EFI’den Tekstil Teknolojilerine Yeni Bakış

EFI, 12 renkli Reggiani Colors tekstil baskı makinesi ve daha çevreci denim üretimine yönelik Mezzera ürünü ile tekstil teknolojilerine yeni bir bakış açısı getiriyor.

  26 Nisan 2018 01:00 Perşembe
EFI’den Tekstil Teknolojilerine Yeni Bakış

Baskı teknolojilerinin önde gelen şirketlerinden EFI, tekstil teknolojileri ve baskı makineleri ile sektöre yenilik getirmeyi sürdürüyor. EFI, son olarak piyasaya yeni sürülen Reggiani Colors dijital baskı makinesi ve denim giysileri çevresel açıdan daha sürdürülebilir şekilde boyamaya yönelik Mezzera ürününü ilk kez Türkiye’de görücüye çıkarttı.

Gelenekselden Dijital Üretime Geçiş Yalınlaşıyor

EFI’nin sunduğu son ürün olan dijital tekstil baskı makinesi Reggiani Colors, şirketin bir yıldan az süre içerisinde piyasaya çıkardığı dördüncü ileri teknoloji ürünü. Reggiani Colors, önemli olan görüntüleme yapılandırması sunmasının yanı sıra gelenekselden dijital üretime geçişi yalınlaştırıyor. EFI Reggiani Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Adele Genoni, “EFI Reggiani Colors baskı makinesi, arka arkaya basılabilecek 12’ye kadar renk sunan, tekstil üreticileri için çığır açan bir ürün.” dedi.

Reggiani Colors dijital baskı makinesi, kullanıcılara özel mürekkepleri, farklı kimyasal türde mürekkepleri ve daha yüksek nüfuzlu baskı gibi özel yöntemlerin kimyasına sahip olan mürekkepleri kullanma imkanı sağlıyor. Ayrıca bunların hepsini aynı anda yapabilme olanağı da dahil olmak üzere 180, 240 ve 340 mm genişliklerinde baskı yapma fırsatı veriyor. Genişletilmiş renk gamı ve kumaşa yüksek oranda nüfuz etme özelliği ile saatte 560 metrekareye kadar baskı yapılabiliyor. EFI Reggiani dijital baskı makinelerinde profesyonel renk yönetimi ve yüksek kaliteli RIP çıktısına yönelik Fiery proServer dijital ön uç (DFE) ile verimli tekstil tasarımı ve dosya hazırlama teknolojilerini bir araya getiren EFI Fiery® Textile Bundle da yer alıyor. EFI Optitex® yazılımı ise, 3D dijital kıyafetleri hızlıca oluşturma imkanı sunmak için moda ve tekstil endüstrisine entegre bir 2D/3D dijital çözümü sağlıyor.

Çevreci Denim Üretimine Katkı

Yeni EFI Mezzera indigo boyama teknolojisi dünya çapında ilk kez Türkiye’de görücüye çıktı. Mezzera, tekstil şirketlerinin denim üretimi sırasındaki aşırı su kullanımını, kimyasal atıkları ve yüksek işletim maliyetlerini ortadan kaldırma imkanı sunmasıyla öne çıkıyor. EFI, Mezzera LOOP SLASHER ürününü yaratmak için denim üreticileri ve imalatçıları ile iş birliği yaptı. Yeni ürün, indigo performansını geliştirmek ve kimyasalları muhafaza etmek için nitrojenle mühürlenmiş hazneler kullanıyor. EFI Mezzera LOOP SLASHER, diğer denim üretim teknolojileri ile karşılaştırıldığında yüzde 35 oranında daha düşük bir çevresel etkiye sahip ve yüzde 50 daha az indigo likörü kullanıyor. Ayrıca denim üretimi için gerekli olan toplam kimyasal miktarını sınırlayarak, işlemde kullanılan hidrosülfitin yüzde 30 ila yüzde 40’ını tekrar kullanım için tutuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.