AUTOCONER X6 GELECEĞE KOŞUYOR

RFID teknolojisine dayanan devrim niteliğindeki malzeme akış sistemi Bobbin Cloud ile Autoconer X6, bobin sarımında Otomasyon 4.0'a doğru adım atıyor.

  29 Ağustos 2018 01:00 Çarşamba
AUTOCONER X6  GELECEĞE KOŞUYOR

Malzeme akışında devrim yaratan Bobbin Cloud ile Otomasyon 4.0

En yeni RFID teknolojisini temel alan malzeme akış sistemi Bobbin Cloud ile Autoconer X6, akıllı ve yazılım kontrollü materyal yönetimi sayesinde en yüksek proses güvenliğini sağlıyor. RFID çipleri Peg-tray'leri akıllı SmartTraylere dönüştürür. Bunlar kesintisiz malzeme takipli yüksek performanslı kops ve masura lojistiğinin anahtarlarıdır. Tüm SmartTrays'lerin durumu ve konumu her zaman bilinir.

Merkezi olmayan işleme üniteleri ve akıllıca, devresel olarak tasarlanmış olan malzeme akışı Bobbin Cloud'un karakteristik özellikleridir. Formüla 1'deki bir pit duruşunda olduğu gibi, kopslar ve masuralar otomatik olarak raylar boyunca konumlandırılan işleme ünitelerine gitmektedir. Döngü hızını ve kapasiteyi arttırmak için paralel çalışan birkaç kops hazırlama istasyonu kurulabilir. Sarım üniteleri önceden hazırlanmış kopslarla doğrudan Bobbin Cloud'dan güvenli bir şekilde beslenir. Devrenin tamamı bir malzeme deposu olarak işlev görmektedir. RFID kopslar, atık kopslar ve masuralarla SmartTrays'lerin akıllı dağıtımı ve hedefe yönelik tahsisini sağlar.

Kızılötesi sensörlü yeni optik masura denetimi, artan proses güvenliğinin diğer önemli bir parçasıdır. Temassız  tarama özelliği ile  yüksek döngü hızlarında bile münferit iplikler ile tüm iplik  yapılarını güvenilir bir şekilde algılar.

Bobbin Cloud ve RFID teknolojisi entegre çevrimiçi kalite görüntüleme sistemi SPID ile birlikte Autoconer ve ring iplik eğirme makinesinin geleceğe yönelik doğrudan bağlantısının temelini oluşturur. Bu sayede her iplik eğirme fabrikası en yüksek kalite seviyesine ulaşma imkanına sahip olur. Optimum makine ağı ve daha yoğun süreç otomasyonu standart hale gelir.

Enerji: % 20'ye kadar azaltılmış kaynak tüketimi

5. ve 6. nesil Autoconer makinelerinin performans karşılaştırması sadece süreç otomasyonu açısından önem taşımıyor. Autoconer X6, aynı zamanda yüksek enerji verimliliğinden dolayı % 20'ye varan oranda daha düşük enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor. Tüm bileşenler ve fonksiyonlar enerji tüketimi açısından optimize edilmiştir. Bunlar arasında hava akışında  geliştirilmiş aerodinamik özellikler, yüksek verimliliğe sahip en modern tahrikler ve benzersiz "Power on Demand" vakum kontrolü yer alıyor.

Temizlik alanında da daha fazla enerji tasarrufu sağlanmıştır. MultiJet, basınçlı hava tüketiminde ciddi bir azalma sağlar. Gezer temizleyici daha yüksek bir enerji verimliliği ile çalışıyorken,yeni aerodinamiği sayesinde kops tozu uzaklaştırma sistemi daha az enerji gerektirir .

Basınçlı hava ve enerji tüketiminin sürekli çevrimiçi izlenmesiyle, Enerji Görüntüleme, çalışan personelin bobin sarım süreçlerini enerji tasarruflu olarak optimize etmesine ve dolayısıyla maliyetleri düşürmesine yardımcı olur.

Autoconer X6, her şeyden önce mükemmel bir şekilde eşleştirilen bobin sarım ve döngü süreçleri ile en değerli kaynağı, ipliği, korur. Burada, Schlafhorst bütünsel komple çözüm ile benzersiz gelişmeler elde etmiştir. Üst iplik sensörü, aerodinamik olarak optimize edilmiş emiş borusu, akıllı döngü işlemli SmartCycle ve değiştiricide bulunan SmartJet, mükemmel bir uyumla çalışır.

