Uster’den Beş Fayda Modülü

Uster, ITMA Barselona'da Kalite Yönetim Platformu için beş fayda modülü tanıttı.

  23 Temmuz 2019 00:00 Salı
Uster’den Beş Fayda Modülü

Barselona’da düzenlenen ITMA 2019 fuarının ziyaretçileri, tekstil kalite yönetiminin bugününü ve geleceğini inceleme şansına sahip oldu. Dünyaca ünlü Uster firması da, ITMA Barselona'da Kalite Yönetim Platformu için beş fayda modülü tanıttı ve kontrol ile eliminasyon yerine standart kalitenin “gerçekten” korunduğu yeni bir düzenin kapılarını açtı.

Fabrikalar için bu yeni gerçeklik, veriye dayalı koruyucu kontrolü mümkün kılıyor ve Uster Technologies bu konuda oldukça iddialı olduğunu gösteriyor.

Uster Technologies'in CEO'su Thomas Nasiou’ya göre bu yeni gerçeklik sadece Uster Technologies tarafından, en üst düzey Kalite Yönetim Platformu olan Uster Quality Expert aracılığıyla sağlanabiliyor. Sistem, elyaftan ipliğe her süreçten gelen hayati kalite bilgilerini birbirine bağlıyor, birleştiriyor, analiz ediyor ve yorumluyor. Bu analiz Uster uygulama teknik bilgisine dayanıyor ve gerektiğinde iyileştirmelerin yanı sıra bunları düzeltmek için istisnalar ve öneriler hakkında uyarılar da üretiyor.

Uster, dünya genelindeki müşteriler tarafından başarılı bir şekilde test edildikten sonra Uster Quality Expert için beş "Fayda Modülü"nün lansmanını ITMA’da yaptı. Bu modüller, iplikçilere tüm eğirme prosesinin objektif ve doğru bir görüntüsünü verir, bu da daha yüksek verim ve sürekli kalite sağlar: Sistem, “Kaliteyi göz önünde bulundurarak bir tekstil fabrikasını yönetmek” pratiğini sunuyor.

Beş Fayda Modülü, operatörlere, kalite yöneticilerine ve fabrika yöneticilerine somut avantajlar sağlıyor.

Ring Eğirmesinin Optimizasyonu (RSO)

RSO, iplik kalitesinin yüksek hızlarda bile sabit kalmasını sağlamak için bobin yapmadaki Uster Quantum 3 iplik temizleyicilerin ve ring iplikçilikteki Uster Sentinel'in verilerini kullanarak iplik üretiminin en pahalı kısmına odaklanıyor. İplikçiler, bobin verileriyle iplik kopmalarını ve aynı zamanda elyaf özelliklerini tek bir sistemde bağdaştırabiliyor. Bu, gelişmiş bir kops inşa kalitesi, daha az kalite değişikliği ve alarmlarda azalma ile sonuçlanarak iplik üreticilerine önemli karlılık artışı sağlamakta.

Uster RSO 3D bu işlevi, her bir iğ için bireysel kalite verilerine dayanarak, ring yüzeylerinin kalite haritalaması fonksiyonunu detaylandırır. Bu, uç değer yerlerini, bölümleri veya iğleri tanımlamaya yardımcı oluyor. Muratec Qpro Ex / Fpro Ex iğ tanımlaması, Uster Quantum 3 ve Uster Sentinel’in kusursuz işbirliği sayesinde, sistem hatalı iğleri veya düşük kaliteli kopsları durdurabilir ve böylece düşük kaliteyi önleyebiliyor.  Bu işlem operatörlerin iş yükünü azaltırken kalite güvenliğini arttırıyor.

Toplam Kirlenme Kontrolü (TCC)

Uster Jossi Vision Shield ve Uster Quantum 3'ün çifte koruması, iplikçilere kalite ve üretkenlik üzerinde denge sağlıyor ayrıca maliyet verimliliğini artıran ve karı maksimize eden şeffaflık sunuyor. Bu, iplikçilerin ham pamuk alımları hakkında iyi seçimler yapabilecekleri ve “iyi” elyaf atığını azaltabilecekleri anlamına geliyor. Yüklemeleri ve kesimleri optimize etmek, iplik seviyesinin müşteri taleplerini karşılamasını sağlamak için kirlenme seviyeleri üzerinde hassas kontrol sağlıyor.

Alarm merkezi

Bu sistem, makine operatörlerine doğrudan rehberlik eder, uygun personeli uyarır ve sorunun tam yerini işaret ediyor. Bu alarmlardan gelen bilgiler daha da hızlı reaksiyonlar sağlayarak gelecekteki referanslar için saklanılıyor ve kullanılıyor.

Fabrika analizi

Uster Quality Expert tarafından yapılan akıllı, veri tabanlı analiz, müşterilere fabrika operasyonlarında mükemmel bir gözden geçirme sağlıyor. Bilgi, kolay erişim ve tam şeffaflık için merkezi olarak saklanıyor ve sonuç hem zaman hem de paradan tasarrufla noktalanıyor.

İplik öngörüsü

İpliklerin alt süreçlerde nasıl bir performans göstereceğine dair doğru tahminler, iplikçilerin ve müşterilerin hem güvenlik hem de güvenini sağlıyor. Bu, iplikhanelerin, sadece müşterinin özelliklerine uygun iplik göndererek, normalin altındaki kaliteyi izole edip bunu yükseltebilecekleri anlamına geliyor.

Uzun vadeli iş başarısı için Kalite Yönetim Platformu

Kalite Yönetimi Platformu, tekstil üreticileri için verimliliği arttırarak gelişmiş iş güvenliğine doğrudan katkıda bulunuyor. Uster Technologies'in CEO'su Nasiou, platform hakkındaki görüşlerini; “Bir tekstil fabrikasının karlılığı ve gelecekteki sürdürülebilirliği, üretim optimizasyonu ve üretilen kalitenin öngörülebilirliğine çok bağlıdır. Müşterilerimiz bizim ortağımızdır ve onlara en iyi hizmeti ve sistemleri sunarak onların başarılı olmalarını ve zorlukların üstesinden gelmelerini sağlamak istiyoruz.” sözleriyle ifade ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.