Utt, Menzel ve Brückner ile Birlikte Geleceğe Hazırlanıyor.

Teknik tekstil üretiminin öncü firması Almanya merkezli Utt, Menzel ve Brückner ile teknolojik alt yapısını güçlendirmeye karar verdi.

  13 Ekim 2020 14:14 Salı
Utt, Menzel ve Brückner ile Birlikte Geleceğe Hazırlanıyor.

Tayland kimyasal grubu Indorama Ventures'ın (IVL) bir yan kuruluşu olan Utt / Krumbach / Germany, teknik tekstil kumaşların tanınmış bir üreticisidir ve son zamanlarda hava yastığı kumaşları için son teknoloji ürünü bir tekstil terbiye hattı kurmuştur. Orijinal dokuma fabrikası 1850 yılında Krumbach'daki şu anki yerinde kuruldu. Yıllar geçtikçe, üretimin odak noktası paraşüt kumaşlarının ilk üretiminden, özellikle hava yastığı kumaşları olmak üzere teknik tekstillerin üretimine geçti. Bu işlem, çözgü üretiminden lazer kesimine kadar çok aşamalı, tam olarak koordine edilmesi gereken karmaşık bir süreçtir. Utt'nin üretimindeki yüksek standartları, son teknoloji ile tamamlanmış en yüksek kaliteyi gerektirir.

Teknoloji Yatırımı İçin Alman Kalitesi

Otomotiv endüstrisinin bu önemli ve yenilikçi pazarında kilit rolünü geliştirmek için Utt, Krumbach fabrikasında teknik armürlü ve jakarlı kumaş üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Sadece yeni dokuma makineleri ile ek bir üretim binasına yatırım yapmakla kalmadı, aynı zamanda hava yastıkları için dünyanın en modern ve yenilikçi tekstil terbiye hatlarından biri de kuruldu. Utt, bu proje için çok deneyimli ve güvenilir iki ortak seçti: iki Alman, sahibi tarafından işletilen makine ve tesis imalat şirketi, Bielefeld'deki Menzel ve Leonberg'deki Brückner, Utt'nin proje yöneticileriyle birlikte, hat gereksinimleri deneyimli kişiler tarafından rafine edildi ve geliştirildi, her üç şirketin teknoloji uzmanlarının desteğiyle.

Yüksek Performanslı Hava Yastığı

Başarılı işbirliği Menzel ve Brückner'in bireysel müşteri odaklı çözümler geliştirmek ve uygulamak için uzmanlığına dayanmaktadır. Buradaki zorluk, hat konseptinin çoklu teknik gereksinimlerini uygulamaktır. Bu projenin amacı yüksek performanslı bir hava yastığı OPW kumaşının üretilmesiydi. Bu nedenle, OPW kumaşın çok aşamalı hat içi finisajı için yeni bir süreç geliştirilmiştir. Sürekli üretim için hat, kesintisiz kumaş transferi için gerekli elemanlarla donatılmıştır. Brückner'in ram sistemi yeni geliştirilen dolaylı gaz ısıtma sistemi ile donatılmıştır. Bu sistem, kurutucunun sirkülasyon havasını sıcak brülör egzoz gazlarından tamamen ayırır, böylece hassas kumaşa temas olmaz. Ayrıca sistem, mümkün olan en yüksek enerji verimliliğini elde etmek için ve temiz havayı ısıtmak için entegre bir ısı geri kazanım sistemine sahiptir. Bu ısı geri kazanım sistemi yakl. tüm sistem için saatte 30 m³ doğal gaz ve diğer sistemlere kıyasla CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltır.

Brückner'den Yenilikçi Ram

Ram, geniş en gerginlik sensörleri ile donatılmış, yatay geri dönüşlü, düşük lubrikasyon değerli kumaş taşıyıcı zincirine sahiptir. Bu sensörlerin yardımıyla, üretim sürecinde meydana gelen kumaş gerilimleri, kumaşın kalite kritik parametrelerini aşmamasını sağlamak için kontrol edilir. Önceden ayarlanmış gerginlik değerleri arttırılırsa, makine buna göre tepki verecek ve kumaş genişliğini değiştirecektir. Proses kontrol sistemi, müşterinin kendi PDA sistemi ile ilgili tüm parametrelerin sürekli olarak izlenmesine ve veri alışverişine izin verir.

Bu yenilikçi sistemin gerçekleştirilmesi zorlu bir şüreçti, aynı zamanda tüm katılımcı şirketlerin çok başarılı bir işbirliğiydi. Birlikte, "Almanya'da Üretilen Kalite" sloganına göre ortak bir başarı uygulanabilir hale geldi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.