İTA Laboratuvarı Sektörün Hizmetinde

Uluslararası Akreditasyon Birliği tam üyesi Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş test laboratuvarı ile İTA, tekstil sektörünün hizmetinde

  07 Ocak 2014 10:06 Salı
İTA Laboratuvarı Sektörün Hizmetinde

Tekstil sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün arttırılması amacıyla, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB ) tarafından katma değeri yüksek ürünlerin desteklenmesi için kurulan İstanbul Tekstil Araştırma ve Geliştirme Merkezi (İTA), pilot üretim hatları ve laboratuvarları ve eğitim salonları ile Tekstilpark’ta hizmet veriyor.

TÜRKAK tarafından test laboratuvarı olarak akredite edilen İTA, kaplamalı teknik tekstil kumaşların ısıl geçirgenlik ve su buharı geçirgenlik ve su buharı geçirgenliği testlerinin yapıldığı hotplate cihazındaki test metotları için Türkiye’de akredite olan ilk ve tek laboratuvardır.

Ayrıca, İTA’da tüm haslık testlerinin gerçekleştirildiği Kimyasal ve Yaş İşlemler Laboratuvarı, kopma, patlatma, yırtılma gibi mukavemet testlerinin gerçekleştirildiği Fiziksel Testler Laboratuvarı boncuklanma, aşınma, su ve hava geçirgenliği, ses izolasyonu, tüm ortamlarda ışık haslığı testlerinin yapıldığı laboratuvarlarla beraber DSC ve FTIR gibi ölçümlerin yapıldığı Polimer Laboratuvarı ve elektros-pinning ve nanospider ölçümlerinin yapıldığı Nano Teknoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

Güvenilir hizmet

Bu laboratuvarlarda, müşteri farkı gözetmeksizin eşit, hızlı, dinamik, dürüst, tarafsız ve güvenilir olarak yürüten İTA’da laboratuvarların yanı sıra bir metre eninde numune hazırlanabilen nonwoven ve kaplama hattı ile cipsten sentetik iplik üreten extruder pilot üretim hatları ve dijital baskı makinesi bulunmaktadır.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İTHİB’e bağlı “İTKİB İTA Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Merkezi’nin Pilot İşletme ve Laboratuvarlarının Aktifleştirilmesi Projesi” kapsamında bu yıl pilot işletmelerdeki bu makinelerin başında uygulamalı sertifikalı eğitimler verilirken, makinelerin ve laboratuvar cihazlarının gelişen teknolojiye adaptasyonu için yeni ekipmanlar ile desteklenmesi sağlanmıştır.

İTA bu proje ile sektöre kalifiye eleman yetiştirmeyi, pilot işletmelerini aktifleştirerek yeni projeler geliştirmeyi hedeflemektedir.

2BFUNTEX

İTA, İstanbul Teknik Üniversitesi,Ege üniversitesi ve Öztek Tekstil’in de içinde yer aldığı Avrupa Birliği’nden 26 ülkenin katıldığı 2BFUNTEX Projesiyle, araştırma merkezlerinin dünya pazarındaki yenilikçi fonksiyonel tekstilleri ve bu doğrultudaki ihtiyaçların karşılanabilmesi için dünya sanayisi ile işbirliği ağlarının arttırılması amaçlanmaktadır.

2BFUNTEX projesi yeni lifler ve malzemeler, elektronik tekstiller, havacılık uygulamaları, inşaat ve tarım tekstilleri, askeri ve savunma tekstilleri, biyopolimerler ve biyoteknoloji, sağlık ve medikal tekstiller, liflerde ve kumaşlarda fonksiyonel yüzey işlemleri, nano teknoloji, elektro spinining, kompozitler, spor tekstilleri, koruyucu giysiler, ekolojik tekstiler, mikro kapsülleme ve akıllı tekstiller konularında bilgi akışı sağlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.