Çin'de Tekstil Makineleri: İtalyan Makine Üreticileri Itma Asia + Citme'de Vitrinde

ACIMIT, Asya'nın lider tekstil makineleri ticaret fuarı Itma Asia + Citme’de İtalyan teknolojisini bir kez daha vitrine çıkaracak.

  21 Kasım 2023 08:54 Salı
Çin'de Tekstil Makineleri: İtalyan Makine Üreticileri Itma Asia + Citme'de Vitrinde

Etkinlik, Kovid-19 salgınının ardından bir yıl ertelendiği için 19-23 Kasım tarihleri arasında Şanghay'da düzenlenecek olan bir sonraki Itma Asia + Citme 2022'ye toplam 59 İtalyan makine üreticisi katılacak. Bu 59 üreticiden 26'sı, ACIMIT ve ITA-İtalyan Ticaret Ajansı tarafından düzenlenen Ulusal Sektör Grupları kapsamında teknolojik yenilikleri tanıtacak. Yaklaşık 2.000 metrekarelik bir yüzey alanını işgal eden İtalya, daha önceki edisyonlarda olduğu gibi etkinliğin de ana yabancı katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor.

Asya, İtalya'nın tekstil makineleri üreticileri için kritik bir destinasyondur ve 2023'ün ilk yarısında tüm İtalyan tekstil makineleri ihracatının %38'lik diliminin tamamı (yaklaşık 338 Milyon Euro tutarında) Asya pazarlarına yöneliktir. Özellikle Çin, İtalyan şirketleri için kesinlikle önemli bir pazar: 2022 yılında Asya'da birinci, Türkiye'nin ardından dünya çapında ikinci pazar. Bu yılın ilk altı ayında Çin'de satılan İtalyan makinelerinin değeri 81 milyon Euro'ya ulaştı.

ACIMIT Başkanı Marco Salvadé, "Yerel tekstil üreticilerinin yabancı makinelere yönelik talebi yılın ilk yarısında bir miktar yavaşlasa da, Çin pazarına yönelik genel görünüm olumlu olmaya devam ediyor" yorumunu yaptı. “Tekstil endüstrisindeki yatırımlar hiçbir zaman durmadı, dolayısıyla Çin'de fırsat kısıtlaması yaşanmıyor. Itma Asia + Citme'nin talepte toparlanma beklentilerimizi doğrulayacağına inanıyorum."

Gerçekten de, Çin'deki makine talebi esas olarak üretim maliyetlerindeki tasarrufları çevreye saygıyı amaçlayan çözümlerle birleştirebilen teknolojileri merkezine alıyor. “Benim inancım, küresel düzeyde rekabet gücünü artırmak için, tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi Çin tekstil üreticilerinin de sürdürülebilir teknoloji çözümlerinin yanı sıra üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesine odaklanması gerektiğidir. Bu bağlamda, İtalyan teknolojisi, sürdürülebilirliği ve dijitalleşmeyi geliştirmek için tasarlanmış yenilikçi süreçler önererek bu ihtiyaçları kesinlikle karşılayabilir- fuardaki ziyaretçilerin bunu kendi gözleriyle görebilecekleri bir şey" diye noktaladı, Salvadé.

Şanghay'daki İtalyan Ticaret Komiseri Augusto Di Giacinto şunları söylüyor; “Itma Asia + Citme, iki yıl sonra Çin pazarının tamamen yeniden açılmasıyla Şanghay'a geri döndü; bu, tüm sektör için bir tekrara işaret eden kayda değer bir açıklama. Aslında Itma Asia + Citme, İtalyan tekstil makineleri sektörü için en önemli etkinliklerden biri olmaya devam ediyor; kaliteye, yeniliğe ve Made in Italy'nin ürün sürdürülebilirliğiyle maliyet tasarrufunu bir araya getirebilecek teknolojileri birleştirme becerisine yönelik giderek artan duyarlılığa sahip Çinli operatörler için de büyük merakla beklenen bir etkinlik. Ayrıca İtalya'nın Çin'e yaptığı ihracatın yüzde 40'ından fazlasının özellikle Çinli ürün üreticileri tarafından takdir edilen sermaye malları ve yenilikçi teknolojilerden oluştuğunu da aklımızda tutmamız gerekiyor." ACIMIT, Itma Asia + Citme 2022'de Endüstri Bilgilendirme Merkezi’nde tamamen kendisine ait olan Yardım Masası’yla yer alacak.

ACIMIT Hakkında

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri İmalatçıları Derneği), 1945 yılında, İtalya ve yurtdışındaki faaliyetlerini yerel olarak destekleyerek, İtalyan tekstil makine endüstrisini tanıtma temel amacı ile kurulmuştur. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak, şu anda farklı kategorilere ayrılmış 180 tekstil makinesi üreticisini bir araya getiriyor: iplik eğirme, dokuma, örme, terbiye ve diğer makineler. ACIMIT, yaklaşık 300 şirketi (yaklaşık 13.000 kişiyi istihdam eden) içeren ve yaklaşık %86’sı ihraç edilen toplam 2,7 milyar Euro değerinde makine üreten bir endüstri kalemini temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalyan tekstil makinelerini dünya çapında endüstri lideri yapan değerlerdir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.