Tekstil Fuarları Güvenle Yapılacak

Heimtextil, Techtextil ve Texprocess işbirliği, Messe Frankfurt Tekstil ve Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, ticaret-fuarları hakkında planlamaya ilişkin bilgiler verdi.

  22 Ocak 2021 09:10 Cuma
Tekstil Fuarları Güvenle Yapılacak

S. Heimtextil, Techtextil ve Texprocess ticaret fuarı üçlemesinin Mayıs 2021'de başarılı bir şekilde düzenlenebileceğine  dair size güvence veren nedir?

C. Bu yıl hepimiz önceden bilinmeyen ve öngörülemeyen gelişmelerin olduğu bir çok durumla karşılaştık. Hiçbirimiz pandeminin sonuçlarını ve süresini önceden tahmin etmedik. Ve yine ne zaman tekrar güvenilir bir planlamayı hayata geçirebileceğimizi hesap edemediğimiz bir noktadayız. Yine de iyimser olmak için iyi bir neden var. Yazın sonuna doğru, Almanya'nın fuar ve sergi endüstrisine, ikinci dalga bizi vurmadan çok kısa bir süre önce tekrar fuar düzenleme yetkisi verildi. Bunun ışığında, erken bir aşamada bir sonraki Heimtextil'i Ocak 2021'den Mayıs'a ertelemeye karar verdiğimiz için biraz nefes aldık. Zira, halen planlama netleşmemiş olsa da, Heimtextil, Techtextil ve Texprocess 2021 projelerini güvenle masaya yatırıyoruz  şu an yaşanan ikincil yasakların, kısıtlamaların ve yaklaşan kış aylarının etkisinin az olması ümidiyle korona salgının etkilerinin bahar ayları itibariyle azalacağını tahmin ediyoruz. Asya'ya yönelmek bize iyimserlik için zemin sağlıyor. Ekim ortasında, Messe Frankfurt 150.000'e varan katılımcıyla fuarlar düzenlemeye başladı. Çin'in virüsü ele alma şekli Avrupa yaklaşımıyla karşılaştırılamaz olsa da, yine de oradaki durumu cesaret verici görüyoruz. Dahası, sosyal mesafenin ve verimli bir temiz hava tedarik imkanının, örneğin bir alışveriş merkezine kıyasla sergi salonlarında düzenlenmesinin çok daha kolay olduğuna inandığımız için bu noktada birleşiyoruz. Ayrıca geçtiğimiz aylarda hijyen ve güvenlik konseptimiz üzerinde titiz bir şekilde çalıştık. Doğal olarak, büyük çoğunluğu sektörün yakın gelecekte bir araya geldiğini görmek isteyen idari yetkililer ve katılımcılarımızla yakın temas halindeyiz. Bu doğrultuda, 2021 yılında fuarlarımızı güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için hızla ilerliyoruz.

S. Sektör ve ticaret tarafındaki havayı nasıl görüyorsunuz ve bugüne kadar katılımcıların tepkisi ne oldu?

C. Almanya’nın ev tekstili üreticilerinden, mobilya uzmanlarından ve perakendecilerinden sipariş alımlarının maksimum düzeyde olduğunu gözlemliyoruz. İnsanlar 2020'de fazla seyahat edemediler ve bu nedenle yakın çevresine daha fazla yatırım yaptı. Heimtex ticaret birliğine göre, bu yıl yaz aylarında düşüş yaşanmadı ve bazı sektörler ilk yasak ve kısıtlamalardan kaynaklanan kayıpları telafi edebildi.

Nonwoven üreticileri, yüz maskeleri ve hijyen ekipmanı üretimi ile satışlarında yüzde 5 artış elde etti. Bununla birlikte, genel olarak, teknik tekstil sektöründe satışlar, yıllarca olumlu yönde gelişme gösterdikten sonra ilk kez düşüş yaşadı. IVGT tekstil derneğine göre, ticari karlılık bu yılın Ocak-Eylül arasında 2019'un aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 13 azaldı.

Bu yılın ikinci çeyreğinde satışlarda yaşanan düşüşün ardından, Almanya'dan tekstil makinelerinin ihracatı artık giderek daha istikrarlı hale geldi. VDMA Textile Care, Kumaş ve Deri Teknolojilerine göre, 27 AB üyesi ihracat rakamlarında Almanya’nın makine ve tesis üreticileri yaklaşık olarak Ocak-Eylül döneminde bir önceki yıla göre yüzde 16 bir düşüş kaydetti.. Ancak, bu yıl içinde iyileşme gösterecek.

Pek çok şirketin yakın gelecekte müşterileri ve ortaklarıyla ticari bir fuar ve kişisel görüşmeler yaparak işlerine ek bir destek vermeyi umduğunu duyduk. Ev tekstili sektörünün önde gelen temsilcileri, yakın zamanda yaklaşmakta olan Heimtextil'i kriz zamanlarında işletmeleri için belirleyici bir itici güç kaynağı olarak değerlendirdi. Birçoğu, fuarın Mayıs ayına ertelenmesine de olumlu tepki verdi ve katılımcılarımızdan gelen yankı da buna paralel olarak olumlu oldu. Şu anda yaklaşık 1.600 şirket, bir sonraki Heimtextil fuarına katılma yönünde talepleri olduğunu söyledi. Techtextil ve Texprocess, daha önce ayrılmış olan önceki etkinliklerdeki sergi alanının sırasıyla yüzde 85 ve 65'in üzerinde çok pozitif kayıt altına alınan rakamlara ulaşabilir.

