Teksis, Anex’e İlk Kez Katıldı

Türkiye’nin önde gelen nonwoven üreticilerinden Hassan Grubun ihracat şirketi Teksis, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen ANEX- Asya Nonwoven Fuarı’na ilk kez katıldı.

  20 Mart 2013 18:54 Çarşamba
Teksis, Anex’e İlk Kez Katıldı

Hassan Group’a bağlı firmalara ürün tedariğinin yanı sıra 60’dan fazla ülkeye ürün ihraç eden Teksis, küresel pazardaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İTKİB tarafından başarılı ihracatçılara verilen ödüle ulaşan firma, ihracat pazarlarında düzenlenen fuarlara da katılım gösteriyor. Hassan Group’un ihracat şirketi olarak kurulan Teksis, 13-15 Haziran tarihlerinde Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen ANEX –Asya Nonwoven Fuarı ve Konferansına katıldı. Etkinliğe bu yıl ilk kez katılan Teksis’in Hijyenik Ürünler Satış Müdürü Kadir Luşi, Textil Dünyası Dergisi’ne hem fuar katılımları hem de önümüzdeki dönemlere yönelik çalışmaları hakkında konuştu.

Anex’e ilk kez bu sene katıldıklarını ifade eden Kadir Luşi, bu nedenle çok büyük bir stand kiralamak istemediklerini açıkladı. İlk önce tecrübe kazanmak istediklerine vurgu yapan Luşi, sözlerine şöyle devam etti; “Başta nasıl bir süreç yaşandığını görmek istedik. Yaklaşık olarak 18 metrekarelik alanda ürünlerimizi sergiledik. İlk kez katıldığımız bir fuarda hemen çok fazla alan kiralamayı doğru bulmadık. Standımızda ise genel olarak hijyen ve medikal ağırlıklı ürünlerimize yer verdik.  İleriki yıllarda gerek görülürse de INDEX’de ki gibi bir fuar standı hazırlayabiliriz diye düşündük.”

Sadece Hijyen Ürünleri Sergilendi

Ziyaretçi profili hakkında da açıklamalar yapan Luşi, standa gelenlerin çoğunu tanıdık simalar olduğunu vurguladı. Ağırlıklı olarak Bretaech marka  lamineli ve kaplama ürünleriyle, Hygenius marka air through bonded  nonwoven ürünlere karşı ilginin fazla olduğunu dile getiren Luşi, bunun dışında needle punch nonwoven , Spunbond ve thermobond nonwoven ürünlerinin de ilgiyle karşılandığını vurguladı. “Fuarda ağırlıklı olarak hijyen ve medikal ürünlere odaklandık” diyen Luşi, Anex’ten farklı olarak Cenevre’de düzenlenen Index Fuarı’nda otomotivden ayakkabıya, konfeksiyondan endüstriyel ürünlere kadar grup içinde üretilen tüm ürünleri sergilediklerini hatırlattı.

Seul’de düzenlenen Anex’te ürün çeşitliliğini azalttıklarını açıklayan Luşi şunlara işaret etti; “Burada ürün çeşitliliğine kısıtlama getirdik, bazı ürünlerimizi CD ve broşür ile tanıtma yolunu seçtik. Ancak bu fuarı küçümsediğimiz anlamına gelemez, ilk olduğu için bu tarz bir politika izleme gereği duyduk. Standımızda yönetim kurulumuzdan gelenler haricinde Teksis Genel Müdürü Tamer Şafak, Bölge Satış Müdürü Süheyla Yalçın, lojistik departmanından bir arkadaşımız ve benimle birlikte toplamda 8 kişi aktif olarak müşterilerimizle ilgilendi.

Japonya İle Ticari İlişkilerimiz Başladı

Fuarın Asya pazarına dönük çalışmalarda etkisini de değerlendiren Luşi, global firmaların Asya’da bulunan yetkilileri tarafından ziyaret edildiklerini sözlerine ekledi. Lokal müşteriler ile de tanışma şansı yakaladıklarını belirten Luşi şöyle konuştu; “ Fuarda sadece müşterilerle değil hammadde ve makine tedarikçilerimizle de görüşme imkanımız oldu. Kimberly Clark, Ontex gibi küresel müşterilerimizi de standımızda ağırladık. Bunun dışında Asya’da bulunan fabrikaların yetkilileri tarafından ziyaret edildik. Etkinlik pazara dönük hedef satış noktasında tam istenilen seviyede olmasa da başlangıç olarak tahmin ettiğimiz gibi gelişti. Fuar da yaklaşık 10 aydır üzerinde çalıştığım Japonya pazarından ziyaretçilerimiz oldu. Kendileri ile yeni anlaşma yapıp ilk sevkiyatlara fuar sonrası başladık. Böylece Teksis’in ihracat yaptığı ülke sayısı 60’dan 61’e yükselmiş oldu.”

Hammadde Konusunda İzlenim Olumlu

Teksis’in uluslararası arena da önemli ihracat rakamlarına ulaştığını ifade eden Luşi; “Asya Bölgesi’ne de ihracat gerçekleştiriyoruz. Fuardan önce de Hindistan, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Singapur gibi ülkelere satışlarımız vardı. Burada satıştan daha çok hammadde konusunda olumlu izlenimler edindik” dedi. 2012 Pazar hedeflerine dönük önemli değerlendirmeler yapan Luşi, sözlerini şöyle noktaladı; “Asya’ya baktığımızda Kore pazarında hali hazırda Hassan Group’un  rakipleri mevcut, bunlar çok kaliteli ve iyi firmalar. Dolayısıyla rakiplerin olduğu Kore pazarına ürün satmak biraz zaman alacak. Bazı özel ürünlerle kapılar açılabilir diye düşünüyorum. Bunların dışında 2012’ye başlarken 2011 bütçesinin yaklaşık 3 katını hedef koymuştuk ve bu hedefe de ilk yarıdaki verilere baktığımızda emin adımlarla ilerliyoruz. Teksis’in bu hedefi ve başarısı grup firmalarında özellikle üretim kısmında yeni yatırım yapmasını da sağladı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.