Itema, ITMACH Hindistan'da son teknoloji ürünlerini sergiledi

Dokuma makineleri, yedek parçaları ve entegre hizmetler dahil olmak üzere sınıfının en iyisi dokuma çözümlerini sunan Itema, ITMACH Hindistan'da son teknoloji ürünlerini sektör temsilcilerine sundu.

  30 Aralık 2019 09:46 Pazartesi
Itema, ITMACH Hindistan'da son teknoloji ürünlerini sergiledi

Hindistan, ülke genelinde sayısız tekstil bölgesine sahip olan ve çok çeşitli dokuma kumaşlar üreten, dünyanın en ilginç tekstil endüstrilerinden birini temsil ediyor. Yıllar boyunca, Hint dokuma üreticileri, sofistike kumaşlar üretme kabiliyetiyle dikkat çekiciydi. Dokuma makineleri, OEM yedek parçaları ve entegre hizmetler dahil olmak üzere sınıfının en iyi dokuma çözümlerinin lideri İtalyan şirketi Itema, Hintli dokuma üreticisinin güvenilir bir ortağıdır. Itema, Hindistan’da 2002’den bu yana operasyonel bir şube ve 50’den fazla çalışanı, satış ve satış sonrası ekipleriyle müşterilerine eksizsiz hizmet sunuyor. Itema dokuma yeniliklerini sergilemek için 5-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Ahmedabad'daki ITMACH Hindistan’a katıldı.

Dokuma Yenilikleri

Dokuma teknolojisi açısından, Itema ekibi, ITMACH ziyaretçilerine şirketin uyguladığı en son yenilikleri ve gelişmeleri derinlemesine yansıttı.  Özellikle, bölgedeki en dağınık dokuma teknolojisi olan airjet atkı atma kısmında, Itema, ITMA 2019'da Barcelona'da sunduğu airjet modelinin İkinci Nesil A9500-2'sini piyasaya sürdü. Itema Airjet A9500 ve A9500p'nin İkinci Nesli A9500-2’yi ve önceki modellerinin en iyi özelliklerini araştırıyor. Makine performanslarını, maliyet tasarrufunu ve tekstil verimliliğini daha da artırıyor. Ana makine yenilikleri:

● Yeni ve optimize edilmiş pnömatik platform: atkı atma döngüsü, hava yükünü ve basıncını kullanırken daha hızlı bir sistem tepkisine yol açarak önemli ölçüde iyileştirildi, böylece asgari titreşimleri ve daha yüksek yapısal güvenilirliği garanti edebilir hale geldi.

● Hava tankı kapasitesini artırmak için revize edilmiş makine yapısı, en yüksek hızlarda bile üstün tekstil performansı sağlar.

● Atkıyı kumaşta tam olarak düz tutarak, atkıyı toplama, hava tüketimini azaltma ve kumaş kalitesini artırma gibi mükemmel atkı yakalamayı sağlayan yepyeni Bi-Power germe başlığı.

● Yepyeni güçlü tel çerçeveleri olan SKYFRAME - Itema özel tescilli teknolojisi - alüminyum ve karbondan yapılmış ve Itemalab ™ tarafından Lamiflex işbirliğiyle tasarlandı. Ayrıca üstün hafiflik ve sağlamlık sayesinde güvenilirlik ve dayanıklılıktan ödün vermeden en yüksek hızda çalışma gerçekleştirir.

Denim Dokumada Üstün Özellikler

Itema, airjet makinesinde denimin dokunması için sektöre özgü ve benzersiz özellikler sunar. Özel atkı iplikleri ile streç ve süper streç denim kumaşlarını dokumaya yönelik olan son popüler trend, Itema'ya elastik atkı iplikleri örmek için yenilikçi BLC - Fırça Likralı Kelepçe - nozülü yaratmasına ve patentlemesine yönelik ilham verdi. BLC nozulu sayesinde atkı, üstün kumaş kalitesi ve güvenilirliğini sağlamak için hareketli parçalar olmadan tutulur. Cihaz basit ve ustaca üretilmiştir. BLC, sürekli hava akışı nedeniyle oluşan elastik atkı ipliğini korumaktan kaynaklanan değerli görevi yerine getiren ana nozüle sabitlenir.

