Lindauer DORNIER GmbH'de Yönetim Seviyesinde Kritik Atama

Uzun süreli Yönetim Kurulu Başkanlığı, aile şirketinin operasyonel yönetiminden Denetleme Kurulu'na geçiyor.

  01 Mayıs 2024 10:44 Çarşamba
Lindauer DORNIER GmbH'de Yönetim Seviyesinde Kritik Atama

25 yılı Genel Müdür olarak olmak üzere şirkette geçirdiği 35 yılın ardından Peter D. Dornier, 1 Temmuz 2024'te Lindauer DORNIER GmbH'nin operasyonel yönetimini aile şirketinin Denetleme Kuruluna katılmak üzere devredecek. Yönetim Kurulu Başkanı olarak halefi, daha önce DORNIER'in Teknik Genel Müdürü olan Andreas Kueckelmann olacak. Kendisine Ticari Genel Müdür Franz-Peter Matheis destek verecek.

Üst kademede planlanan değişiklik, geleneksel aile işletmesini geleceğe uygun hale getirmeyi amaçlayan operasyonel seviyedeki gençleştirmenin bir parçası. Peter D. Dornier, "Operasyonel yönetimi devrederek ve planlanan geçişi Denetleme Kurulu için gerçekleştirerek, DORNIER'in yerleşik olanı yeniyle iç içe geçirme geleneğini takip ediyorum" dedi. ‘’Denetleme Kurulu'nun bir üyesi olarak Lindauer DORNIER'in bağımsız, uluslararası düzeyde aktif bir aile şirketi olarak kalmasını ve başarılı bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmesini sağlamak için nüfuzum dâhilinde her türlü çabayı göstereceğim.’’

Almanya'da Üretime Açık Taahhüt

Peter D. Dornier, 1989 yılında, Esslingen'de makine mühendisliği okuduktan ve Münih'teki mtu'da gaz türbini tasarımı üzerine diploma tezini tamamladıktan sonra, babası Peter Dornier'in 1949 yazında Lindau-Rickenbach'ta Dornier'in eski uçak gemisi üretim departmanından mühendislerle birlikte kurduğu aile şirketine katıldı. 1999 yılında yönetim kurulu sözcüsü görevini devralan ve daha sonra CEO'luğa terfi eden kendisi, o zamanlar zaten uluslararası üne sahip bir makine ve tesis mühendisliği şirketi olan DORNIER'in teknolojik gelişimini ileriye taşımaya devam ediyor. Bu çabasında uzun süreli çalışanlardan destek alıyor. Peter D. Dornier, "Lindauer DORNIER'in 75 yıllık varoluşu boyunca küçük bir fidandan ihtişamlı bir ağaca dönüşmesi, her şeyden önce iş gücümüzün bağlılığı ve iyi fikirleri sayesindedir" dedi. Bugün şirkette 63'ü stajyer olmak üzere yaklaşık 1000 "Dornierli" çalışıyor. Peter D. Dornier ayrıca şirketin tüm makine ve sistemlerini yalnızca Almanya'da üretme konusundaki açık vaadine de sadık kalıyor. Bunun temeli, Lindauer DORNIER GmbH'nin 1990'lı yılların başında şirkete katıldıktan sonra bir grup önde gelen çalışanla birlikte geliştirdiği ve bugün hala şirkete yön veren "Yedi Emir" ilkeleridir. DORNIER, Lindau ve Esseratsweiler tesislerini geleceğe uygun hale getirmek amacıyla şu anda yakın şirket tarihindeki en büyük yatırımları gerçekleştiriyor. Makinelerin modernleştirilmesinin yanı sıra, üretim hollerinin çatılarındaki yeni fotovoltaik sistemler de buna dâhildir. Uzun vadede DORNIER, elektrik ihtiyacının çoğunu yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor. Lindau'daki genel merkezdeki yeni eğitim merkezine yapılan yatırımlar da aile şirketinin gençleşme konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Burada 2024 yılından itibaren 1.000 metrekarelik alanda 75'e kadar gence mekatronik mühendisleri, endüstriyel mekanik, makine ve tesis operatörlerinin yanı sıra ticari çalışanlar ve çift dal üniversite öğrencileri olarak eğitim verilecek.

