Elteksmak, KTM 2018’de Fark Yaratacak

Kontüni Tumbler Kurutma Makineleri konusunda Türkiye’nin önemli üreticilerinden Elteksmak, KTM 2018 Fuarı’nda yerini alarak kontüni tumbler ve ram makinelerini sergileyecek.

  22 Şubat 2018 01:00 Perşembe
Elteksmak, KTM 2018’de Fark Yaratacak

Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen tüm edisyonlarında yer alan Elteksmak, KTM 2018 Fuarı’nda da müşteri kitlesiyletekrar bir araya gelecek. Kahramanmaraş ve bölgenin kendileri için değerli bir pazar olduğunu dile getiren Elteksmak Satış ve Pazarlama Direktörü Emrah Poslu, “Kontüni tumbler makinesi ve bir de ram makinesi ile fuara katılacağız.” dedi.

KTM 2018 Fuarı’na özel avantajlarıyla kontüni tumbler ve ram makinelerini tanıtacak olan Elteksmak, bölge tekstilcisinin beklentilerini karşılamayı hedefliyor. KTM 2018 Fuarı için heyecanlı olduklarını ve pazardaki etkinliklerini arttıracaklarını belirten Poslu, geçtiğimiz yıl gerçekleşen fuardan da memnun ayrıldıklarını söyledi. KTM 2017 Fuarı’nı değerlendiren Poslu, “Fuarın sektörde yarattığı canlılığı hepimiz görüyoruz ve katıldığımız her sene memnuniyetimiz artıyor. Özellikle KTM 2017 sonrasında bölgedeki faaliyetlerimizi birkaç adım daha öteye götürdüğümüzü ve daha pozitif bir potansiyele ulaştığımızı söyleyebiliriz.” diye konuştu.

İki Farklı Seri Sunuluyor

Terbiye makineleri ile bir adım öne çıkan Elteksmak, Kontüni Tumbler Kurutma Makineleri konusunda da önemli bir üretici konumunda bulunuyor. Her tip kumaş üretimine kaliteyi arttırmak için adapte edilebilen tumbler prosesi, mekanik temizlik ve tuşe istenen tüm kumaşların üretiminde önemli bir yere ulaşmayı başardı.

Elteksmak, tek bir kontüni tumbler üretimi yerine müşterilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için iki farklı seri sunuyor. Emrah Poslu, sundukları iki seriyi şu sözlerle açıkladı; “ELMEGO X serisi makinelerimiz, kabinlerden oluşan yapısıyla müşterilerin üretim ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde dizayn edilmiş olup, arzu edilen kapasite ve kalite kriterlerine göre uygun sayıda kabinden oluşan konfigürasyonda üretilebiliyor. ELNİNO serisi makinelerimiz ise monoblok yapıda olup, güçlü hava dolaşım yapısıyla özellikle yüksek gramajlı kumaşlar için maksimum efekt kalitesi ve mekanik temizlik sunmayı amaçlıyor. Bununla birlikte hem ekstra efekt kalitesi hem de yüksek üretim planlanan noktalarda da her iki makineden oluşan tandem hatlarımız vasıtasıyla müşterilerimize maksimum verimi sunmak konusunda fazlasıyla pozitif sonuçlar alıyoruz.”

Sıkma Sonrası Elde Edilen Nemlilik Değerlerinde Düşüş

Elteksmak, yakın zamanda ürün gamına kattığı yüksek sıkma efektli fular üniteleri vasıtasıyla, konvansiyonel fularlarda elde edilen sıkma değerlerini başka bir boyuta taşıyor. Poslu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Standart fularlarda 4-5 bar civarı basınçta sıkma sonrası elde edilen ortalama yüzde 85 dolaylarında bulunan nemlilik değerlerini, yeni yüksek sıkma efektli fularımız vasıtasıyla kumaş tipine ve çalışma enine bağlı olmak üzere yüzde 30-50 ortalamalarına düşürebiliyoruz. Ayrıca sıkma değerlerini de fular ve sıkma silindirlerinin özel yapısına bağlı olarak 12 bar seviyelerine çıkarabiliyoruz. Bu tip fularların da proseslere adapte edilmesi ile birlikte müşterilerimize enerji verimliliği, kimyasal tasarrufu, ekstra üretim kapasitesi gibi birçok avantajı da beraberinde sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ar-Ge Çalışmalarına Önem Veriyoruz”

