Dünya Standardı Teknoloji, Yerel Destek: Swissmem Üyeleri İtma Asia’da

Itma Asia + Citme'de 15 Swissmem üyesi, birçok müşterisini tekrar görmeyi ve yeni müşterilerle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyor.

  20 Kasım 2023 08:43 Pazartesi
Dünya Standardı Teknoloji, Yerel Destek: Swissmem Üyeleri İtma Asia’da

Çin hiç şüphesiz dünyanın en büyük tekstil pazarlarından biri. Buradaki endüstri önemli bir büyüme ve evrime tanıklık ederek tekstil üretimi, inovasyon ve tüketim için bir merkez haline geldi. İsviçreli makine üreticileri geçmişte spesifik pazar koşullarına uyum sağladılar ve artık Çin'in tekstil üreticilerinin gelecek hedeflerini desteklemeye hazır ve yetenekliler. Çin'de tekstil endüstrisi ileriye dönük ve dirençlidir – yeni teknolojilere yönelik sağlıklı bir talep ve lider konumunu koruma kararlılığıyla. Sürdürülebilirlik giderek daha fazla odak noktası haline geliyor; bu nedenle geri dönüşüm teknolojilerinin yanı sıra otomasyonlu çözümler ve dijitalleşmeye yönelik artan bir talep var. İsviçre Tekstil Makineleri Derneği Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder bu konuda kendinden emin; "Çin, derneğimizin çok geniş yelpazede üyesi için ana pazardır."

Pazar Yakınlığı

İsviçreli şirketler yıllar önce coğrafi yakınlığın başarının anahtarı olduğunu fark etti. Örneğin Stäubli, 1998'den beri Çin şehirlerinde ofisler kurmaya başladı ve bugün tüm ülkeye hizmet vermek üzere 12 lokasyona sahip. 2002 yılında Itema, bugün çeşitli görevlerde 160 çalışanın bulunduğu merkezi bir yerel şube kurdu. Loepfe, hava yoluyla 9.000 km'lik mesafeyi aşmak için bağımsız bir yerel iş birimi oluşturarak varlığını genişletirken, Uster Teknolojileri'nin 1982'den bu yana farklı illerde ofisleri ve servis istasyonları bulunan bir Çin bağlı ofisi bulunmaktadır. Luwa, ofislerini ve atölyesini 1997 yılında Şanghay'da kurdu. Rieter, ülkenin bilgi birikimini ve uzmanlığını genişletme konusundaki güçlü kararlılığıyla 2005 yılında Çin ana karasında bir varlık kurdu– ve on yıl sonra gelişmiş bir araştırma merkezi açtı. Rieter Grubu CEO'su Thomas Oetterli, "Çin iplik eğirme endüstrisinin yenilikçiliğin ön saflarında yer almasına yardımcı olmak için çığır açan teknolojiyi ve tekstil uzmanlığını sağlamaya kararlıyız" dedi.

Çin'de ciddi iş hedefleri olan tüm İsviçre şirketleri, müşterileriyle bağlantı kurmak ve güçlü ilişkiler sürdürmek için benzer taahhütlerde bulundu. Loepfe Brothers Pazarlama Müdürü Frank Naef, "Coğrafi yakınlık, şirketlerin güçlü bir müşteri odaklı yaklaşım benimsemesine ve müşterilere daha etkili yerel kurulum desteği, eğitim ve saha hizmetleri sağlamasına olanak tanıyor" dedi.

Müşterileri Anlamak

İsviçreli şirketler ayrıca Çinli müşterilerin özel hizmete ihtiyaç duyduğunu ve hem makine hem de hizmet sağlama noktasında hızın her zamankinden daha temel olduğunu anlıyor. Çin'in kendi kendine yeterliliğe doğru ilerlemesi devam eden bir eğilimdir. Stäubli, Çin pazarı için yerel ürünler geliştirdi ve birçok yerel şirketle uzun süreli ortaklıklar kurdu. Stäubli Tekstil Pazarlama Sorumlusu Fritz Legler, "Ortaklarımızın teknik gelişimi, Hangzhou'da yıllar içinde bir araya getirdiğimiz yerel yeterliliğimizle el ele gidiyor" dedi. Yeni teknoloji ve otomasyondaki gelişmeler, Çin fabrikalarını, uzman zekâyı ve yüksek mühendislik performansını bir araya getiren makinelerle dijital çağa taşıyor.

Çin'deki üreticiler rekabetçi kalabilmek için maliyet tasarruflu çözümler ararken, tüketiciler de satın alımlarında değer arıyor. Şirketlerin müşterilerine somut ekonomik faydalar sağlayacak çözümler geliştirmeleri gerekiyor. Ayrıca, hükümetin çevresel sürdürülebilirlik ve karbon emisyonlarını azaltma taahhüdü nedeniyle Çin'de enerji tasarrufu çok önemli hale geldi. Luwa Hava Mühendisliği (Şanghay) Genel Müdürü Peter Schnickmann, "İşletmeler, katı enerji tasarrufu ve emisyon azaltma hedeflerini karşılamak için enerji açısından daha verimli süreçler ve teknolojiler entegre ediyor" dedi. Çinli şirketlerin operasyonel maliyetlerini azaltmalarına ve karbon ayak izlerini en aza indirmelerine yardımcı olan çözümlere yönelik bir yatırım eğilimine dikkat çekiyor.

