Brückner, Elif İplik ile Uzun Vadeli Bir Ortaklığa Doğru

2017 yılından bu yana kendi boyahane yatırımı bulunan Elif İplik boyahane yatırımı için yeniden Brückner ram aldı.

  06 Eylül 2021 08:59 Pazartesi
Brückner, Elif İplik ile Uzun Vadeli Bir Ortaklığa Doğru

1999 yılında kurulan elif iplik  Türkiye’nin öncü tekstil şirketlerinden. Önceleri iplik üretimi ve tekstil hammaddesi ticareti üzerine odaklanan firma, daha sonra kendi örme fabrikalarını üretim hattına ekledi. Elif İplik Grubu büyümeye ve gelişmeye devam etti ve şu anda Türk tekstil sektörünün öncülerinden biri.

2017 yılında kendi boya ve terbiye tesisini kurarak engtegrasyonunu büyük ölçüde tamamlamıştır. Günlük yaklaşık 40 ton kumaş üretimi ile başlangıçtan itibaren birçok yeni makineye yatırım yapılması gerekiyordu. Alman tekstil makine üreticisi Brückner, en başından beri yerel üreticilerle güçlü bir rekabet içindeydi. Önemli yatırım hacmi nedeniyle Elif İplik, Brückner tarafından sadece iki ram ve yerel bir üretici tarafından iki adet ram daha almaya karar verdi. 2018 yılından bu yana boyama ve terbiye işlemleri başarıyla yürütülüyor ve yeni hatların tamamı yan yana üretim yapıyor, bu nedenle Elif İplik iki ram üreticisini doğrudan karşılaştırıyor ve bu onlar için daha sonra çok önemli olacak.

Elif İplik uzun süredir sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Polonya ve İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesine de ihracat yapmaktadır. Ayrıca Rusya, Brezilya, Arjantin gibi uluslararası pazarlarda veya Tunus, Fas veya Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerinde de şirket için daha fazla müşteri var. Sonuç olarak, günlük ilave 10 ton tekstil üretimi için üretim kapasitelerinin en son 2020'nin sonunda olmak üzere sürekli olarak ayarlanması gerekiyor. Böylece ram alımı bir kez daha gündeme geldi.

Yeni Ram Siparişinde  Brückner Tercih Edildi

Son 2-3 yılda Elif İplik, Brückner hatlarını diğer iki yerli makineyle özellikle kalite, enerji verimliliği, kullanım kolaylığı, bakım ve verimlilik açısından karşılaştırmaya yetecek kadar zaman buldu. Belli bir fiyat farkına rağmen, güvenle başka bir Brückner hattı daha almaya karar verdiler.

Almanya Merkezli Brückner yetkililerinin yaptığı açıklamada ‘’Bir Brückner makinesinin sunduğu avantajlar açıktır: Hem Brückner çalışanları hem de Türk Brückner mümessilliği İnter Tekstil’in takım arkadaşları, en başından beri sürekli olarak müşterinin yanındaydılar ve onu sözleri ve eylemleriyle desteklediler. Hatların devreye alınması sırasında Elif İplik'teki tüm işletme ekibi kapsamlı bir şekilde eğitilmiş ve hattın işletimi için çeşitli eğitimler gerçekleştirilmiştir. Daha sonra Brückner, müşteriyi temizlik ve bakım konusunda düzenli olarak destekledi ve makine parametrelerinin optimum ayarı için teknolojik ipuçları verdi. Elif İplik, Brückner ram makineleri ile enerji maliyetlerinden tasarruf edebilir, daha kısa sürede daha fazla üretim gerçekleştirebilir ve yüksek kumaş kalitesi de sonunda onları ikna edebilir. Tüm bu faktörler, daha pahalı bir makineye yapılan yatırımı haklı çıkarır, uzun vadede bu kesinlikle daha uygun bir karardır.’’dedi

Elif İplik ‘’ Brückner ve İntertekstil  ile biz kesinlikle doğru ortakları seçtik’’

Elif İplik Group Genel Müdürü Hayri Taşdemir, şirketiyle uzun vadede başarılı olmak istiyor: "Bizim için en önemli şey geniş üretim kapasitesi, yüksek mal kalitesi ve esneklik. Müşterilerin gereksinimleri sürekli değişiyor, rekabetçi kalabilmek için onların taleplerine hemen karşılık vermemiz gerekli. Brückner ve İntertekstil  ile biz kesinlikle doğru ortakları seçtik!" Dedi.

Temel olarak, müşterilerle yıllarca sürdürülecek kalıcı bir ortaklık geliştirmek Brückner'in ve ayrıca İnter tekstil 'in felsefesinin bir parçasıdır. Ancak bu şekilde karşılıklı güven gelişebilir ve sonuçta bu, ilgili tüm tarafların başarısına katkıda bulunur. Bu slogana uygun olarak, Brückner ve İnter tekstil Türkiye'de 40 yılı aşkın bir süredir başarılı olmuş ve müşterilerle uzun süreli dostluklar geliştirmiştir.

Hatların ölçülebilir avantajlarının ötesinde, Brückner adı elbette yenilikçi gücü, pazar liderliğini ve teknolojik bilgi birikimini de temsil eder. Brückner müşterileri ile birlikte düzenli olarak yeni ürünler üzerinde çalışır ve niş ürünler ve özel uygulamalar için çözümler sunar. Elif İplik için de bu alanda ilginç yaklaşımlar var. Şirket temelde yeni ürün geliştirmelerine ve makinelerin optimizasyonuna açıktır, çünkü ancak kendinizi ve ürünlerinizi sürekli olarak geliştirirseniz bir şirket olarak var olabilir ve başarılı olabilirsiniz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.