ATHİB Kumaş Yarışması Düzenliyor

Kumaş tasarımında özgün çalışmaları desteklemek amacıyla ATHIB tarafından düzenlenecek olan Kumaş Tasarım Yarışması’nın 13 finalisti Premier Vision Fuarı’na götürecek.

  15 Eylül 2012 21:39 Cumartesi
ATHİB Kumaş Yarışması Düzenliyor

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHIB) tarafından, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteği ile bu yıl ilk defa ‘Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’ düzenleyecek. Dokuma kumaş desen tasarımı ve ürün geliştirme alanında, sektöre yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenecek olan yarışma, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Kumaş Tasarım Yarışması’nın amacı; dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olacak tasarımcı adayları ve tasarımcılara kendilerini ifade etme şansı vermek, kumaş tasarımı alanında ilerlemek isteyen genç yetenekleri sektöre kazandırarak yenilikçi, özgün kumaş tasarımları gerçekleştirebilmelerine fırsat vererek ve uluslararası pazarda sektörün rekabet gücünü artırmaktır, olarak belirtildi. 26 Kasım’a kadar başvurulabilen yarışmanın ödül töreni ise 21 Aralık 2012’de gerçekleştirilecek.

Yarışmaya öğrenci kategorisine üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde, mühendislik, tasarım, tekstil ile ilgili fakülte ve bölümlerinde lisans, yüksek lisans veya doktora düzeylerinde öğrenci olanlar ile yeni mezunlar (2011-2011 öğretim yılı, bahar döneminde belirtilen bölümlerin bir tanesinden mezun olanlar) katılabiliyor. Profesyonel kategorisinde ise en az lise mezunu olan herkes katılabiliyor.

Yarışma sonucunda birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL ödül ve üçüncüye 2.500 TL ödül verilecek. Finale kalan 13 yarışmacı (10 öğrenci ve 3 profesyonel) Paris’te düzenlenecek olan Premiere Vision Tekstil fuarına ulaşım ve konaklama bedelleri ATHİB tarafından karşılanarak götürülecek.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.