Ekonomi: % 6'ya varan daha yüksek verimlilik

Autoconer X6, maksimum verimlilikle tasarlanmıştır. Bu, yeni nesil makinelerle çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilen bir üretim hattının kurulup devreye alınması ile başlamaktadır. Entegre üst yapıya sahip seksiyonların fonksiyonel tasarımı, fabrikada ön montaj ve ön ayarlamaya olanak tanıyarak, iplik işletmesinde  yerinde montaj ve kurulum sırasında çok önemli bir zaman tasarrufu sağlar.

96 adete  kadar bobin sarım üniteli ekstra uzun makineler metrekare başına üretkenliği artırır. Bu sayede Bobbin Cloud tüm bobin sarım ünitelerini tüm uzunluk boyunca en yüksek döngü hızlarıyla güvenilir bir şekilde malzemeyle besler. Autoconer Tip RM ile ekstra uzun makinelerde benzersiz 9+1 besleme prensibi kendini kanıtlamaktadır.

Autoconer X6'nın olağanüstü üretim performansının sırrı akıllı bobin sarım teknolojisinde yatmaktadır. LaunchControl, Autoconer X6'yı kaydırma olmadan istenen maksimum hıza getirir. Eco-Drum-Drive, yüksek hızlı desen bozma ile TensionControl ve Autotense FX iplik tansiyon kontrolü sistemleri, yüksek hızda kaliteyi ödün vermeden sağlar. SmartCycle ve SmartJet ile üretken, minimal kısa döngü prosesleri ve birçok otomatik kalibrasyon fonksiyonu, birçok noktada bobin sarım prosesini optimize eder ve daha yüksek üretkenlik sağlar.

Ergonomi: Personel iş yükünün akıllı biçimde azaltılması

Nitelik ve nicelik açısından bakıldığında personel kapasitesi konusu bugün ve gelecekte tekstil endüstrisinde çok önemli bir faktör olmaya devam edecektir. Akıllı, zeki işlevselliğe sahip Autoconer X6, bir yandan bobin sarımında kullanılan genel personel ihtiyacını azaltırken, diğer yandan da akıllı kullanım kolaylığı sayesinde personelin yükünü azaltıyor. SmartJet, Tube-Check, çoklu masura kullanımı ve boş masura stratejisi sayesinde akıllı değiştirici X-Change ile akıllı bobin yönetimi sağlanır. Yeni ara depolama ile bitmiş çapraz bobin sarımı depolama kapasitesi iki katına çıkar ve böylece üretim, değişim ve personel kapasitesi optimum biçimde kullanılabilir.

Her kalite çapraz bobinin üretimi İnformatör üzerinden denetlenir. Modern sensör sistemi ve birçok ünitenin otomatik kalibrasyonu, Schlafhorst'un tekstil teknolojisindeki bilgi birikimini tek bir tuşa basarak kullanılabilir hale getiriyor. Bu, makinenin maksimum verimliliğini sağlar ve bobin sarımında personelin işini kolaylaştırır.

Kalite referansından yararlanın

Autoconer çapraz bobinleri, hem genel hem de özel uygulamalar için tekstil endüstrisinde bobin kalitesi için referans olarak kabul edilmektedir.Temel donanımında bile  Autoconer birçok fonksiyonel detaylı yüksek kaliteli bobinler sağlar; bobin yapıları yüksek işlem güvenirliği ve bu nedenle de sonraki işlemlerde yüksek kazançlar sunar. Uç birleştirme (splays) teknolojisindeki yeniliklerle, Autoconer X6 modern, kaliteli ipliklerin başarılı bir şekilde işlenmesi için farklı olanaklar sunar. Autotense FX, Variotense FX, Propack FX, Variopack FX, Ecopack FX veya dijital sarım  teknolojisi PreciFX ile iplik işletmeleri , sonraki iş süreçlerinde benzersiz özellikleriyle öne çıkan ve üst segmentte maliyet etkinliğini yeniden tanımlayan optimize edilmiş bir süreçte daha yüksek kaliteli bobinler üretirler.

Autoconer X6, enerji, ekonomi ve ergonomi alanlarındaki üçlü katma değer yaratan E³ sertifikası ile tekstil endüstrisini daha karlı bir geleceğe götürüyor. Veri ve süreç ağı ile özellikle de yeni devrim niteliğindeki Autoconer malzeme akış sistemi Bobbin Cloud ile Otomasyon 4.0 yolunda çığır açan adımlar atılıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.