"Hazır Giyim Üreticilerimizin Çıtasını Yükselteceğiz"

TGSD'nin 21. Başkanı seçilen Hadi Karasu hedeflerini paylaşarak, "Türkiye'de hazır giyim üreticilerimizin çıtasını yükselteceğiz." dedi.

  08 Şubat 2018 01:00 Perşembe
'Hazır Giyim Üreticilerimizin Çıtasını Yükselteceğiz'

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) 21. Olağan Genel Kurulu, 21 Aralık 2017 tarihinde Çırağan PalaceKempinski’de gerçekleşti. Başkanlık seçimlerinde mevcut Başkan Şeref Fayat aday olmazken, tek liste ile gidilen seçim sonucunda TGSD’nin 21. Başkanı, Hadi Karasu oldu.

“Sektörümüz Dünyanın Süper Gücü Olabilir”

Görevi devraldıktan sonra sektöre dair açıklamalarda bulunan Hadi Karasu, Türkiye’nin hazır giyim alanında dünyanın süper gücü olabilecek tüm değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bizim hedefimiz; bu gücü kazanımlara dönüştürmek olacak. Bunu yaparken üretim teknolojilerinde, tasarımda kaynakların sürdürülebilirliğine odaklanarak tüm Türkiye’de hazır giyim üreticilerimizin çıtasını yükselteceğiz.” dedi.

“ABD Pazarı Büyük Açılım Sağlar”

En önemli pazarın AB ülkeleri olduğu belirten Karasu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Hazır giyim ihracatımızın yüzde 74’ünü AB üye ülkelerine yapıyoruz.  AB’deki konumumuzu korumak bizim için çok önemli. Ayrıca ABD pazarı bizim için önemli bir hedef olmalıdır. Bu pazara girmek rakamsal açıdan büyük bir açılım sağlar.”

“Bangladeş’le Denklik Türkiye İçin Tehdittir”

Türkiye’nin, AB’nin ithalat yaptığı ülkeler arasında ikincilikten üçüncülüğe gerilediğini belirterek “AB gözünde Pakistan ve Bangladeş’le denklik Türkiye için büyük tehdittir.” uyarısında bulunan Karasu; “Çin ve Bangladeş’in gerisinde yaklaşık yüzde 7-8 oranında bir tedarik sağlıyoruz. Bangladeş ve Pakistan ucuz iş gücü ülkeleri olarak konumlanmakta, AB ve ABD tarafından teşviklerle desteklenmekte. Biz de devletimizle projelerimizi paylaşacağız. Sektörümüzün doğru stratejilerle, yeni teknolojileri kullanarak, katma değeri daha yüksek markalı ve teknik ürün ihracatını büyütebilmesi için yol gösterici ve yol açıcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Markalı İhracatı Büyütmeliyiz”

Türkiye hazır giyim sektörünün markalı ihracata odaklanması gerektiğini dile getirerek konuşmasını sürdüren TGSD Başkanı Karasu, “Hazır giyim sektörü 2017’de yaklaşık 40 milyar dolar değerindeki üretim hacminin 17 milyar dolarlık bölümünü ihraç etti. Markalı ihracatta kilogram başına 40-50 dolar değerine ulaşılabilirken, markasız ürünlerde kilogram başına 20 dolar seviyesindeyiz. Bu nedenle tüm gücümüzle markalı ihracatı büyütme hedefine odaklanmalıyız.” dedi.

2018’de Yüzde 4 Büyüme Bekleniyor

Sektördeki büyümenin 2017 yılında sadece reel olarak yüzde 4 büyüyen iç pazardan kaynaklandığını belirten Karasu, “2018 yılında hazır giyim sektörü reel olarak yüzde 3-4 arasında büyüme gösterecektir. Bundan sonra firmalarımızın hangilerinin Çin gibi ölçek, hangilerinin İtalya gibi moda ve hangilerinin Almanya-Hollanda gibi teknik ürüne yöneleceğine karar vermesi gerekiyor.” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.