Tommy Hilfiger Elma Kabuğu Bazlı Elyaftan İki Ayakkabı Üretti

Sürdürülebilirliği ileriye taşımayı amaçlayan Tommy Hilfiger, ayakkabılarının üst yüzeylerinde geri dönüştürülmüş elma kabuğu bazlı elyaf kullandığı iki ayakkabı üretti.

  22 Nisan 2020 23:09 Çarşamba
Tommy Hilfiger Elma Kabuğu Bazlı Elyaftan İki Ayakkabı Üretti

Elma sektörünün atıklarından elde edilen biyolojik bazlı bir deri alternatifi olan ve elma kabuğundan geri dönüştürülen elyaf kullanılarak iki ayakkabı üreten Tommy Hilfiger, ayakkabıların üst yüzeylerinde, yüzde 24 oranında geri dönüştürülmüş elma elyafı kullandı. İlkbahar 2020 koleksiyonunun parçası olarak sunulan ayakkabılarda elma kabuğu bazlı elyafın deriye alternatif olarak entegre edilmesiyle sürdürülebilirlik bir adım daha öne taşındı.

Deri Alternatiflerine Talep Artıyor

Kuzey İtalya’da elma çiftçiliğiyle tanınan Tyrol bölgesinin yüksek elma üretiminin sunduğu fırsatlar göz önünde bulundurularak İtalyan girişimi Frumat tarafından, hem atık sorununu hem de moda sektörünün ekolojik deri alternatiflerine yönelik giderek artan talepleri ele alarak elma kabuğundan elyaf geliştirildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.