Tekstil’de Yangın Algılama Sistemi

Gaziantep’te 1999’da kurulan ve dünyanın en büyük dokumasız kumaş üreticilerinden Akınal Sentetik Grup Enerji Müdürü Burak Çetinel, yangın algılama sistemini önemli gördüklerini anlattı.

  18 Şubat 2021 10:01 Perşembe
Tekstil’de Yangın Algılama Sistemi

Akınal Sentetik Grup Enerji Müdürü Burak Çetinel ile fabrikalarındaki riskleri ve önlemleri görüştük. Akınal, bugün 200.000 m2 kapalı alanda kurulu tesislerinde 1000’i aşkın çalışanıyla yıllık 135.000 tondan fazla üretim kapasitesi ile 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Kullandığımız Sisteme Güveniyoruz

Çetinel, yangın algılama sistemine yaklaşımlarını “Yangın demek müthiş bir yıkım demek; işinizin darbe alması, müşterilerin kaybedilmesi, şirketin mevcut durumuna ve geleceğine zarar veren bir yıkım, hatta istihdam ettiğiniz insanların kaybı anlamına bile gelebilir. Bu sebeple, biz yangın algılama sistemini çok önemli görüyoruz” şeklinde aktardı

''Erken Uyarı Aldık''

Sistemden çok fayda gördüklerini belirten Çetinel, “Örnek olarak bir işletmemizde 4 defa büyüme potansiyeli yüksek yangın yakaladı. Orası elyaf uçuşmasının bol olduğu ve büyüyebilecek bir yangın potansiyelin olduğu bir işletmemiz. Sistem orada 4 kez canlı olay yakaladı. Erken uyarı aldığımız için büyümeden hemen tüple söndürüldü” sözleriyle deneyimlerini paylaştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.