Egeli ‘İhracatın Yıldızları’ Ödüllerini Aldı

EİB tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde Türkiye ihracatına 5.5 milyar dolar katkı sağlayan 9’u tekstil sektöründen olmak üzere toplam 56 firma ödül aldı.

  30 Ocak 2018 01:00 Salı
Egeli ‘İhracatın Yıldızları’ Ödüllerini Aldı

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türkiye ihracatına 2017 yılında 5.5 milyar dolarlık katkı sağlayan 56 üyesini İzmir Swissotel'de "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" ile ödüllendirdi. Törende ihracatçılara ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk verdi.

Yurt Dışı Pazarlarına Ulaşıldı

Ünlütürk, 2016 yılında ihracat oranını 2017 yılında yüzde 9.4 arttırarak 12 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirmeyi başardıklarının altını çizdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 158 firmanın yer aldığını aktaran Ünlütürk, "İzmir, 83 firma ile İstanbul’un ardından ikinci il oldu.” diyerek 2018 yılı ihracat hedeflerinin 13 milyar dolar olduğunu belirtti.

İhracatta Tekstil Damgası

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirilen Egeli firmalar arasında tekstil alanında ödül alan firmaların sayısı da dikkat çekti. Tekstil sektöründe ihracat şampiyonu olan firmalar arasında şu isimler yer aldı: Örme konfeksiyon sektöründe Türkiye’nin önemli üreticileri arasında bulunan Üniteks Teks. Gıda Motorlu Araçlar San. Ve Tic. A.Ş., 1930 yılından itibaren deri sektöründe faaliyet gösteren Sepiciler Çaybaşı Deri San. Ve Tic. A.Ş. ve zemin kaplamaları ile halı üretiminde dünya çapında faaliyet gösteren Balta Floorcovering Yer Döşm. San.Ve Dış Tic.A.Ş.

Egenin önemli deri üreticilerinden Agamer Deri Konfeksiyon San. Ve Tic. A. Ş., kadın ve çocuk hazır giyim alanında üretim yapan Sun Teks. San. Ve Tic. A.Ş.  ve ev tekstili ile döşemelik kumaş üretimiyle öne çıkan Menderes Teks. San. Ve Tic. A.Ş. sektörlerinde ihracat ikincisi firmalar oldu.

Deri alanında önemli ihracatçılardan biri olan Lider Deri Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş., 1986 yılından itibaren sektörde faaliyet gösteren Roteks Teks. İhr. San. Ve. Tic. A.Ş. ve günlük 50.000 adet üretim kapasitesine sahip İşbir Sentetik Dokuma San. A.Ş. sektörlerinde ihracat üçüncüsü olan firmalar arasında yer aldı.

“Ege’de Canlanma Var”

Bakan Zeybekci, Ege Bölgesi’nin Türkiye ortalamasının üretimde yatırım teşvik belgesi aldığını hatırlatarak “Ege'de bir canlanma var. Bunun yansımalarını hep beraber göreceğiz.” dedi. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 8’inden fazlasını Ege Bölgesi’nin gerçekleştirdiğini belirten Büyükekşi ise “En çok ihracat yapan ilk 10 ilimizin 3'ü bölgemizden.” bilgisini paylaştı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.