Hem şirketlerin hem de ürünlerin itibarını artırmak ve tüm sektörün imajını güçlendirmek için çevresel etkinin azaltılması gerekiyor. Öncelikler su ve atık tasarrufunun yanı sıra zararlı bileşenlerin kullanımının azaltılması, değiştirilmesi veya tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Çin'in çevre dostu çözümlere ve sürdürülebilir teknolojilere yönelik güçlü bir talebi var. Benninger Grubu Satış & Pazarlama Müdürü Rolf Erik Schoeler, "Çin, Benninger için tuzsuz boyama çözümleri, su tüketimi rakamları ve modern dozajlama sistemleri talep eden önemli bir iş ortağıdır" diyor.

Dokumada Müşteri Odaklılık

Çok büyük sayıda Çinli kumaş üreticisi, uluslararası ve yerel tedarikçilerden büyük miktarda dokuma makinesi tedarik edilmesini talep ediyor. İsviçreli makine üreticileri, müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde bu işten etkileyici bir payı kontrol ediyor.

Çinli dokumacılar giderek daha yüksek verimlilik standartlarına sahip gelişmiş teknolojiyi talep ediyor. İsviçre Tekstil Makineleri Derneği üyeleri bu ihtiyaçları birçok yönden karşılıyor. Dokuma hazırlığında en yeni çözümler artık aranan hız, kalite ve güvenilirliğe uygundur. Dokuma makineleri de sürdürülebilir dokumanın kapsamını genişleten yenilikler ve dokumacıların özel operasyonlarına göre yapılandırılabilen açık platform sistemleriyle ihtiyaç duyulan eko-verimliliği, performansı ve kullanım kolaylığını sunuyor.

İsviçre dokuma makinelerinin hem büyük üreticiler hem de güvenilir ekipmanın yanı sıra uzman eğitimi ve sürekli desteğe ihtiyaç duyan küçük şirketler tarafından takdir edildiğini belirtmek önemlidir. Son yıllarda teknik tekstillere olan talepte büyük bir artış, karbon elyaf, aramid ve cam elyaf gibi uygulamalar tarafından karşılanmaktadır. Itema İsviçre Genel Müdürü Matteo Mutti, “Teknik kumaşlar üzerine bilgi birikimi ve deneyimin paylaşıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için Şanghay'da yaklaşan Itma Asya fırsatını değerlendireceğiz” dedi.

İplikçilikte Kârlı

Çin'in rekabet avantajları, büyük ölçekli ve entegre üretim kapasitesinin yanı sıra gelişmiş otomasyon ve dijitalleştirme teknolojilerinin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. İplikçiler, daha ekonomik üretimle genişletilmiş pazar fırsatlarından yararlanmayı hedefliyor. En yeni hava jetli iplik eğirme makineleri bu hedeflere hizmet ederek, yüksek esneklik ve güvenilirlikle desteklenen kilogram iplik başına vasatın üzerinde düşük üretim maliyetlerine olanak tanıyor. Sürdürülebilir iplikler büyük talep görüyor. İsviçreli üreticilerin yenilikçi sistemleri, iplik eğirmecilerin zorlu ham maddelerden hassas, yüksek kaliteli ring ve kompakt iplikler üretmesine olanak tanıyor. Bu, nispeten yüksek oranda mekanik olarak geri dönüştürülmüş pamuk elyaf lifleri için bile geçerlidir.

İplikhanelerdeki otomasyon eğilimi üretim süreçlerinin bağlantısına odaklanıyor. Veriler, en yüksek kalite standartlarını, en verimli ham madde kullanımını, atıkların azaltılmasını ve enerji tasarrufunu sağlamak için kullanılır. İplikhaneleri daha rekabetçi hale getirmek için en yeni çözümler çığır açan donanım, veri güdümlü yazılım ve tanınmış tekstil uzmanlığını birleştiriyor. Onlarca yıldır Uster, Çin'deki büyüme ve kalite yönetimi uygulamalarını iyileştirmek ve genişletmek için çalışıyor. Uster Teknolojileri Pazarlama ve İş Geliştirme Başkanı Sivakumar Narayanan, "Çin tekstil ürünlerinin başarısına ve itibarına olumlu katkıda bulunduğumuz için mutluyuz" dedi.

Birlikte Çalışın, Birlikte Buluşun

Artan tüketici talebi ve teknolojik yeterliliklerin başında, en son iddialı beş-yıllık plan, Çin tekstil endüstrisinin dünya pazarlarında daha da gelişmesini sağlayacak ve İsviçre şirketleri, başarısını sağlamak için tüm paydaşlarla birlikte çalışacak. İsviçreli şirketler özellikle Çin pazarındaki oyunculara yakınlar, bu da yaklaşan Şanghay'daki Itma Asia + Citme 'de gösterilecek. Etkinlikte 15 dernek üyesi, birçok müşterisini tekrar görmeyi ve yeni müşterilerle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyor. Ayrıca en son yeniliklerini sunarak derin bir izlenim bırakmak istiyorlar.

Swissmem ve İsviçre Tekstil Makineleri Derneği Hakkında

Swissmem, İsviçre teknoloji endüstrisindeki hem KOBİ'ler hem de büyük kuruluşlar için lider bir dernektir. Swissmem, ihtiyaca yönelik hizmetler sunarak 1350’ye yakın üye şirketinin hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet gücünü artırmaktadır. Bu hizmetler arasında istihdam, ticaret, sözleşme ve çevre hukuku, enerji verimliliği ve teknoloji transferi konularında profesyonel danışmanlık bulunmaktadır. Swissmem, 24 endüstri sektörü dâhil olmak üzere bir dizi güçlü ağ işletmektedir. İsviçre Tekstil Makineleri Derneği, 1940 yılında kurulan en eski bölümdür. İsviçreli tekstil makineleri üreticilerinin çıkarlarını temsil eder. Swissmem ve İsviçre Tekstil Makineleri Derneği’nin merkezi Zürih'tedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.