Mutluluk Ölçen Battaniye

British Airways, yolcularının uçuş esnasındaki duygu durumlarını ölçebilen için battaniye üretti.

  10 Temmuz 2014 20:48 Perşembe
Mutluluk Ölçen Battaniye

Akıllı gözlük ve akıllı saat gibi giyilebilir dijital teknoloji alanında yapılan yatırımların ardından, bir akıllı ürün hamlesi de tekstil teknoloji alanından geldi. İngiliz havayolu şirketi British Airways, yolcularının yolculuk boyunca kendilerini nasıl hissettiğini belirleyebilmek için akıllı battaniye üretti. Havayolu şirketinin, müşterilerinin rahat olup olmadığını incelemek amacı ile kullanacağı yün battaniye, üzerinde bulunan LED ışıklarla ve bluetooth bağlantısı ile kişinin stres seviyesini çeşitli renklerle dışarıya aktarıyor. Yolcular rahat ve halinden memnunsa mavi olan battaniye yolcunun stres seviyesi arttığında kırmızıya dönüşüyor.

Havayolu şirketinin şimdiye kadar yaptığı uygulamalarda yolcuların, genelde uyurken, alkol tüketirken ve film seyrederken battaniye mavi oluyor. Uçağın türbülansa girmesi halende ya da yolcunun koltuklardan veya yanındakilerden memnun olmamaları halinde ise battaniyenin rengi kırmızı oluyor. Havayolu şirketi battaniyenin kullanım amacını, yolcularına daha rahat ve konforlu bir seyahat sunmak için veri toplamak olarak açıklıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.