"Türkiye’ye İhracat İçin Teşvik Verilebilir"

Rotary Baskı Makine Sistemlerinin tamamını üreten Embee Group’un Genel Müdürü Harsh Shah, olası teşvik düzenlemeleri ile Türkiye ihracatlarının zirveye çıkacağını ifade etti

  11 Ekim 2018 01:00 Perşembe
'Türkiye’ye İhracat İçin Teşvik Verilebilir'

Hintli makine üreticilerinden Embee Group, ürün yelpazesindeki ürünlerin her birini Türk tekstil üreticileri ile buluşturuyor. İlk ihracatını 1989 yılında gerçekleştiren firmanın Türkiye macerasının tohumları ise 90’ların başında atılıyor. Embree Group'un Genel Müdürü Harsh Shah, ‘indiantextilejournal (ITJ) için verdiği röportajda, yaklaşık 30 yıldır çalıştıkları Türk firmalarıyla ticaretlerinin güçlenerek geliştiğini ifade etti. Makine ve aksesuarlarının Türkiye tekstil pazarındaki bilinilirliğinin oldukça yüksek olduğunu belirten Harsh Shah, “Türkiye, stratejik olarak tekstil endüstrisi için ciddi bir pazar ve coğrafi olarak çok önemli bir noktada yer alıyor. Küresel tekstil pazarının merkezinde yer alan bir ülke” ifadelerini kullandı.

‘Küresel Pazarın En Büyük Oyuncularından’

Türk tekstil endüstrisinin, baskı alanında özellikle son birkaç yılda ciddi gelişmeler gösterdiğini belirten Shah, “Türk tekstili sürekli büyüme halinde. Uyumlu bir kalkınma programları var ve bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ekonomik istikrarları sürüyor. Baskı anlamında da çok büyük bir gelişme içerisindeler. Türkiye, küresel tekstil ve giyim endüstrisindeki en büyük oyunculardan biri haline gelmiş durumda. Avrupa'ya yakın bir konumda ve dolayısıyla yenilikçi ve kaliteli tekstil ürünlerinin üretimine odaklanıyor. Bu nedenle, bizim bölgeye ihracat ettiğimiz makineler de bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olmalı” diye konuştu.

‘Türk Fuarlarına Katılım İçin Destek Verilmeli’

Shah, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Hindistan Hükümeti, tekstil makineleri ve ürünlerinin bu bölgeye ihracatını artırması adına bir takım kolaylıklar sağlayabilir. Örneğin; kredilerin genişletilmesi ya da verilecek çeşitli özel teşvikler, bizlerin Türkiye’ye yaptığı ihracatı büyük oranda artıracaktır. Hindistan Hükümeti, Hindistan ve Türkiye arasında, Türk tekstil fabrikalarının makinelerini, Hintli üreticilerinden ithal etmesine yönelik teşvik anlaşmaları üzerinde çalışmalı. Hatta, Türkiye'deki tekstil fuarlarında yer almak isteyen Hintli tekstil makine üreticilerine özel teşvikler verilmeli.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.