Pet Şişeden Perde Üretimi

Doğanın kendini yenileme kapasitesine katkıda bulunmayı amaçlayan Zorlu Tekstil, pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümüyle sürdürülebilirliğe destek olan ürünler üretti.

  06 Ekim 2019 00:00 Pazar
Pet Şişeden Perde Üretimi

Sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla gelecek konumlanmasını “Doğa ve İnsan İçin Yenileyici Tekstil” olarak belirleyen Zorlu Tekstil, tüm üretim süreçleri için kullandığı kaynakları döngüsel üretim yaklaşımı ile doğaya geri veriyor. Bu anlamda doğanın kendini yenileme kapasitesine katkıda bulunmayı amaçlayan firma, pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümüyle sürdürülebilirliğe destek ürünler üretti.

Doğanın korunması ve sürdürülebilirliğe dikkat çeken firma, ayrıca fabrikada başlattığı kampanya ile 2016 yılından bu yana 4 ton atık yağ toplayarak yağların suya karışarak kirlenmesine engel oldu.

Yüksek kaliteli ürünler üretirken, doğayla dost, sürdürülebilir ilkelerinden taviz vermeyen üretim anlayışıyla hareket eden Zorluteks, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını tüm paydaşlarıyla düzenli aralıklarla paylaşıyor.

Zorlu Grubu bünyesinde yer alan Zorluteks, akıllı tekstil yatırımlarıyla bu alanda küresel gündemi belirlemeyi hedefliyor. Şimdiden yatırımlarının meyvelerini toplamaya başlayan firma, pet şişeden üretilmiş perde üretiyor, silahlı kuvvetlere terletmeyen üniforma veriyor ve eski çarşafları hamura dönüştürüp nevresim üretimi yapıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.