Sapro, 2019 Yılında Yüzde 12 Büyüdü

30 yıldır altı kıtaya gerçekleştirdiği ihracatla ıslak mendil ihracatında birinci sırada yer alan, Sapro, 2019 yılında yüzde 12 büyüme kaydetti.

  11 Şubat 2020 09:40 Salı
Sapro, 2019 Yılında Yüzde 12 Büyüdü

Günlük 120 milyon yaprak üretim kapasitesiyle yaklaşık bin farklı markaya üretim yapan Sapro, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Firma, grup şirketleri ile birlikte 2019’u toplam 140 milyon Euro ciro ile kapattı.

Önümüzdeki yıl tüm ülkelerde daha da büyümeyi hedefleyen şirket, bebek havlusunda 330 milyon, cep mendilinde 96 milyon, tekli mendilde ise 1 milyar 800 milyon adet olan üretimini 2020’de daha da artıracak.

Sapro Kurucu Ortağı Ceyhun Zincirkıran 2019 yılına ilişkin “Zor bir yıl geçirdik. Rekabet, kurlar ve hammadde fiyatları dolayısıyla maliyetlerimizi kontrollü şekilde tuttuk. Buna rağmen büyüme grafiğimizi sürdürüp %12’lik bir büyüme kaydettik” dedi.

“Amerika Kıtasında Büyüme Hedefimiz Var”

2020’de rekabet koşullarında daha avantajlı pozisyona ulaşabilmek adına, 2019’da özellikle Endüstri-4 ve otomasyon çalışmalarını hızlandırdıklarına değinen Zincirkıran “Ar-Ge bölümümüzü akredite hale getiriyoruz. Özellikle Amerika kıtasında daha da büyüme hedefimiz var. Ayrıca kendi markamızı yükselen e-ticaret platformuna da sokmak istiyoruz.” Diyerek 2020 hedeflerini paylaştı.

“Üretimlerimiz Kapsamlı Ar-Ge Faaliyetlerini Gerekli Kılıyor”

Daha iyisini üretmek için teknolojiyi yakından takip ettiklerini kaydeden Sapro Kurucu Ortağı Ceyhun Zincirkıran “Grup olarak gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımız ve üretimlerimiz, kapsamlı Ar-Ge faaliyetlerini gerekli kılıyor. AB ve uluslararası standartlara uygun ürünler geliştirmemiz önem taşıyor. Dolayısıyla alanında uzman profesyonellerle, titizlikle uyguladığımız bir Ar-Ge felsefemiz var. Tüm hatta bulunan makinelerin haberleştiği, veri oluşturduğu yapay zeka çalışmalarına başladık. Tüm hareketlerin otomasyona bağlı olduğu projemiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.