Katılımcılarımızın ve ortaklarımızın bize bu kadar güvendikleri ve kriz zamanlarında bile önde gelen ticaret fuarlarımıza güvenin devamı için kendimizi şanslı bir noktada konumlandırıyoruz. Kapsamlı bir hijyen ve güvenlik konseptiyle, Messe Frankfurt'ta ziyaretçilerin ve katılımcıların kendilerini güvende hissetmelerini ve etkinliklerimize pozitif bir bakış açısıyla katılabilmelerini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz.

S. Üç ticaret fuarını - Heimtextil, Techtextil ve Texprocess – şu süreçte yaşanan olağanüstü ortamda organizasyonunun katılımcı ve ziyaretçi için faydaları nelerdir?

C. Eylül ayında, Heimtextil'i gelecek yıl Ocak'tan Mayıs'a ertelemeye ve Techtextil ve Texprocess ile eşzamanlı olarak düzenlemeye karar verdik. Sonraki tarihlerde verilen önemli ölçüde geliştirilmiş başarı beklentilerine ek olarak, üç fuarı paralel olarak düzenlemek birçok katılımcı için değerli sinerjik etkiler ve aynı zamanda tekstil değer zincirini ana hatlarıyla analiz etmek için eşsiz bir imkan sunar, aynı yer ve zamanda- lifler ve ipliklerden, fonksiyonel tekstiller ve üretim ve terbiye süreçlerinden özellikle tekstil iç mekan mobilyaları olmak üzere çeşitli uygulamalara ve hazır ürünlere kadar.

Techtextil'deki yenilikçi teknik tekstil ve nonwoven üreticilerine olan yakınlığı sayesinde, Heimtextil katılımcıları ve ziyaretçileri yeni bir iş alanından potansiyel ortaklarla tanışma fırsatına sahip. Pek çok Heimtextil katılımcısının bakış açısından, Texprocess'te görülebilecek tekstil ve esnek malzemelerin işlenmesine yönelik makineler ve yeni teknolojiler önemli bir ilgi alanıdır. Spesifik olarak bu, Heimtextil'deki sergi şirketlerinden ürün tasarımcılarının, alıcılarının veya tekstil mühendislerinin Techtextil ve Texprocess'te iş bağlantıları kurabileceği ve piyasadaki en yeni ürünleri keşfedebileceği anlamına gelir. Dahası, perakendecilerin, mobilya uzmanlarının, iç mimarların, mimarların, tasarımcıların, araştırma ve geliştirmeden malzeme uzmanlarının ve makine ve teknoloji uzmanlarının varlığı, her üç etkinliğin katılımcılarının, nadiren bir arada bulunan sektörlerden dürtüler alacağı anlamına geliyor. Bu nedenle ticaret fuarı üçlüsü, tamamen yeni takımyıldızlarda ilham, uzmanlık ve iş fırsatları sunan bir "tekstil güç merkezi" olacaktır.

Özellikle Techtextil ve Texprocess, ilk kez daha fazla dijital hizmet sunacak. Eğitimler ve oturumlar yapılacak ve yeni bir çevrimiçi işletme-eşleşme (matchmaking) hizmeti kuracağız. Böylelikle uluslararası katılımcılar, etkinlik sırasında veya sonrasında derinlemesine bilgi edinme ve değerli bağlantılar kurma şansına sahip olacak.

S. Fuarları düzenlemesine ilişkin sonraki gerekli adımlar nelerdir? Mayıs ayında başarılı bir şekilde gerçekleşecek ticaret fuarı üçlüsü için hangi faktörler belirleyici olacak?

C. Şubat ayında Heimtextil katılımcılarımızdan bağlayıcı kayıtlar almış olacağız. Techtextil ve Texprocess için son tarih Ocak ayının sonudur. Ancak o zaman - bu süreler geçtikten sonra - ileriye dönük daha net bir görüşe sahip oluruz ve ekiplerimiz fuarları ayrıntılı olarak planlayabilir. Daha sonra mümkün olan en kısa sürede bir basın toplantısı düzenleyecek ve alınan kayıtların sayısı ve münferit etkinliklerin planlama durumu hakkında ayrıntılar vereceğiz.

Durumun kış aylarında düzeleceğini ve özellikle seyahat kısıtlamalarının hafifletilebileceğini umuyoruz. Bu şartlar altında özenle hazırlanmış hijyen ve güvenlik konseptimiz ile güvenli ve oldukça başarılı bir üçlü fuar düzenleyeceğimize eminiz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.
Hayırlısı
misafir 13 Şubat 2021 05:51 Cumartesi
   
Yorum Sayısı (1)