Trützschler'den Ezber Bozan Teknoloji AUTO DRAFT

Regüleli cer makinamız TD 10'un bir parçası olan Trützschler'in AUTO DRAFT fonksiyonu, üretim koşulları sırasında ön çekim bölgesini otomatik olarak optimize etmek için inovatif bir ölçüm yöntemi kullanır.

  29 Haziran 2021 09:27 Salı
Trützschler'den  Ezber Bozan Teknoloji AUTO DRAFT

Modern cer makineleri, her bir eğiricinin bireysel taleplerine cevap verecek şekilde ayarlanabilen sıradışı ayarlama çeşitlilik seçenekleriyle gelir Ancak ön çekim ayarı hala zorlu, öngörülemez ve çok yavaştır. Başarılı regüleli cer makinamız TD 10'un bir parçası olan Trützschler'in AUTO DRAFT fonksiyonu, üretim koşulları sırasında ön çekim bölgesini otomatik olarak optimize etmek için inovatif bir ölçüm yöntemi kullanır. Ve işlem iki dakikadan az sürer.

Onlarca yıldır, iplikçiler, cer makinasında ön çekim bölgesinin nasıl ayarlanacağı konusundaki olağandışı problemlerle karşı karşıyalar. Bunun nedeni kısmen, ön çekim bölgesinin ayarlanmasının, cer makinasındaki çok çeşitli ayarların değiştirilmesini gerektirmesi ve her ayarın diğer ayarlara göre adapte edilmesi gerektiğidir. Sonuç olarak, birçok iplikçi, yoğun üretim programlarını kesintiye uğratacak zamanları olmadığından ön çekim ayarlarına müdahale etmez.

Ön Çekim İşleminde Optimizasyon

Bunun da ötesinde, şu anda optimum ön çekim ayarları hakkında net bilgi sağlayan hiçbir laboratuvar testi veya ölçülebilir variant bulunmamaktadır. Elyaf ve cer makinesi üreticileri bile yalnızca kaba yönergeler sağlayabilir, bu da iplikçilerin yalnızca bitmiş ipliği incelerken ön çekim ayarlarının uygun olup olmadığını söyleyebilecekleri anlamına gelir. Çoğu iplikçi, Varyasyon Katsayısı (CV) değerini kullanarak ön çekimi ayarlamaya çalışır. Ancak, düşük çekimli kopmalar genellikle şerit düzgünsüzlüğünü iyileştirirken, bu yaklaşım ek sorunlara yol açabilir (aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi). Ön çekim bölgesinin çok düşük seviye ayarı iplik mukavemetini ve esnemesini azaltabilir. Ayrıca, kusurların sayısını artırabilir ve eğirme işleminin sonraki aşamalarında çalışan makinelerin çalışma davranışını ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu, optimizasyonun ancak çok uzun vadede mümkün olduğu anlamına gelir.

Piyasadaki her şeyden daha hızlı ve daha iyi

Yenilikçi AUTO DRAFT fonksiyonumuz, polyester dahil olmak üzere karde ring ipliklerinin üretiminde bu olağandışı soruna yüksek etkili bir çözüm sağlar. Gerçek üretim koşullarında otomatik olarak mümkün olan en iyi ön çekim ayarını hesaplamak için son teknoloji ürünü bir ölçüm yöntemi kullanır. Yöntem, tüm elyaf ve şerit parametrelerinin yanı sıra belirli bir cer makinası modelindeki ayarları ve bağlantılı dış kaynaklı koşul sınırlamalarını dikkate alır. Kullanıcı daha sonra makinesinin yazılımında önerilen ayarı uygulayıp uygulamayacağını seçebilir.

AUTO DRAFT, iki dakikadan daha kısa bir sürede optimum motor şaftı ayarını belirleyebilir. Bu, ön taslağı ayarlama sürecini hızlandırır ve bu ayarlamaların nasıl optimize edileceği konusunda anlamlı bir netlik sağlar. Çok basitçe söylemek gerekirse: Şu anda piyasada bulunan her şeyden daha hızlı ve daha iyidir.

Çok çeşitli çekici avantajlar

Tüm dünyadaki tekstil endüstrisindeki müşterilerimiz, TD 10 regüleli cer makinemizdeki bir özellik olan AUTO DRAFT'tan zaten yararlanıyor. Başlıca avantajları şunları içerir:

• Ön çekim bölgesinin optimum ayarı - ilk denemede yeni malzemeler için mümkün olan en iyi ayarların seçilmesi dahil.

• Draft sisteminde doğru draft distribüsyonu

• Daha az ayar ve daha kısa işlem süreleri.

• Makine için daha iyi temel ayarlar – sub-optimal makine ayarına ait olumsuz etkilerini azaltır ve daha iyi, daha homojen bir şerit kalitesi sağlar.

• Kalite kontrol ile ilgili maliyetlerin azaltılması.

• Hammadde kalitesi değiştiğinde makine ayarlarının kolayca izlenmesi ve ayarlanması.

• Ve üretim sürecinin sonraki aşamalarında iyileştirmeler.

Nasıl çalışır

AUTO DRAFT işlevi etkinleştirildiğinde, ön çekişi sürekli olarak 1.00'den 1.95'e değiştirir ve ardından çekim sistemindeki çekim kuvvetlerini ölçer.

Soldan sağa: 1) AUTO DRAFT ön çekimi hesaplamaya başlar. 2) Tüm çekim bölgesi boyunca ön çekme kuvvetini ölçer. 3) Ve otomatik ön çekim hesaplama işleminin sonuçlarını görüntüler.

Değerlendirme

AUTO DRAFT işlevi, ön çekim optimizasyonu için gerçekten ezber bozan bir teknolojidir. Gerçek üretim koşullarında çalışan ve tüm ilgili faktörleri dikkate alan yenilikçi ve otomatik bir yöntem kullanarak ön çekimin hızlı ve kolay bir şekilde ayarlanmasını mümkün kılar. Böylelikle iplikçilerin zamandan ve paradan tasarruf etmelerini sağlarken kaliteyi artırıp proseslerini daha verimli hale getiriyor. Ön çekim için büyük bir buluş. Ve Trützschler’in dünya çapındaki müşterilerini değerli bir rekabet avantajı elde etmeleri için güçlendiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.