Duayen Makina Rakibi Vahdet Tekstil Makina’yı Satın Aldı

Duayen Makina, Vahdet Tekstil Makina firmasının tüm hisselerini satın aldı.

  29 Haziran 2014 17:13 Pazar
Duayen Makina Rakibi Vahdet Tekstil Makina’yı Satın Aldı

Tekstil sektöründe tecrübeli bir geçmişe sahip olan Metin Yıldız tarafından kurulan Duayen Makina, sektördeki başarılı çalışmalarına devam ediyor. Kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen firmasını sektörün en güçlü tedarikçilerinden biri haline getiren Metin Yıldız, daha önceden ortağı olduğu Vahdet Tekstil Makina San. Ve Tic. Ltd. Şti’yi satın aldı.

Duayen Makina, 2010 yılından beri yedek parça, tamir ve sarf malzemeleri alanında örme sektörüne başarılı bir şekilde hizmet veriyor. Satın alma işleminin gerçekleşmesinden sonra iki ayrı firma olarak yola devam edecek olan Duayen Tekstil Makineleri ve Vahdet Tekstil Makineleri, sektörde aynı alanda faaliyet gösteriyor. Konu hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldız, Vahdet Tekstil Makinalarının faaliyetlerine genç bir kadro ile devam edeceğini belirterek, iki firmanın aynı alanda faaliyetlerine devam etmesinin, kaliteyi artıracağını vurguladı. Firma, uygulanacak yapılanma ile Nisan ayı sonunda, yeni haliyle hizmetlerini sürdürecek.

Sektörün ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını yakından takip ederek, tekstil sektörünün problemlerine devamlı çözüm üreten Duayen Makina’nın kuruluşu ve faaliyetleri konusunda bilgi veren Metin Yıldız, müşterinin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt vermenin kendileri için önemli olduğunu ve sektörde çok hızlı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını söyledi.

Yuvarlak örgü makinaları tamiri, bakım ve servisi, yedek parça imalatı, ithalatı ve ihracatı, yuvarlak örgü makinası çardak ve yedek parçaları imalatı, çelik ve mekik imalatı alanlarında faaliyet gösteren Duayen Makina, yuvarlak örgü makinası tüp en makinalarının açık en’e çevrilmesi ile de müşterilerine hizmet ediyor. Türkiye pazarına gelecekte yeni ürünler dahil edeceklerini söyleyen Yıldız, şirket olarak ihracata da büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

2013 Yılında Yüzde 25 Büyüme

İran, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland, Hindistan, Pakistan gibi ülkelere ihracat gerçekleştiren firma, özellikle örgü makinası ihracatı ile dış pazarda ürün satışı için çalışmalarını artırmayı hedefliyor. 2013 yılında şirket hedeflerini tam anlamıyla tutturamadıklarını belirten Yıldız, “2013 yılı 2012 yılına göre daha zor geçti. Duayen Makina olarak yüzde 40 – 45 büyüme hedefi küresel ekonomik kriz ve Türkiye’de yaşanılan gelişmeler ile yakalanamadı. Ama geçmişten gelen bilgi birikimi ve deneyimlerimiz sayesinde yüzde 25’lik bir büyüme kaydettik. 2013 yılının son çeyreğinde döviz kurlarındaki artış ve devam eden sıkıntılar sebebiyle umutla başladığımız 2014 yılının da zor geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Markalaşmak Gerekiyor

Döviz kurlarının yükselmesi makine satışlarının düşmesine neden oluyor. Son altı aylık veriler makine ile birlikte yedek parça taleplerinde azaldığını gösteriyor. Pazardaki bu hareketsizliğin Duayen Makinayı de etkilediğine dikkat çeken Yıldız, “Daha önce teknoloji yatırımı yapılırken,  ülkemizde daha hızlı,  daha fazla,  daha kaliteli üretim gerçekleştiriliyordu. Bu da bizim rakiplerimiz karşısında öne geçmemizi sağlıyordu. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin kendi markalarını çıkartması ve dünya genelinde bilinirliğini artırması gerekiyor.  Avrupa'nın bazı ülkelerinde üretim bile olmadığı halde dünyanın en önemli giyim markaları bu ülkelere aittir.  Türkiye’de de çok kaliteli üretim var,  bu firmalar kendi markalarını oluşturup dünya genelinde başarı gösterdiğinde çok daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.