Türk Bilim İnsanlarından Tekstil Sektörüne Otomat Desteği

Uludağ Üniversitesi akademisyenleri, tekstil sektöründe kullanılması için yerli ve milli imkanlarla otomat üretti.

  19 Aralık 2019 10:28 Perşembe
Türk Bilim İnsanlarından Tekstil Sektörüne Otomat Desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ), "TÜBİTAK-TEYDEB-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı" kapsamında desteklenen, yürütücülüğünü BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Kenan Çeven'in yaptığı, araştırmacı olarak Doç. Dr. Ayça Gürarda'nın yer aldığı projeyle tekstil sektöründe kullanılması hedeflenen otomatın yapımı tamamlandı.

Zamandan Yüzde 65 Tasarruf

Doç. Dr. Çeven, İstanbul'da faaliyet gösteren bir şirketin, müşteri firma ortağı olarak projede yer aldığını bildirdi. Projeyle "Karşılıklı Çift Kafalı Sürfile Otomatı" imal edilerek tekstil ve hazır giyim sektörünün kullanımına sunulduğunu aktaran Çeven, "Otomatın ulusal ve uluslararası pazarda üretilen bir benzeri bulunmamaktadır. Proje kapsamında geliştirilen makine ile üretimde yüzde 65 zaman tasarrufu ve verimlilik artışı sağlanmıştır. Projede söz konusu otomat imalatı için fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili olarak patent başvurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.