiler paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gecü, “Sektörü ve piyasayı ilgilendiren kanunlar çıktığında yetkililer vasıtası ile üyelerimizi bilgilendiriyor ve gelecekle ilgili pozisyon almalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyerek üyelerimizi piyasalar hakkında bilgilendiriyoruz.” dedi.

‘İhracattaki İyileşme Yıl Sonunda Daha Belirgin Olacak’

2018 yılı ilk çeyreğinde Merter hazır giyim, yan sanayi, aksesuar üretim ve ihracatını değerlendiren Gecü, “2018 yılının ilk çeyreğinde Merter’in durumu önceki yılın aynı dönemine göre daha iyi durumda. Bu iyileşme 2018 yılsonu itibari ile daha belirgin hale gelecektir. Çünkü Türkiye tekstil ve hazır giyim ihracatında bu yıl yüzde 12 civarında bir artış bekleniyor. Bu artışa da en büyük katkıyı yine Merter verecektir.” diye konuştu.

‘Merter Sanayicileri Tasarım ve Markalaşmaya Önem Veriyor’

Merter sanayici ve iş adamları, tasarım ve markalaşmaya önem verdiğinin altını çizen MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, bu kapsamda İTHİB ile beraber ‘Türkiye İhracatla Yükseliyor’ seminerlerinin ilki olan ‘Tasarım ve Markalaşma’ konulu panele ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Gecü, “Merter’deki iş adamları bünyelerinde tasarım ofisleri, Ar-Ge ve Ur-Ge faaliyetlerinde bulunan departmanlar kuruyor. Ayrıca dünyadaki tekstil hazır giyim trendlerini çok yakından takip ediyorlar. Bizler de MESİAD olarak onlara bu konuda destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı. MESİAD, 2018 yılında yeni pazarlar bulunması ve ihracatın desteklenmesi konusunda stratejisini belirledi. 2018 planlarını aktaran Gecü, “Yeni partner ülkeler bulmak için yurt dışı gezileri yapıp Merter’i ve MESİAD’ı tanıtmak istiyoruz. Ayrıca üyelerimizi bu konuda bilgi sahibi yapmak için çeşitli toplantılar düzenleyip konuların uzmanı kişiler ile üyelerimizi bir araya getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.