Dünya genelinde standart üretim yerini bilime, teknolojiye ve sayısız analize dayalı üretim modellerine bıraktı. Bununla birlikte makine alıcıları da maliyetlerini minimize edici çözümler bulmak için her bir parametreyi dikkate almaya başladı. Ar-Ge çalışmalarını minimum enerji kullanımıyla, maksimum ürün ve üretim kapasitesi temelleri üzerinde şekillendiren Elteksmak, ürettiği makinelerin olabilecek en düşük bakım maliyetleri ile çalışabilmesine olanak sağlayan yeni tasarım ve üretim faaliyetlerine devam ediyor. Poslu, ayrıca ergonomik, kolay kullanılabilirlik, proses kararlılığı gibi unsurları da göz önüne aldıklarını belirterek, “Elteksmak, enerji, operasyon maliyeti, kullanım kolaylığı üçgeni içerisinde yakalanabilecek en optimum şartları bir araya getirmeye özen gösteriyor.” diye konuştu.

“Müşteri Odaklı Çalışıyoruz”

Yerli makine üreticisi olarak yabancı üreticilerden kendilerini ayıran en büyük özelliğin hızlı servis verebilme olduğunu kaydeden Poslu, “Yurtiçi müşterilerimiz satış, üretim ve servis departmanlarımızla kolaylıkla iletişime geçerek rahatlıkla hizmet alabiliyor.” dedi. Müşteri odaklı çalıştıklarını vurgulayan Poslu açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Müşterilerimizin teknik açıdan kendilerine rahatlık sağlayabileceğini düşündükleri makul taleplerini göz önüne alarak ihtiyaçlarına en uygun makineyi sunmaya özen gösteriyoruz. Özellikle Avrupalı rahiplerimizi baz aldığımızda ilk yatırım maliyeti açısından bir adım önde olduğumuzu belirtebiliriz. Makinelerimizin tüm otomasyon ve yazılım işleri kendi bünyemizde kendi mühendislerimiz tarafından yapılıyor. Bu sayede müşterilerimizi paket program üreticisi üçüncü şahıslardan servis alma zahmetinden de kurtarıyoruz. Yurt içi müşterilerimiz için her türlü talebi doğrudan firmamız bünyesinde, yurt dışı müşterilerimiz içinse yaygın acente ve servis ağımız vasıtasıyla en hızlı şekilde çözüme kavuşturuyoruz.”

“2017’de Yeni Pazarlara Açıldık”

Elteksmak’ın 2017 yılını değerlendiren Poslu, “2017 bizim açımızdan son derece iyi geçti. Özellikle Türkiye ve Özbekistan pazarında çok iyi işler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Pakistan, Bangladeş, Mısır gibi hali hazırda güçlü konumda bulunduğumuz pazarlarda güzel sonuçlar aldık.” dedi. Ayrıca yeni pazarlara da giriş yaptıklarını aktaran Poslu, “Yıl içerisinde Arjantin, Meksika, Belarus gibi yeni pazarlarda da gerçekleştirdiğimiz satışlar ve makine kurulumları ile hem hedeflerimizi bir adım daha ileri taşıdık hem de bayrağımızı dalgalandırabileceğimiz yeni coğrafyaların heyecanını yaşadık.” diye konuştu.  Poslu, 2018 yılı içerisinde de artan bir grafik ile yeni pazarlarda da elini güçlendirerek hamleler yapmaya devam edeceklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.