Techtextil ve Texprocess: Endüstride Oyunun Kurallarını Değiştirenler

Mükemmel kalitede içerik, konuşmacı ve ağ oluşturmayı temsil eden ticaret fuarı ikilisi...

  09 Mayıs 2024 08:40 Perşembe
Techtextil ve Texprocess: Endüstride Oyunun Kurallarını Değiştirenler

İlgili endüstri eğilimleri, öncü araştırma kilometre taşları, yeni teknolojiler ve zamanımızın büyük zorluklarına yönelik çözümler: Techtextil ve Texprocess, yüksek kalibreli aşamalarıyla bir kez daha vazgeçilmez bilgi birikimi ve ağ oluşturma merkezleri olarak isim yapıyorlar. İki uluslararası inovasyon ticaret fuarı, 23-26 Nisan 2024 tarihleri arasında Frankfurt am Main'de birlikte gerçekleşecek.

Yapay zekâ tekstil endüstrisine nasıl yardımcı oluyor? Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomide neler oluyor? Peki hangi yenilikler oyunun kurallarını değiştirecek özelliklere sahip? Sürdürülebilirlikten dijitalleşmeye kadar, önde gelen ticaret fuarları Techtextil ve Texprocess'in seçili içerik programlarıyla ele aldıkları ana ve hepsinden öncelikli olarak elzem başlıklar olarak yer alıyor: 2024 yılında Techtextil ve Texprocess Forumları bir kez daha mükemmel kalitede içerik, konuşmacı ve ağ oluşturmayı temsil edecek ve bu da onları bilgi birikimi transferi, profesyonel alışveriş ve iş başlangıcı için değerli platformlar haline getirecek.

Yapay Zekâdan Döngüselliğe: Techtextil Forum, Tekstilin Geleceğine Yenilikçi Bir Yaklaşım Getiriyor

Dijitalleşme, sürdürülebilirlik, tedarik zincirleri, alternatif malzemeler, süreç optimizasyonu ve döngüsel ekonomi: en son araştırma bulguları, teknolojileri ve yenilikler nelerdir? Peki küresel tekstil endüstrisini hangi eğilimler ve çözümler yönlendiriyor? Tanınmış uzmanlar, dört gün boyunca yaklaşık 50 sunum ve oturum paneline ev sahipliği yapacak olan Techtextil Forum'da (Salon 9.1, E70) bu ana başlıkları masaya yatıracak. Örneğin Ricardo Vega Ayora (ITA Akademisi, Aachen), yapay zekânın özellikle enerji optimizasyonu için nasıl kullanılabileceğini gösterecek. Anadolu Renkleri'nden Sophia Merve İnce ve Dr. Recep Karadağ, organik boyalardaki özel atılımlarını aktaracaklar. Geleceğe yönelik tekstil çözümleri moderatör Dr. Jan Laperre (Centexbel) ve Lea Zimmermann (DITF) tarafından sunulacak. Tekstillerin iklim değişikliği bağlamında oynayabileceği hayati rolü ortaya koyacaklar ve enerjisiz, bireysel soğutmalı tekstiller üzerine güncel bir araştırma projesini vurgulayacaklar.

Techtextil Forum'un güçlü bir tematik odağı geri dönüşüm alanıdır. Diğerlerinin yanında Johannes Leis (Sakson Tekstil Araştırma Enstitüsü) ve Robin Oddon (Techtera), kompozit atık ve atık malzemelerin yönetimi için kapalı döngü süreçlerinin geliştirilmesine ilişkin bulgularını paylaşacak. Lorenza Gardella (XLANCE) ise poliolefin bazlı elastik elyafların yeni tekstiller için açtığı geri dönüşüm olanaklarını ortaya koyacak.

Texprocess Forum ve Denim Konuşmaları Endüstrinin Ana Başlıklarına Değiniyor

Salon 9.0, B88'deki Texprocess Forum, geleceğe yönelik sürdürülebilir çözümlere ve teknolojilere odaklanacak. Güçlü içerik ortaklarından biri de Alman Mühendislik Federasyonu (VDMA Tekstil Bakım, Kumaş ve Deri), dijitalleşme ve yapay zekâ başlıklarındaki rehberli fuar turlarına da buradan başlayacak. VDMA'nın ortak ev sahipliğinde Ekonoji Konuşması'nda Federica Giachetti (Morgan Tecnica), Michael McDonald (SPESA) ve Günter Veit (VEIT Group) sahnede sürdürülebilirliğin teknolojik yenilikler yardımıyla nasıl uygulanabileceğini tartışacak.

Texprocess'in olmazsa olmazlarından bir diğeri de Salon 8.0, D20'deki Denim Konuşmaları. Güncel ana başlıklar ve oturumlarla sektör uzmanları, denim sektörünün geleceğini yeni bir şekilde deneyimlemeye davet ediyor. Ziyaretçiler, döngüsel stratejiler ve yeni işleme teknolojileri hakkında yeni bakış açılarına sahip olacak ve ayrıca yenilikçi tedarikçiler ve oyuncularla bir araya gelecek. Ana başlıklar; yıkama, imha, kasarlama, lazer, boyama, geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve kişiselleştirmeye yönelik sürdürülebilir yaklaşımları içermektedir. Diğerlerinin yanında Abdul Jabbar Athar (US Apparel & Textiles) "Denim Sürdürülebilirliği - Bir Nexus Yaklaşımı" hakkında konuşacak ve denim terbiye için en son yenilikler Enrico Cartabbia (MACPI Amerika) tarafından sunulacak.

Ana Vurgular: İnovasyon Ödülleri & Genç Profesyonel Cuma

Techtextil ve Texprocess güçlü aşamalarıyla endüstriye ilişkin ilgili ana başlıkları ele alıyor. Belirli ticaret fuarı temalarına ek olarak, iki forum bir dizi özel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor: Sektörler arası öne çıkan gösterimler arasında 23 Nisan'da saat 12:30'da Texprocess sahnesinde Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri 2024'ün festival sunumu yer alıyor. Techtextil'in yirminci yıldönümünü vurgulamak amacıyla, 1986 yılında ilk Techtextil'e katılan tüm katılımcılar, 24 Nisan saat 09:00'da onurlandırılacak. Her iki endüstri platformunun da gelecek nesle odaklanacağı ticaret fuarının son gününde kalabalığı çeken bir diğer etkinlik ise Genç Profesyonel Cuma oldu. Techtextil ve Texprocess Forumları aynı zamanda sürdürülebilir ürünlere sahip heyecan verici şirketlere düzenlenen Ekonoji Turları gibi sayısız rehberli turun da başlangıç noktasıdır. Katılımcılar ve ziyaretçiler, Techtextil ve Texprocess Navigator aplikasyonlarını kullanarak bireysel bilgi birikimi programlarını hareket halindeyken de rahatlıkla planlayabiliyor.

Techtextil ve Texprocess etkinlikleri 23-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.