ACIMIT : Tekstil Makinalarında En Yüksek Standartlar

Tekstil makinelerimizin yaratıcılığı, sürdürülebilir teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesi İtalya'yı dünyanın lider üreticisi yapıyor ve üretiminin teknolojik düzeyi, rakipleri tarafından yüksek standart olarak kabul ediliyor.

  31 Ağustos 2022 08:21 Çarşamba
ACIMIT : Tekstil Makinalarında En Yüksek Standartlar

İtalyan tekstil makine üreticileri, tüm endüstri spektrumunu (iplik, dokuma, örme, boyama, terbiye, baskı ve yıkama makineleri) karşılamaktadır. Birçoğu, İtalyan arzını karakterize eden esnekliği ve çok yönlülüğü üst düzeye çıkararak teknik ve yenilikçi tekstiller için de makineler üretiyor. Tekstil Business Dergisi olarak ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi ile ürün ve servis çeşitliliği, anahtar pazarlar, teknolojik kapasite özelinde bir röportaj gerçekleştirdik. Keyifli okumalar…

S. ACIMIT’i okuyucularımıza tanıtır mısınız?

C. Alessandro Zucchi: İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği ACIMIT, İtalyan tekstil makineleri üretiminin %80'den fazlasını gerçekleştiren İtalyan tekstil makine firmalarını bir araya getiriyor. Tekstil makinelerimizin yaratıcılığı, sürdürülebilir teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesi İtalya'yı dünyanın lider üreticisi yapıyor ve üretiminin teknolojik düzeyi, rakipleri tarafından en yüksek standart olarak kabul ediliyor. İtalyan tekstil makine üreticileri, tüm endüstri spektrumunu (iplik, dokuma, örme, boyama, terbiye, baskı ve yıkama makineleri) karşılamaktadır. Birçoğu, İtalyan arzını karakterize eden esnekliği ve çok yönlülüğü en üst düzeye çıkararak teknik ve yenilikçi tekstiller için de makineler üretiyor.

S. ACIMIT açısından Türk pazarını nasıl değerlendirirsiniz?

C. Alessandro Zucchi: Türkiye'nin uluslararası tekstil ve giyim endüstrisinde oynadığı önemli rol, ülkeyi tekstil makineleri için dünyanın önde gelen pazarlarından biri haline getirdi. Özellikle Türkiye, İtalyan tekstil makine üreticileri için Çin'in ardından ikinci dış pazar konumunda. Sektördeki 300 İtalyan üreticinin çoğu Türkiye pazarına ihracat yapıyor. 2021'de İtalya'nın Türkiye'ye ihracatı 269 milyon Euro değerine ulaşmıştı.

Tekstil sektöründe İtalya ve Türkiye arasında uzun bir ticaret geleneği var. Özellikle İtalya'nın Türkiye'ye yaptığı tekstil makineleri ihracatı son 5 yılda yıllık ortalama %9 oranında büyüyor.

S. ACIMIT açısından küresel pazarlarda izlediğiniz strateji ve yöntemler hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. Alessandro Zucchi: ACIMIT, 2,5 milyar Euro değerindeki İtalyan tekstil makineleri üretiminin %80'inden fazlasını gerçekleştiren İtalyan tekstil makine şirketlerini bir araya getiriyor. Bu değere en büyük katkı ihracattan geliyor. İtalyan Tekstil makineleri başta Asya ve Avrupa olmak üzere yaklaşık 130 ülkeye ihraç edilmektedir.

S. ITM 2022 Fuarı’nda vitrine çıkacak teknoloji ve yenilikler hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

C. Alessandro Zucchi: İtalyan tekstil makine tedariki, dünyanın en yenilikçileri arasındadır. ITM ziyaretçileri, İtalyan şirketlerinin üretim maliyetlerini ve ham madde, enerji ve kimyasal tüketimini azaltabilecek teknolojiler sağlama konusundaki büyük vaadine şahitlik edebilecekler.

S. ACIMIT üyelerinin izlediği strateji ve faaliyetleri doğrultusunda izlediği çevre dostu ve hibrit teknolojileri, enerji ve kimyasallardan tasarruf sağlayan üretim yöntemleri ve Endüstri 4,0 uygulamaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. Alessandro Zucchi: İtalyan tekstil makine endüstrisi, tekstil teknolojisinde dünya lideridir. Esneklik, yatırım aracı için mükemmel değer, yaratıcılık, İtalyan tekstil makineleri sektörünün mührüdür. Buna ek olarak, İtalyan tekstil makine üreticilerinin tekstil üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğine (ekonomik ve çevresel) olan sürekli bağlılığı, Sürdürülebilir Teknolojiler projesinde ve Yeşil Etikette (www.green-label.it/en) hayata geçirilen bir taahhüttür. Endüstri 4,0’a ilişkin, küresel tekstil endüstrisindeki üretim süreçlerinin artan dijitalleşmesi, dünya tekstil makineleri sektörü için yenilikçi bir itici gücü temsil edecektir. Son Kovid-19 salgını, birbirine ve müşterilerin bilgi sistemlerine giderek daha fazla bağlanan makinelere olan talebi hızlandırdı ve IoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti), artırılmış gerçeklik, bulut teknolojisi vb. 4,0 teknolojilerinin kullanımını destekledi. Dijitalleştirme aynı zamanda hem önleyici hem de öngörülü bakımı kolaylaştıracak ve tüm tekstil süreci boyunca tedarik edilen üretkenlikte belirgin bir gelişmeye imkân verecektir. İtalyan tekstil makine üreticileri tüm bu değerlere gerçekten bağlılıklarını gösteriyor.

S. 2022 için planladığınız pazarlama ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. Alessandro Zucchi: 2022'de ticari fuar etkinliği devam etti. Bu, normale dönüşün açık bir işaretidir. ACIMIT, bu yıl sektörün ana ticaret fuarlarına (Techtextil North America, Techtextil Frankfurt, ITMA Asia ve CAITME) katılım düzenlemekle meşgul. Kesinlikle, Birliğimiz ve tüm İtalyan üreticiler, önümüzdeki yıl Haziran ayında Milano'da düzenlenecek olan ITMA 2023 için şimdiden çalışıyorlar. ITMA Milano'nun tüm tekstil makine endüstrisi ve fuarı ziyaret edecek tekstil şirketleri için bir iş fırsatı olacağına eminim.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.