P&G İngiltere’deki Gücünü Artırıyor

Sanayi endüstrisinin birçok dalında faaliyet gösteren P&G, İngiltere bebek bezi piyasasının yüzde 50’lik kısmına hitap ediyor

  21 Mart 2013 21:36 Perşembe
P&G İngiltere’deki Gücünü Artırıyor

P&G İngiltere bebek bezi pazarında liderliğini sürdürüyor. Companies and Markets’in raporuna göre, İngiltere bebek bezi kullanımında 2011 yılına göre yüzde 5 oranında artış sağladı. Tüketici taleplerine göre şekillenen bu durumda, çocuk sahibi olanların kaliteye olan bağlılığı sektörün büyümesinin önünü açıyor. Bu büyüme rakamlarına İngiltere çocuk nüfusunda yaşanan artışında etkili olduğu ifade ediliyor. Procter & Gamble şirketi 2011 yılı İngiltere pazarından aldığı yüzde 50’lik payla sektördeki liderliğini sürdürüyor. 2011 yılı verilerine göre Procter & Gamble şirketinin üyelerinden olan Tesco, Asda, Sainsbury ve Morrisons yarım puanlık bir düşüş yaşarken, Procter & Gamble şirketinin tamamı hızlı bir büyüme sergiledi. Firma yüzde 3 oranında satış artışı ile 309 milyon Euro’luk rakamı yakaladı. Firma ayrıca geçtiğimiz yıl yeni Prima kuru bebek bezinin de lansmanını yaptı. Ekstra emici olan bebek bezi 12 saate kadar kuruluk sağlayan yapısı ile önemli bir ürün olarak tanıtıldı.

Şirketin üyelerinden olan Kimberly-Clark’ta, yenilikçi Huggies yeni doğan bebek kordon bakım bezini tanıttı. Ancak burada şirket tarafından alınan bir kararla ürünün İngiltere dışında pazar alanlarına yönelik olarak üretildiği ifade edildi. Firma yeni pazar alanlarına yayılmak konusunda 2013 yılında da önemli adımlar atacak. Şirket ayrıca Pulls Up, DryNites ve Little Swimmers ve Kleenex markalarıyla da diğer pazar alanlarında yoğunlaşmayı hedefliyor. Procter & Gamble firmasının şirketleri arasında en iyi performansı sergileyen ise Tesco oldu. Yüzde 8’lik bir büyüme payı sergileyen Tesco, aynı zamanda İngiltere bebek bezleri pazarı payının yüzde 32’sini elinde bulunduruyor. Ayrıca bebek bezi ve bebek maması pazarında da ürünler veren Tesco, 2011 yılındaki yüzde 5 oranındaki büyümesiyle bu alanda da başarılı bir grafik çiziyor. Tüm bu olumlu verilerin yanı sıra yıllık yüzde 1 oranında büyüyen İngiltere bebek bezi pazarında 2016 yılında bir yavaşlamanın olması bekleniyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama da ise 2016 yılında yaşanacak yavaşlamanın paket boyutlarının tekrar değerlendirilmesi, promosyon aktiviteleri gibi çalışmalarla revize edilmesi bekleniyor.

P&G Türkiye Başarılı Çalışmalar Yürütüyor

26 yıldır Türk pazarında aktif olarak yer alan P & G, Türkiye’ye yaptığı 550 milyon doları aşan fiziksel yatırımı ile dikkat çekiyor.  P&G Türkiye yaklaşık 900 çalışanıyla, CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika) bölgesinde P&G’nin doğrudan faaliyette bulunduğu toplam 52 ülke arasında 3. ve P&G Global alt şirketler sıralamasında da 13. sırada yer alıyor. P&G, Türkiye’de toz deterjan, hazır çocuk bezi, hijyenik ped ve çamaşır suyu üretim tesisleri ve dağıtım merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca P&G Türkiye, yaptığı çalışmalarla Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından verilen ihracat ödüllerinde ‘Kağıt, Karton, Ambalaj ve Kırtasiye Ürünleri’ kategorisinde 9 kez birincilik ödülü aldı. Bugün faaliyette bulunduğu kategorilerde lider konumda 24 markası ile Türkiye’nin en büyük temizlik, ev bakım, kadın hijyen ürünleri ile bebek bakım ürünleri üreticileri arasında yer alan P&G Türkiye, güzellik ve kişisel bakım kategorisinde de lider şirketler arasında yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.