Esneklik ve Kaliteye Stratejik Odaklanma

Peter D. Dornier'in CEO olarak görev yaptığı süre boyunca dokuma makinesi bölümü, teknik tekstillere yönelik artan taleple karakterize edildi. Yine DORNIER dokuma makinelerinde üretilen giyim ve ev tekstillerinin üretimi ağırlıklı olarak seri üretime yönelik olsa da kimya, otomotiv ve hava ve uzay mühendisliği endüstrilerine yönelik teknik tekstillerin odak noktası hassasiyet, kalite ve maksimum üretim güvenilirliğidir. Onun liderliğinde, mühendislik odaklı şirket bu nedenle sürekli olarak yeni "Kalite değer yaratır" ana prensibini takip ediyor ve kendisini yüksek kaliteli, teknik açıdan sofistike kumaş üreticileriyle yakın iş birliği içinde çalışan güvenilir bir ortak olarak konumlandırıyor. Bu üreticiler aynı zamanda 40 yıldan fazla çalışma süresi sağlayan DORNIER dokuma makinelerinin dayanıklılığını ve esnekliğini de takdir ediyor. Kumaş üreticilerinin DORNIER hava jetli ve kancalı dokuma makinelerini daha hızlı dönüştürmelerini sağlamak için Peter D. Dornier, platform konseptini ileriye taşıyor. Bu stratejideki kilometre taşlarından biri de P2 kancalı dokuma makinesinin 2019 yılındaki pazar lansmanıydı. Modüler tasarımı sayesinde kumaş üreticileri makineyi kolayca uyarlayabiliyor ve böylece pazar dalgalanmalarına hızlı ve esnek bir şekilde tepki verebiliyor. Peter D. Dornier, "İplik makarasına sarılabilen her şey DORNIER dokuma makinesinde işlenebiliyor" dedi ve ekledi, "hava yastıkları, koruyucu giysiler, araç lastikleri veya ipek, yün ve ketenden yapılmış yüksek kaliteli tekstiller için- modern yaşamımızın tüm bu kullanışlı ve gerekli yoldaşları, Konstanz Gölü'ndeki Lindau'nun teknolojisi kullanılarak her gün dünya çapında üretiliyor."

Hızla Büyüyen Geleceğin Alanlarının Bir Parçası

Peter D. Dornier, 1999 yılında Lindauer DORNIER'in işletmesini devraldığında akıllı telefonlar, fotovoltaik sistemler ve büyük miktarlardaki elektrikli arabalar hâlâ geleceğe dair vizyonlardı. Bugün DORNIER'in Özel Makineler departmanı, şirketin müşterilerinin üretim yaptığı tesisleri tasarlıyor, geliştiriyor ve inşa ediyor örn. akıllı telefonlar, PV sistemleri ve elektrikli araçlara yönelik lityum iyon piller için özel filmler. Peter D. Dornier böylece Konstanz Gölü'ndeki geleneksel aile işletmesini geleceğin üç önemli ve hızla büyüyen alanıyla "iç içe" geçirdi. Bu tesislerde gıda ve tıbbi ambalajına yönelik filmler de üretiliyor. Lindauer DORNIER GmbH, çift eksenli yönlendirilmiş polyester film (BOPET) üretimine yönelik makineler alanında pazar ve teknoloji lideridir. Şirketin yüzde 90'ın üzerindeki ihracat oranıyla büyük ölçüde küresel ekonomiye bağımlı olması nedeniyle, özel makineler segmenti özellikle zor zamanlarda değerini kanıtladı. Örneğin, KOVİD-19 salgını sırasında daha az tekstil dokunurken dünya çapında artan hijyen gereklilikleri nedeniyle ambalajlamaya yönelik talep keskin bir şekilde arttı.

Seri Üretimde Fiber Kompozit Bileşenler

Peter D. Dornier, 2014 yılında DORNIER'in dokuma makineleri ve film gerdirme sistemleri üretiminde onlarca yıllık deneyimini bir araya getirdiği Kompozit Sistemler (CS) bölümünü kurarak öncü ruhunu gösterdi. Burada şirket, büyüyen fiber kompozit endüstrisi için karbon, cam ve aramidden yapılmış yüksek kaliteli ancak maliyet tasarruflu kompozit yarı mamul ürünlerin ölçeklenebilir seri üretimi için en son teknolojiye sahip sistemler geliştirmektedir– artan sürdürülebilirlik gereklilikleri ve buna bağlı olarak ağırlık ve CO2 tasarrufu talebi nedeniyle yükselişte olan bir endüstri. Son derece uzmanlaşmış tedarikçiler spor ekipmanları, yüksek performanslı araçlar ve uçak gemileri için hafif ağırlıkta bileşenler üretmek amacıyla CS sistemlerini kullanıyor. Claude Dornier'in torunu bir bakıma şirketi köklerine geri götürüyor: Lindauer DORNIER kurulduğunda kurucu Peter Dornier'in çevresindeki eski uçak gemisi mühendislerinin bilgi birikimi dokuma makinelerinin yapımında kullanılırken, DORNIER mühendislerinin uzmanlığı artık en yeni uçak gemisi bileşenlerinin üretimine aktarılıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster