Hazır Giyimde Yükseliş Trendi Devam Ediyor

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2018’in ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 arttığını bildirdi.

  22 Mart 2018 01:00 Perşembe
Hazır Giyimde Yükseliş Trendi Devam Ediyor

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hazır Giyim Teknolojisi Beceri Yarışması’nda çeşitli meslek liselerinden öğrenciler, tasarımlarını sergiledi. İHKİB Hazır giyim Teknolojisi Beceri Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini İHKİB yöneticilerinin elinden aldı. Yarışmanın ödül töreninde konuşan İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün tasarım becerisiyle ihracat rekorunu kıracağına vurgu yaptı.

Hazır Giyimde Hedef 19 Milyar Dolar İhracat Rekoru

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2018’in ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 arttığına dikkat çeken Hikmet Tanrıverdi, tasarımla 2018’de 19 milyar dolar ihracatı yakalayıp tüm zamanların rekorunu kıracaklarını belirtti.

2018 yılına ilişkin beklentilerini paylaşan Tanrıverdi, “Eğer büyük bir aksilik yaşamazsak, mevcut yükseliş trendinin devam edeceğini ve 2018’i 19 milyar dolar civarında bir ihracat ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Sektör olarak en yüksek ihracat gelirini 18,7 milyar dolar ile 2014’te elde etmiştik. Büyük olasılıkla bu yıl daha iyi bir performans gerçekleştirip, tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirmiş olacağız. Tasarımla 2018’de 19 milyar dolar ihracatı yakalayıp tüm zamanların rekorunu kıracağız" sözlerine yer verdi.

Türk hazır giyim endüstrisinin hızlı hareket kabiliyeti ve kaliteli işçilikle rakiplerinden ayrıştığını belirten Tanrıverdi, bu avantajı korumak için yetişmiş iş gücünün çok önemli olduğunun da altını çizdi. İHKİB’in eğitime büyük önem verdiğini ve bugüne kadar meslek liselerinden 6 bine yakın genci mezun ettiklerini ifade eden Tanrıverdi, “ Meslek liselerimizden mezun olan her gencimizi sektöre kazandırdığımız bir değer olarak görüyoruz. İHKİB okulları vasıtasıyla 27 yıldır eğitim, bilgi, çağdaşlık ekiyor; gelir, refah ve toplumsal barış biçiyoruz. Okullarımız ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü her yıl ülkemize net 14 milyar dolar döviz kazandırıyorsa mezunlarımızın da bunda payı olduğunu biliyoruz." açıklamalarında bulundu.

“Sektörde Özgün Tasarımla Üretim Şart”

Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise ihracatı artırmanın yolunun katma değerli üretimden geçtiğini vurgulayarak üretimde tasarıma dikkat çekti. Türkiye’nin hazır giyim üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını hatırlatan Büyükekşi,  katma değerli üretim için sektörde tasarım, inovasyon, Ar-Ge ve markalaşmanın şart olduğunun altını çizdi. Büyükekşi, "Hedefimiz bu 4 kavramı 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine anlatmak." sözlerine yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.