Türk Tekstilciler Teknik Tekstile Yöneliyor

Monforts Bölge Satış Müdürü Mr. Thomas Paffgen, ‘’Türk örme kumaş müşterilerimizin birçoğunun artık teknik tekstillere yönelmesi ve daha geniş en hatlarının yanı sıra kaplama ünitelerine yatırım yapmasıdır.’’

  25 Mart 2021 09:09 Perşembe
Türk Tekstilciler Teknik Tekstile Yöneliyor

Tekstillerin boyanması, terbiye ve kaplama işlemleri için gelişmiş teknolojilerde uzman olan Monforts, 1884 yılında kurulmuş. Kuruluşundan günümüze tekstil mühendisliğindeki bilgi birikimlerinden yararlanarak, elektronik kontrollü tahrik sürücülerin evrimi ve artan sofistike teknolojisi ile günümüze daha yakın bir zamana doğru tamamen dijitalleşen çözümler sergiliyor. Monforts Montex ramöz kurutucuları, tüm sektörlerde uluslararası pazarda lider konumda çalışmalarına devam ediyor. Monforts Bölge Satış Müdürü Mr. Thomas Paffgen dergimize özel açıklamalarda bulundu. Mr. Paffgen’ile Monforts’un çalışmalarını pazarın durumunu konuştuk.

S.            Sektörde takip ettiğiniz temel ilkeler ve değerler nelerdir? Çevreye duyarlı üretim ve geri dönüşüm konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyorsunuz?

C. Tüm teknolojilerimiz, minimum kaynak kullanımıyla - su, enerji ve hammadde - maksimum üretime ulaşmak için tasarlanmıştır. Geçmişte bu süreçler enerji ve su yoğunluklu olduğundan, bizim gibi teknoloji geliştiricilerinin gerçekten fark yaratabileceği ve ilerlemeye devam edebileceği yer burasıdır. Örneğin, en yeni Montex stenterleri - özellikle aşağı akışlı bir Eko Aplikatör ile birlikte - enerji verimliliği ve minimum kimyasal apre uygulaması açısından yeni ölçütler belirledi.

S.            Genel olarak Covid-19'un şirketiniz üzerinde nasıl bir etkisi oldu?

C. Başlangıçta elbette bazı operasyonel değişiklikler yapmak zorunda kaldık, ancak bunlar modern dijital teknoloji desteğiyle hızla aşıldı ve herkes yeni duruma adapte oldu. Şimdi, Covid-19 kısıtlamalarının artık işletme için çok da bir engel olmadığını söyleyebilirim.

Avusturya'daki makine mühendisliği tesisimiz de tedarik sorunu olmadan kesintisiz devam edebildi.

Özellikle Türkiye'de, Monforts işletmesi 2020'nin başından bu yana çok olumlu bir süreci geride bıraktı ve şu anda bir düzineden fazla yeni Montex stenteri dahil olmak üzere çeşitli kurulum ve devreye alma aşamalarında olan çok sayıda makineye sahibiz.

Monforts'un Türkiye'deki temsilcisi olarak Neotek, sahadaki temel çözüm ortağımız olmaya devam etti ve her adımda yanımızda oldu. Buradaki Mönchengladbach'daki Alman merkezimizden, yerinde konferans hizmeti, tüm elektronik kontrollü tahrik sürücülerin ve elektronik aksamın kontrol edilmesini ve yazılım güncellemelerini, yedek parçaları, sorun giderme ve desteği de içeren kapsamlı teleservis hizmetleri sağlıyoruz. Ortaya çıkan sorunlar çok hızlı çözülüyor, bu nedenle ideal ölçütlere uyumlu olmasa da durumdan memnunuz.

Yakın zamanda tamamladığımız önemli bir proje, devam eden yatırım stratejisinin bir parçası olarak Çorlu'daki Hamle için yeni bir Monforts Thermex boyama serisidir. Bu değerli müşteri halihazırda on odacıklı bir Montex germe makinesi ve üzerinde kapsamlı bir son işlem süreç yelpazesine sahip iki sanforize ürün grubumuzla çalışıyor. Yeni hat, makine operatörlerinin tüm sistem üzerinde tam kontrole sahip olmasını sağlayan bazı çok gelişmiş otomasyon özelliklerine sahiptir.

2020'nin başından beri fark ettiğimiz bir değişiklik, Türk örme kumaş müşterilerimizin birçoğunun artık teknik tekstillere yönelmesi ve daha geniş en hatlarının yanı sıra kaplama ünitelerine yatırım yapmasıdır.

S.            İşbirliklerinizden bahseder misiniz?

C. Bahsettiğim tüm mevcut şirket içi faaliyetlere ek olarak, optimize edilmiş üretim ve full tekrarlanabilir süreçler için her tür kumaş için standart ideal işleme koşullarını oluşturmada uzun yıllara dayanan deneyime sahibiz. Bu, müşterilerimizle hem kendi tesislerinde hem de Mönchengladbach'daki İleri Teknoloji Merkezimizde (ATC) yakın bir şekilde çalışmaktan kaynaklanıyor. Bu, müşterilerimize hedefledikleri sonuçları elde etmeleri için tam olarak yardımcı olmada çok değerli olduğunu kanıtladı. Dünyanın dört bir yanındaki bölge temsilcileriyle yakın çalışmamız da satış ve üretim hacimlerimizin korunmasına büyük katkı sağladı.

S.            Qualitex 800'ü üretim hatlarınıza ne kadar başarılı bir şekilde adapte ettiniz ve bu teknolojiyi kullanmanın avantajları nelerdir?

C. Qualitex 800 dokunmatik panel kontrol sistemi ilk olarak Montex stenterler için piyasaya sürüldü ve şimdi Thermex boyama serileri, Monfortex kompresif çekme sistemleri ve Montex®Coat kaplama üniteleri dahil tüm makinelerimizde standarttır.

Tüm parametrelerin dokunmatik ekran aracılığıyla kolayca otomatikleştirilmesine ve veri yöneticisi tarafından binlerce ayrı işlem parametresi kaydının oluşturulmasına ve depolanmasına olanak tanır.

Lansmanından bu yana, sezgisel ve kolay kullanımı sayesinde dünya çapında tekstil makine operatörleri ve fabrika yöneticileri tarafından en yüksek kabul ve beğeniyle takdir topladı.

Daha sonra, Smart Support ve Smart Check uygulamalarımızı kullanarak herhangi bir konumdan kapsamlı teknik makine verilerine erişmeyi mümkün kılan gelişmiş sensör teknolojilerini kullanıma sunduk. Bu, hem kontrollü planlama hem de üretim için büyük ölçüde basitleştirilmiş ve hedeflenmiş analizlere olanak tanır ve verilerden yararlanılan içgörüler daha sonra üretim sürecini daha da optimize etmek için kullanılabilir. Aynı zamanda, potansiyel hata kaynakları uzaktan tahmin edilebilir ve aksama süresini önemli ölçüde en aza indirmek için ortadan kaldırılabilir. Bu full dijital kontrol paketi, tüm Monforts makine serileri için mevcuttur ve çalışmayı daha akıllı ve aynı zamanda önemli ölçüde daha basit hale getirir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.