Daha Hızlı Dokuma Daha İyi Kumaş

Itema tarafından Schoch (Ekim 2019'dan itibaren başlayan bir Itema Grubu şirketi) işbirliğiyle geliştirilen Itema iREED® sektör tarafından önemli bir kriter olarak kabul edilir ve daha yüksek verim sağlayan bir atkı atma garantisi verirken hava tüketimini önemli ölçüde azaltır. Yeni kamış tünelinin şekli ve röle nozülü yeni konumu, daha yüksek verimli bir atkı atımı için kamış kanalındaki hava akışını optimize eder. Tasarrufun kaynağı aynı zamanda düşük hava basıncına ve Itema hava jetli dokuma makinenizin bakım azaltan tek delikli röle nozülüne bağlıdır.  Bu gelişmiş yenilikleri içeren Itema A9500-2, dokumacıya daha hızlı dokuma, daha iyi kumaşlar üretme ve daha akıllı kaynak kullanımı imkanı sunar.

Rapier tarafında, Itema, R9500-2denim'in üstünlüğü sayesinde günümüzde rapier dokuma teknolojisinde denim pazarı üretimine liderlik ediyor. İşte endüstride benzersiz olan R9500-2 denimin özellikleri:

● iSAVER ™ - kumaşın sol tarafındaki atkı ve çözgü atığını tamamen ortadan kaldıran Itemalab ™ mekatronik harikası. iSAVER ™ uzun zamandan beri dokumada tanıtılan eşsiz gerçek ve somut yeniliği temsil ediyor. Hammadde israfının azaltılması ve tasarrufun sağlanması sayesinde sürdürülebilir dokumada yeni bir kriter oluşturan iSAVER ™, denim dokumacılarından olağanüstü bir ilgi görüyor ve en ünlü denim fabrikalarının bazılarında başarıyla çalışıyor.

● Küçültülmüş boyutlar ve hafif rampalar ve TLC-Üçlü Katmanlı Karbon bant sayesinde, denim özelliğine sahip SK UltraLight Atkı Transfer Sistemi, maksimum tekstil verimi ve daha uzun parça ömrü sağlar.

● Makinenin performansını tam anlamıyla artırmak için tasarlanan ve güvenilirlikten ödün vermeyen iBOOSTER paketi. Son derece hızlı çalışırken, anahtarlı rapier yerleştirme sistemi bileşenleri büyük strese maruz kalır. Itemalab ™ tarafından yapılan derin malzeme çalışması sayesinde, Lamiflex ile yakın işbirliği içinde, Itema, uzun kullanım ömrü sağlamak için yeni takviyeli bantlar, dişli çarklar ve mikro akıllı soğutucular geliştirmeyi başardı. Ayrıca, sensörler ve dijital zeka yoluyla devrim niteliğindeki algılama sistemi, bileşenlerin sağlık durumunun gerçek zamanlı kontrolünü sağlar.

Schoch'un İtema Kazanımı

ITMACH, Hindistan tekstil endüstrisi paydaşlarına, İtalya ve Hindistan'da bulunan ve Itema'da çoğunluk hissesi bulunan tekstil tezgahları için önde gelen dokuma tarağı ve aksesuar üreticisi Itema ve Schoch arasındaki yeni ortaklığı tanıtan ilk resmi platform oldu.  2017 yılında tamamlanan Lamiflex'te çoğunluk hisselerinin devralınmasının ardından, PTMT (eski Panter) ile yapılan anlaşmayla, Itematech'in kurulmasına son verilmişti. Schoema grubuyla imzalanan anlaşmaysa Itema Teknik Tekstiller Bölümü ve dokuma makinelerinin aksesuarlarının sinerjik gelişiminin yanı sıra Schoch ticari ağının dikkat çekici bir şekilde pekiştirilmesinde önemli bir adım teşkil ediyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.